Acupunctuur bij hoofdpijn

Hoofdpijn is een symptoom van meer dan 16 verschillende ziektes. Hiermee is hoofdpijn 1 van de meest voorkomende lichamelijke klachten. Hoofdpijn kan in mindere, maar ook in zeer ernstige mate voorkomen. Je kunt zelfs zo’n erge hoofdpijn hebben dat je je veel ziek meldt of een slaapstoornis ontwikkelt.

Wanneer je erg last hebt van hoofdpijn, kun je acupunctuur overwegen. Uit meerdere studies is namelijk gebleken dat acupunctuur hoofdpijn zeer goed kan bestrijden. Vaak kun je na de eerste afspraak al een verlichting van je klachten ervaren.

Verschillende soorten hoofdpijn

Hoofdpijn is niet alleen een veel voorkomende klacht, er zijn ook allerlei verschillende vormen van hoofdpijn. Zo kun je last hebben van een drukkend gevoel of een lichte, zeurende pijn. Daarnaast kun je zo’n erge zere hoofdpijn hebben, dat het voelt alsof je schedel elk moment kan barsten.

Pijn kan op diverse plekken voorkomen
Bovendien kan de pijn zich op verschillende plekken in het hoofd voordoen. Zo heb je de ene keer last van hoofdpijn aan de rechterkant, de andere keer van pijn over je hele hoofd, weer een andere keer van pijn aan de zijkant enzovoorts.

Langdurige en acute hoofdpijn
Dan is er ook nog een verschil tussen hoe vaak je de pijn ervaart. Er zijn mensen die dagenlang achter elkaar last hebben van langzaam opkomende hoofdpijn, maar ook mensen die soms kortdurend last hebben van hoofdpijn dat ineens opspeelt. Dit laatste wordt ook wel acute hoofdpijn genoemd.

Kom je dankzij acupunctuur van hoofdpijn af?

Onderzoek heeft bewezen dat acupunctuur inderdaad hoofdpijn en migraine kan bestrijden. Ook wij zijn ervan overtuigd dat acupunctuur je hoofdpijn kan verminderen en zelfs kan doen verdwijnen.

Bij acupunctuur wordt er gekeken naar het lichaam als 1 geheel. Dat betekent dat wanneer je bijvoorbeeld hoofdpijn hebt, de acupuncturist zich niet alleen richt op jouw hoofd, maar op jouw hele lichaam.

Wat veroorzaakt de hoofdpijn?
Ieder lichaam is anders en er kunnen ook allerlei verschillende oorzaken van hoofdpijn zijn. Daarom zal de acupuncturist alvorens hij een behandelplan opstelt, eerst bij je nagaan of je al bij de huisarts of een andere dokter bent geweest. Het kan namelijk zo zijn dat je door een oorontsteking of voorholte-ontsteking last van hoofdpijn hebt. Daarnaast gaat de acupuncturist ook na of de hoofdpijnklachten worden veroorzaakt door een ernstige aandoening of ongeval.

Wanneer de oorzaak van de hoofdpijn bekend is, zal de acupuncturist naar jouw hele lichaam kijken. Aan de hand van al deze informatie kan de acupuncturist bepalen hoe hij of zij het beste de klachten kan bestrijden en een effectief behandelplan op maat maken.

Hoeveel behandelingen heb je nodig bij acupunctuur tegen hoofdpijn?

Hoeveel acupunctuurbehandelingen er nodig zijn om hoofdpijnklachten te bestrijden, verschilt per persoon en het type hoofdpijn. Doorgaan zijn er 6 tot 8 behandelingen nodig voor een positief effect. Er zijn mensen die na 6 behandelingen al geen hoofdpijn meer hebben, maar er zijn ook mensen die dit pas na meer dan 8 behandelingen ervaren. Je kunt bijvoorbeeld terecht bij: Renata Uribe in Den Haag,  Paul van Alphen in Etten-Leur, Mareille Buisman in Gorinchem en Jolanda Baan in Zwijndrecht.

Welke acupuncturist werkt bij jou in de buurt?
Wil jij graag door middel van acupunctuur van jouw hoofdpijn afkomen? En ben jij benieuwd of er een acupuncturist in of rondom jouw woonplaats werkzaam is? Op onze website vind je een overzicht van vakkundige en betrouwbare acupuncturisten. Dankzij dit handige overzicht kom je snel te weten welke deskundige acupuncturist jij in jouw buurt kunt raadplegen.