Maag- en darmklachten

Maag- en darmklachten komen jammer genoeg veel voor. De klachten zijn heel divers, want er kunnen veel verschillende oorzaken zijn. Vaak kunnen we met acupunctuur goede resultaten behalen. Soms is daarnaast een aanpassing nodig in je voedingspatroon of levensstijl. Voor mensen die hun voedings- en bewegingspatroon en hun levensstijl al behoorlijk in balans hebben gebracht, kan acupunctuur de aangewezen therapie zijn om de klachten nu echt eens definitief aan te gaan pakken. Want er is bij maag- en darmklachten vaak sprake van een plaatselijke stagnering van energie. Acupunctuur is erop gericht deze stagnatie op te heffen en de energie weer in balans te brengen. Hierdoor komt het genezingsproces vaak al snel op gang.

Tijdens de behandeling ben ik vooral gericht op het herstel van de verstoorde energiebalans. Het eerste doel is ondersteuning van het verteringsproces en verhoging van de weerstand. Maar omdat acupunctuur naar ‘de hele mens’ kijkt, wordt ook aandacht geschonken aan je leefwijze, werk, eetgewoonten en andere zaken die van invloed kunnen zijn op je maagklachten. Uiteindelijk gaat het erom de bestrijding van de maagklachten zo effectief mogelijk aan te pakken.

Acupunctuur is inmiddels ingeburgerd, maar voor veel mensen is niet helemaal duidelijk hoe deze behandelmethode precies werkt. Het gaat erom dat er in het lichaam onzichtbare banen lopen, die we meridianen noemen. Deze horen elk bij een afzonderlijk orgaan. Gezamenlijk vormen ze echter een energienetwerk, waarop acupunctuurpunten liggen. Iedere meridiaan staat in contact met een orgaan of functie.

Bij een disbalans in het lichaam kan de acupuncturist er met behulp van naalden voor zorgen dat bepaalde energieën worden afgeremd, of juist gestimuleerd. Door naalden op de juiste plek in te brengen, wordt deze balans hersteld.

Vind een acupuncturist bij jou in de buurt
Bekijk het complete overzicht van aangesloten acupuncturisten en maak een afspraak of stel je vraag. Het maakt niet uit wat je vraag, klacht of probleem is, zij helpen je graag verder.