Acupunctuur Den Haag – Renata Uribe

Mijn persoonlijke ervaring met acupunctuur heeft ertoe geleid dat ik de overstap naar deze vorm van alternatieve geneeswijze heb gemaakt. Ik heb 15 jaar geleden zelf aan den lijve mogen ervaren wat acupunctuur kan doen.

In die tijd kampte ik namelijk met een plexus brachialis rek, waardoor mijn rechterarm verlamd was en ik last had van zenuwpijn. Al na enkele acupunctuurbehandelingen waren de pijn en zwelling verdwenen en kon ik mijn arm weer bewegen.

Overtuigd van de werking van acupunctuur heb ik toen besloten om integratieve voeding en acupunctuur op te nemen in mijn benadering van preventieve en helende geneeskunde. Hierbij heb ik ook mijn voedingsgewoonten en levensstijl veranderd en ben ik dagelijks meer gaan bewegen.

Na mijn studie geneeskunde ben ik verder gaan leren en heb ik mij toegelegd op de Traditionele Chinese Geneeskunde en acupunctuur. Door mijn kennis als geregistreerd acupuncturist kan ik jou een uitgebreide behandeling bieden die helpt om van je klachten af te komen.

Wat je klachten ook zijn, met acupunctuur kan ik je goed helpen in mijn praktijk Acupunctuur Den Haag. Je kunt bij mij aan de President Kennedylaan snel terecht (ook op zaterdag en dinsdagavond) voor een breed scala aan behandelingen omdat ik meestal geen wachtlijst heb.

Deze en andere klachten die ik behandel:

 • Migraine en hoofdpijn,
 • Zenuwpijn,
 • Uiteenlopende pijnklachten (rugpijn, nekpijn, kniepijn, chronische pijnen),
 • Stress, burnout, depressie, angstklachten,
 • Duizeligheid en evenwichtsstoornis,
 • (Chronische) vermoeidheid,
 • Hooikoorts,
 • Diverse allergieën,
 • Astma en hoestproblemen,
 • Huidklachten,
 • Hyperventilatie,
 • Blessures (RSI, frozen shoulder, tennisarm en vele overige sportblessures),
 • Ontstekingen,
 • Misselijkheid, duizeligheid en braken,
 • Reumatoïde artritis en allergische rinitis,
 • Zwangerschapsklachten,
 • Overgangsklachten,
 • Menstruatieklachten,
 • Stoppen met roken,
 • Afvallen en gewicht beheersing,
 • Slaapproblemen

Staat je klacht hier niet tussen? Neem dan gerust contact met mij op en leg je vraag en verhaal aan mij voor. Verder verzorg ik bij Acupunctuur Den Haag ook cosmetische acupunctuur behandelingen.

De naalden vallen heel erg mee
Als je geen ervaring hebt met acupunctuur dan wil ik je graag alvast vertellen dat het allemaal wel meevalt. Cliënten vertellen mij vaak al na de eerste behandeling dat het het achteraf allemaal wel mee valt.

Neem contact op met Acupunctuur Den Haag

Bezoek mijn website voor meer informatie, bel: 06 36 16 53 21 of neem contact met mij op via onderstaand contactformulier als je vragen hebt.

Contactformulier

Tarief voor acupunctuur
De intake bij mij duurt 90 minuten en daarvoor reken ik €77. Alle andere behandelingen bij mij duren 45 tot 60 minuten en daarvoor reken ik €70. Voor een sessie cosmetische acupunctuur van 75 tot 90 minuten reken ik €100.

Traditionele Chinese Geneeswijze

Acupunctuur is één van de meest toegepaste onderdelen van Traditionele Chinese Geneeswijze buiten China, deze vorm van genezen bestaat al ruim drieduizend jaar. In China wordt acupunctuur in bijna alle ziekenhuizen, in combinatie met westerse geneeskunde dagelijks succesvol gebruikt en het geeft je geen bijwerkingen.

Het aantal gebieden waarvoor acupunctuur als werkzaam wordt erkend, neemt bovendien nog steeds toe. Inmiddels erkent het WHO (World Health Organization), onderdeel van de Verenigde Naties, de werking van acupunctuur voor meer dan 50 verschillende klachten. En dat aantal groeit nog steeds.

Holistische benadering

Jouw lichaamsenergie (Qi) moet ongestoord kunnen stromen om lichamelijk en geestelijk in balans te zijn. Bij gezondheidsproblemen besteed ik daarom bij Acupunctuur Den Haag aandacht aan jou als geheel, de zogeheten holistische benadering. Met mijn behandelingen help ik jou om weer in balans te komen door het zelfherstellend vermogen van jouw lichaam in te zetten.

Om in de toekomst ziekten te voorkomen, bied ik jou ook hulp op het gebied van natuurlijke voeding, gezond eten en lichaamsbeweging. Door hierbij stil te staan, verdwijnen klachten en bestrijden we niet alleen de symptomen van je klachten, maar ook de oorsprong.

Om te begrijpen hoe acupunctuur werkt, is het belangrijk om te weten dat de organen in je lichaam via energiebanen van energie worden voorzien. Vindt er een belemmering plaats in de energiedoorstroom, dan merk je dit doordat je klachten krijgt.

Omdat bij acupunctuur gebruikgemaakt wordt van het zelfherstellend vermogen, wordt jouw eigen kracht ingezet om problemen het hoofd te bieden. De dunne naaldjes en andere behandelmethoden die bij Acupunctuur Den Haag worden toegepast, gaan allemaal uit van deze zelfhelende kracht.

In balans zijn
Binnen de Chinese Geneeskunde, waar acupunctuur uit is ontstaan, worden wij mensen als onderdeel van onze omgeving gezien. Er wordt aandacht besteed aan mentaal en fysiek en beide zijn hierbij even belangrijk. Om in balans te kunnen zijn, is meer nodig dan een ongestoorde energiedoorstroom. Aandacht voor voeding, rust, regelmaat en beweging is ook belangrijk bij mij.

Vergoeding acupunctuurbehandeling
De alternatieve geneeskunde kent geen (gedeeltelijke) vergoeding vanuit de basisverzekering. Bij een groot aantal zorgverzekeraars vindt wél een vergoeding vanuit de aanvullende verzekering plaats. Wil jij weten of je voor een tegemoetkoming in aanmerking komt? Neem dan even contact op met de zorgverzekeraar of controleer zelf je zorgpolis. Zo weet jij precies waar je aan toe bent.

Mijn acupunctuurpraktijk in Den Haag

Mijn praktijkadres: President Kennedylaan 19, 2517 JK Den Haag