Acupunctuur bij darmproblemen en maagklachten

Darmproblemen en maagklachten komen jammer genoeg veel voor. De klachten zijn heel divers, want er kunnen veel verschillende oorzaken zijn. Vaak kunnen we met acupunctuur goede resultaten behalen. Soms is daarnaast een aanpassing nodig in je voedingspatroon of levensstijl. Als je hier al actief mee bezig bent geweest, dan kan acupunctuur de manier zijn om de klachten nu echt eens definitief aan te gaan pakken.

Tijdens de behandeling ben ik vooral gericht op het herstel van de verstoorde energiebalans. Het eerste doel is ondersteuning van het verteringsproces en verhoging van de weerstand. Maar omdat acupunctuur naar ‘de hele mens’ kijkt, wordt ook aandacht geschonken aan je leefwijze, werk, sport, wat je eet en nog veel meer zaken die invloed kunnen hebben.

Acupunctuur is inmiddels ingeburgerd, maar voor veel mensen is niet helemaal duidelijk hoe deze behandelmethode precies werkt. Het gaat erom dat er in het lichaam onzichtbare banen lopen, die we meridianen noemen. Deze horen elk bij een afzonderlijk orgaan. Gezamenlijk vormen ze echter een energienetwerk, waarop acupunctuurpunten liggen. Iedere meridiaan staat in contact met een orgaan of functie.

Bij een disbalans in het lichaam kan de acupuncturist er met behulp van naalden voor zorgen dat bepaalde energieën worden afgeremd, of juist gestimuleerd. Door naalden op de juiste plek in te brengen, wordt deze balans hersteld.

Vind een acupuncturist bij jou in de buurt
Bekijk het complete overzicht van aangesloten acupuncturisten en maak een afspraak of stel je vraag. Het maakt niet uit wat je vraag, klacht of probleem is, zij helpen je graag verder.