Acupunctuur bij RSI

Heb jij last van RSI en wil je graag op een pijnloze en verantwoorde manier ervan afkomen? Dan is het een erg goed idee om te overwegen om hiervoor acupunctuurbehandelingen te ondergaan. Op deze pagina lees je wat acupunctuur bij RSI kan betekenen.

Wat is RSI precies?

RSI is de afkorting voor de term Repetitive Strain Injury. Deze term wordt gebruikt als verzamelnaam voor langdurige en/of terugkerende spier- en gewrichtsklachten aan:

  • Polsen;
  • Handen;
  • Armen;
  • Nek
  • Schouders;

Omdat RSI een verzamelnaam is waar veel aandoeningen onder vallen, worden de aandoeningen in de Westerse Geneeskunde doorgaans specifieker bij naam genoemd. Zo zijn tennisarmen, muisarmen en het carpaal tunnelsyndroom allemaal aandoeningen die onder RSI vallen. Door dit te doen, is het voor iedereen duidelijker waar in het lichaam de klachten aanwezig zijn.

Hoe wordt RSI veroorzaakt?

Met RSI worden klachten bedoeld die worden veroorzaakt door herhaalde belasting van bepaalde spiergroepen. Door de herhaalde belasting, is er uiteindelijk een blessure ontstaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het constant uitvoeren van dezelfde beweging. Door deze herhalingen, ontstaat er continue een spierspanning op dezelfde spiergroepen. Doordat dezelfde spieren continue en ook nog eens op dezelfde manier worden belast, krijg je last van spier- en gewrichtsklachten.

Beroepsziekte
RSI bestaat al eeuwenlang, maar wordt tegenwoordig steeds vaker een beroepsziekte genoemd. Veel mensen die voor hun beroep dezelfde handelingen moeten doen, hebben hier namelijk last van. Denk hierbij bijvoorbeeld aan slagers, muzikanten, postbodes, medewerkers aan de lopende band en kassamedewerkers. Kantoorwerk is tegenwoordig de grootste oorzaak van deze aandoening. Wanneer je veel achter de computer werkt, belast je namelijk herhaaldelijk en veel je vingers, polsen, armen, schouders en nek. Daardoor wordt de doorbloeding slechter en kun je klachten gaan krijgen.

Helpt acupunctuur bij RSI?

Door middel van acupunctuur kan op een zeer effectieve wijze RSI worden verholpen. Acupunctuur is dus een goede methode om RSI aan te pakken. Bij RSI is namelijk sprake van een ernstige energieblokkade in de delen van het lichaam waar de klachten zijn. Met acupunctuur wordt die blokkade opgeheven en de doorbloeding gestimuleerd. Hierdoor zal de doorbloeding weer verbeteren, de pijnklachten verminderen en de spieren, pezen en gewrichten weer beter functioneren.

Wordt acupunctuur bij RSI vergoed?

Acupunctuur wordt door steeds meer mensen gezien als een effectieve behandelmethode. De meeste zorgverzekeraars in Nederland vergoeden dan ook acupunctuurbehandelingen vanuit je aanvullende zorgverzekering.

Vind een betrouwbare acupuncturist in jouw omgeving!
Wanneer je graag van RSI af wilt komen, dan kan acupunctuur je zeker uitkomst bieden. Wil je graag door middel van acupunctuur van jouw RSI worden verlost? Vind dan in dit overzicht een acupuncturist bij jou in de buurt.