Acupunctuur bij zenuwpijn

Zenuwpijn, ook wel neuralgie genaamd, is pijn die je kunt voelen in een bepaalde zenuw. Deze pijn ontstaat doordat de zenuw is beschadigd of minder goed werkt. Dit kan bijvoorbeeld door een ongeluk of een operatie gebeuren. Ben je benieuwd of zenuwpijn met acupunctuur kan worden behandeld? We vertellen het je graag op deze pagina.

Waaraan is zenuwpijn te herkennen?

Aan de hand van de klachten die je hebt, kan worden vastgesteld of je daadwerkelijk zenuwpijn hebt. De klachten die je bij zenuwpijn kunt ervaren, zijn:

  • Een brandend gevoel;
  • Hevige pijnscheuten;
  • Minder gevoel in bijvoorbeeld de handen of voeten;
  • Een prikkelende of stekende pijn;
  • Krampen in de betreffende zenuw.

Ieder persoon met zenuwpijn kan weer andere pijnklachten ervaren. Echter heeft bijna elke patiënt met zenuwpijn, continue last van zijn klachten.

Hoe wordt zenuwpijn doorgaans behandeld?

In de Westerse geneeskunde wordt zenuwpijn vaak behandeld met pijnstillende medicijnen. Een naar aspect van pijnstillende medicatie is dat je er vervelende bijwerkingen door kunt krijgen.

De pijnstillende medicatie die je bij zenuwpijn kunt krijgen, zijn:

  • Een crème of gel die je op de zere plek kunt smeren;
  • Medicijnen tegen epilepsie, omdat die soms goed kunnen aanslaan bij zenuwpijn;
  • Antidepressiva, omdat deze medicijnen een pijnstillende werking hebben.

Daarnaast kun je in de Westerse geneeskunde ook worden behandeld door middel van fysiotherapie. Sommige artsen gebruiken een TENS. Dit is een elektrisch apparaatje dat kleine schokjes geeft.

Bij sommige patiënten verminderen de klachten alleen maar en bij andere patiënten kunnen de klachten helemaal verdwijnen.

Kan acupunctuur bij zenuwpijn worden ingezet?

Jazeker! Het is wetenschappelijk bewezen dat acupunctuur pijn kan verminderen en zelfs kan laten verdwijnen, zo ook zenuwpijn. Pijn wordt in de acupunctuur als een teken gezien dat er ergens in het lichaam energie niet goed genoeg kan doorstromen. Hierdoor komen de benodigde voedingsstoffen niet of onvoldoende op de juiste plek terecht en worden afvalstoffen niet of onvoldoende afgevoerd. Hierdoor raakt de plek beschadigd, waardoor je pijn ervaart.

Door naalden in bepaalde punten van het lichaam te prikken, kan de energie weer voldoende doorstromen. Daarnaast maakt het lichaam dankzij acupunctuur lichaamseigen stofjes aan die de pijn kunnen verminderen.

Waarom kiezen voor acupunctuur bij zenuwpijn?

De meeste mensen kiezen voor acupunctuur bij zenuwpijn, omdat acupunctuur erg effectief de pijnklachten kan verminderen. Bovendien heb je bij acupunctuur geen last van nare bijwerkingen, wat bij pijnstillende medicatie wel het geval kan zijn. Zoals we eerder al benoemden, kan iedereen andere klachten ervaren bij zenuwpijn. Doordat een acupuncturist alleen naar jouw specifieke klachten kijkt en daarop zijn behandeling aanpast, krijg je een complete behandeling op maat.

Wil je door middel van acupunctuur van jouw zenuwpijn af?

Wil je graag door middel van acupunctuur van jouw zenuwpijn afkomen? Dan kun je op deze pagina een professionele acupuncturist in jouw omgeving vinden. Bij alle acupuncturisten die op deze pagina staan, weet je zeker dat ze een erkende en ervaren acupuncturist zijn.