Acupunctuur Amsterdam – Matty Mandersloot

Ik ben Matty Mandersloot, beweegcoach, Chi Kung trainer, meditatiedocente en acupuncturist. Vanuit mijn praktijk Acupunctuur Amsterdam help ik je op een natuurlijke manier bij het oplossen of verminderen van jouw klachten. Ook het verbeteren van jouw geestelijke of lichamelijke gezondheid is met deze vorm van complementaire geneeskunde mogelijk.

De kracht van de Oosterse behandelvorm acupunctuur zit hem onder meer dat in het feit dat tijdens de behandeling aandacht wordt besteed aan zowel je lichaam als je geest. Dit staat bekend als een holistische aanpak. Door oog te hebben voor invloeden van binnen- en buitenaf, wordt met acupunctuur breed ingezet op het verhelpen en verlichten van klachten en ziektes.

Bij welke klachten helpt acupunctuur Amsterdam?

Rondlopen met klachten kan je leven aardig gaan beheersen. Bij Acupunctuur Amsterdam kan ik je helpen, als je te maken hebt met:

Aantal behandelingen bij Acupunctuur Amsterdam

De klachten die jij hebt, kunnen al na 4-12 behandelingen verholpen worden of in sterkte afnemen. Hoe snel dit bij jou gaat, is afhankelijk van je klachten en het effect dat acupunctuur op jou heeft. Dit verschilt namelijk per persoon en situatie. Om blijvend van je klachten verlost te blijven, adviseer ik om een aantal keren per jaar bij mij terug te komen voor een preventieve behandeling bij Acupunctuur Amsterdam. Zo houden we je gezondheid actief op peil.

Je kunt bij mij een afspraak maken (ook in de avonduren en op zaterdag). Heb je een vraag? Gebruik dan mijn contactformulier, bel mij of bereik me het snelst via whatsapp: 06 24 84 69 00.

Hoe verloopt een eerste afspraak voor acupunctuur?

Voordat ik acupunctuur bij jou toepas, is het belangrijk dat je mij zoveel mogelijk informatie geeft over jouw gezondheid en je klachten. Omdat acupunctuur zich bezighoudt met lichaam en geest is het voor mij onmisbaar om een goed beeld te krijgen van jouw emotionele, lichamelijke en mentale welzijn. Tijdens het kennismakingsgesprek stel ik je een aantal vragen. Hierbij kun je denken aan vragen als:

  • Hoe is je slaappatroon?
  • Wat eet en drink je normaal gesproken?
  • Ben je al eens geopereerd?
  • Gebruik je medicatie?
  • Hoe is je stoelgang?
  • Doe je aan sport of beweeg je regelmatig?

Als onderdeel van de eerste afspraak voel ik je pols en kijk ik even naar je tong. Deze tongdiagnose geeft mij, samen met de informatie die jij mij hebt gegeven, een goed beeld van jouw aandachtspunten. Heb ik voldoende informatie, dan bespreek ik samen met jou hoe ik acupunctuur bij jou ga inzetten.

De acupunctuurbehandeling

Tijdens de behandeling lig je bij mij op de behandeltafel. Ik vraag je om je eigen badhanddoek of laken mee te nemen om op te liggen. Het is fijn om loszittende kleding te dragen waarin ellebogen en knieën kunnen worden bereikt zonder dat je je hoeft uit te kleden, en schoenen die gemakkelijk aan en uit te trekken zijn.

Lig je ontspannen, dan pak ik steriele, dunne acupunctuurnaaldjes en die plaats ik op precies de goede plek in je huid. De naaldjes vertellen je lichaam waar er wat moet gebeuren. Zijn de naaldjes eenmaal geplaatst, dan blijf je heerlijk een half uurtje bij mij op de bank liggen en krijgen de naaldjes de kans hun werk te doen.

Effect van acupunctuurbehandeling

Sommige mensen merken direct na de eerste behandeling al enige verbetering. Dit kan zijn omdat hun pijn minder wordt of omdat de klachten afnemen. Of dit bij jou ook het geval is, zal blijken als je bij me bent geweest.

Afspraak bij Acupunctuur Amsterdam

Ben jij op zoek naar een natuurlijke manier om jouw problemen aan te pakken? Neem dan contact op voor een eerste afspraak bij mijn praktijk voor acupunctuur in Amsterdam. Bij veel zorgverzekeraars vindt vanuit de aanvullende verzekering een vergoeding plaats voor mijn behandelingen. Hiervoor kun je het beste zelf even contact opnemen met je zorgverzekeraar.

Mijn tarief

Voor een consult reken ik: €52,50. Over het algemeen duurt een consult bij Acupunctuur Diemen ongeveer een uur, maar het kan zijn dat de behandeling uitloopt als dat gewenst of nodig is. Doorgaans heb ik 4 tot 12 behandelingen nodig om je klachten te verlichten of te verhelpen. Tussentijds bespreken we of de behandeling aanslaat, het gewenste effect is bereikt of dat aanpassing van het behandelplan nodig is.

Ik ben aangesloten bij de Zhong, de RBCZ en de KAB.

Mijn acupunctuurpraktijk in Amsterdam

Mijn praktijkadres: Diemerkade 53, 1111 AC, Diemen