Acupunctuur bij slaapproblemen en slapeloosheid

Slaap is erg belangrijk, het helpt je om weer op te laden en er de volgende dag weer met genoeg energie tegen aan te gaan. Alleen soms lukt dat niet, als het eens voorkomt dan is dit natuurlijk gaan probleem. Maar als dit langer duurt, dan heeft dit invloed op ons welzijn en ons gedraag. Onder slaapproblemen verstaan we: moeite met in- of doorslapen, te vroeg wakker worden of als je droom verstoort wordt in je slaap.

Gevolgen van onvoldoende slaap zijn naast vermoeidheid, dat je meer geprikkeld bent, je eetlust afneemt, je concentratieproblemen hebt en je weerstand minder is.

In Nederland heeft ruim 15% af en toe slaapproblemen. En hoeveel slaap je nodig hebt, dat scheelt natuurlijk weer per persoon. Waarbij de een genoeg heeft aan 4 uur, wil de ander maar wat graag 7 uur slapen om zich uitgerust te voelen. Gelukkig zijn je slaapproblemen goed te behandelen met acupunctuur. We hebben vaak maar een aantal behandelingen nodig om je slaapritme weer te herstellen.

Oorzaken van slaapproblemen

Er zijn verschillende oorzaken voor je slaapproblemen. Denk maar eens aan spanningen thuis of juist op het werk, maar ook bijvoorbeeld piekeren of juist oververmoeidheid zijn belangrijke veroorzakers. Maar er zijn er nog meer, pijnklachten, alcoholgebruik, of een jetlag.

De verstoring van je energiebalans, die zich uiten met slaapproblemen. Kun je aan de hand van het bekende yin-yangsymbool beschrijven. Waarbij yang  staat voor de dag en yin voor de nacht. Normaliter lopen beide in elkaar over op een vloeiende manier. Vanaf het moment dat je opstaat en actief aan je dag begint totdat je geleidelijk aan meer in de yin-energie komt in de loop van de dag. Zo bereiden we ons langzaam voor op onze nachtrust. Dat is dan ook een natuurlijk proces. Maar als je veel loopt te piekeren, door andere zorgen of door te veel alcohol dan kun je deze natuurlijke balans verstoren.

Daarom helpt acupunctuur je om het tekort aan yin-energie of het teveel aan yang weer te herstellen.

Neem contact met ons op
Maak vandaag nog een afspraak en maak een einde aan jouw slaapproblemen bij een acupuncturist bij jou in de buurt, zoals Renata Uribe in Den Haag, Marjolein Kranendijk in Zeist, Anna van der Vlies in Zutphen, Bas van Dijk in Leidsche Rijn en Judith Brattinga-Heres in Almere.