Acupunctuur bij darmproblemen en maagklachten

Darmproblemen en maagklachten komen helaas veelvuldig voor. De klachten die hierbij horen, zijn heel divers en verschillen per persoon. Dit is logisch te verklaren, want er kunnen veel verschillende redenen zijn waarom van maag- en darmproblemen ontstaan. Vaak kunnen we met de natuurlijke behandelvorm acupunctuur goede resultaten behalen.

Soms is naast de acupunctuurbehandeling een aanpassing nodig in je voedingspatroon of levensstijl. Wat er in jouw situatie nodig is, zal de acupuncturist uitgebreid met je bespreken tijdens de behandelingen. Als je hier al actief mee bezig bent geweest, dan kan acupunctuur de manier zijn om de klachten nu echt eens definitief aan te gaan pakken.

Verstoorde energiebalans met acupunctuur herstellen

Tijdens de behandeling is het doel vooral om te zorgen voor herstel van de verstoorde energiebalans. Is je energiebalans verstoord, dan ben je uit balans. Vanuit de Chinese Traditionele Geneeskunde wordt alles in het werk gesteld om jou weer in balans te brengen met de kracht van jouw eigen lichaam. Dit noemen we het zelfherstellend vermogen.

Het eerste doel is het ondersteunen van het verteringsproces en het verhogen van de weerstand. Omdat acupunctuur een holistische behandelvorm is die naar ‘de hele mens’ kijkt, wordt ook aandacht geschonken aan je leefwijze, werk, sport, wat je eet en nog veel meer zaken die invloed kunnen hebben. Tijdens het eerste gesprek zal de acupuncturist jou daarom het hemd van het lijf vragen.

Energiebanen in het lichaam

Acupunctuur is inmiddels al aardig ingeburgerd, maar voor veel mensen is niet helemaal duidelijk hoe deze behandelmethode precies werkt. Het gaat erom dat er in het lichaam onzichtbare banen lopen, die we meridianen noemen. Elke energiebaan staat in contact met een afzonderlijk orgaan. De meridiaan zorgt ervoor dat het orgaan de benodigde energie krijgt. Is er sprake van een verstoring, dan ontstaat er een disbalans en dat geeft klachten. De energiebanen vormen samen een energienetwerk, waarop acupunctuurpunten liggen.

Disbalans zorgt voor klachten

Bij een disbalans in het lichaam kan de acupuncturist er met behulp van dunne naaldjes voor zorgen dat bepaalde energieën worden afgeremd of juist worden gestimuleerd. Door naalden op de juiste plek in je huid te plaatsen, wordt deze balans hersteld.

De energie vindt zijn weg weer richting het betreffende orgaan en je klachten nemen langzaam maar zeker af. De kracht van het eigen lichaam is groot, als het gaat om zelfherstel. Door dit in te zetten bij maag- en darmklachten voorkom je onnodig gebruik van medicatie en ben je op een natuurlijke manier bezig met het herstellen van de balans in jouw lichaam.

Bij welke maag- en darmklachten acupunctuur inzetten?

Acupunctuur kan succesvol worden ingezet bij onder andere de volgende spijsverteringsklachten:

Staat jouw klacht hier niet bij, maar twijfel je of acupunctuur ook bij jouw klachten uitkomst biedt? Neem dan vooral contact op en laat je adviseren.

Vind een acupuncturist bij jou in de buurt

Benieuwd of acupunctuur bij maagklachten en darmklachten ook de oplossing is voor jouw ongemak? Kom dan in contact met een acupuncturist bij jou in de buurt en plan het eerste gesprek in. Bekijk het complete overzicht van aangesloten acupuncturisten en maak een afspraak of stel je vraag. Het maakt niet uit wat je vraag, klacht of probleem is, zij helpen je graag verder.