Oorsuizen

Het is heel erg vervelend als je last hebt van oorsuizen. Oorsuizen komt vaker voor bij mannen dan bij vrouwen. Het horen van een constante fluittoon in één, of beide oren kan verschillende oorzaken hebben.

Soms komt het simpelweg doordat je een avondje te harde muziek hebt geluisterd, bijvoorbeeld op een festival of bij een concert. Echter zijn er soms ook andere oorzaken voor het suizen van jouw oor. Vaak weet een KNO-arts of huisarts niet zo goed wat hij ermee aan moet, en kan hij niks voor je doen. Gelukkig kun je ook terecht bij een acupuncturist.

Meestal kan acupunctuur je helpen met de genezing van het oorsuizen. Dit ligt echter wel aan de oorzaak van het oorsuizen. In de Chinese geneeskunde gaat men ervan uit dat erbij oorsuizen sprake is van te veel warmte en een zekere mate van onrust in je lichaam. Door naalden op bepaalde plekken in je lichaam te prikken, proberen wij deze warmte naar boven te halen. Acupunctuur haalt zo de druk van je lichaam af.

Natuurlijk is rust ook heel erg belangrijk. Doordat de acupunctuur een bepaalde mate van rust in je lichaam brengt, kun je beter slapen. Doordat je beter slaapt, wordt je lichaam ook weer rustiger. Hierdoor kom je dus in een vicieuze cirkel, waardoor je snel van je klachten afkomt.

Maak een afspraak bij een acupuncturist
Er is veel onderzoek gedaan naar het verband tussen acupunctuur en oorsuizen. Je kunt er dus vanuit gaat dat acupunctuur zeker een positieve uitwerking kan hebben. Maak een afspraak bij Judith Brattinga-Heres of Fon Chan, zij en vele andere acupuncturisten kunnen je goed en snel helpen!