Acupunctuur bij vermoeidheid

Vermoeidheid is in principe een natuurlijke reactie van lichaam en geest na fysieke of mentale inspanning. Over het algemeen verdwijnt het vermoeide gevoel ook weer na een korte tijd. Blijf jij je echter vermoeid voelen en ervaar je hiervan hinder in je dagelijkse doen en laten? Zorg dat jij je energie weer terugkrijgt en maak een afspraak bij een acupuncturist. De acupuncturist kan samen met jou de oorzaak van jouw vermoeidheid achterhalen en dit met acupunctuurbehandelingen op een natuurlijke manier verhelpen of verminderen.

Verstoring van energiebalans

Behalve vermoeidheid door lichamelijke en geestelijke activiteiten kan een vermoeid gevoel ook optreden door het gebruik van medicatie of het hebben van een ziekte. De vermoeidheid die je ervaart is een teken dat jouw energiebalans verstoord is. Zaak om achter de reden van deze verstoring te komen en met behulp van de alternatieve geneeswijze acupunctuur aan de slag te gaan met jouw herstel. Hiervoor kan je de hulp van een acupuncturist in jouw omgeving inroepen.

Redenen voor vermoeidheid

In een wereld, waarin er steeds meer van je gevraagd wordt, kan het lastig zijn om momenten van rust te pakken. Hier kunnen meerdere oorzaken voor zijn. Een overvloed aan werk, een naaste waar jij naast je werk de zorg voor draagt of de combinatie van werk en studie.

Stap je zelf niet op de rem, dan zal de vermoeidheid verergeren en lukt het je soms niet om te ontspannen. Slecht slapen kan dan het gevolg zijn en dat heeft direct effect op de vermoeidheid die je toch al voelt. Acupunctuur kan de oplossing zijn tot het herstellen van jouw energiebalans en het terugdringen van het afgematte gevoel dat jou parten speelt.

Vermoeidheid te lijf gaan met acupunctuur

De acupuncturist zal jou vragen hoe jij de vermoeidheid ervaart en hoe het zich bij jou uit. Bij lichamelijke vermoeidheid heb je misschien de puf niet om actief te zijn en voelt je lijf zwaar aan. De motivatie om in actie te komen ontbreekt en van energie is geen sprake.

Mentale vermoeidheid uit zich juist door een zwaar en onrustig hoofd en problemen met je concentratie. Focussen op een taak wordt je hierdoor vrijwel onmogelijk gemaakt. Ongeacht het type vermoeidheid kan het leiden tot ernstige problemen van zowel lichamelijke als mentale aard. Zo kan aanhoudende vermoeidheid onder andere leiden tot:

Misschien uit de vermoeidheid zich bij jou zowel mentaal als lichamelijk en vind je het moeilijk om te bepalen hoe je klachten zijn ontstaan. Acupunctuurbehandelingen helpen om verergering van jouw situatie tegen te gaan en de neerwaartse spiraal te doorbreken.

Behandelingen acupunctuur bij vermoeidheid

Binnen de Chinese Geneeskunde word jij als mens samen met je leefomgeving als een geheel gezien. Het voeren van een uitgebreid diagnosegesprek is nodig om tot de kern van jouw klachten te komen. Onbalans ontstaat door een gebrek aan evenwicht in inspanning en ontspanning. Een belangrijke eerste stap is het creëren van mentale rust en het verlagen van de fysieke spanning.

Hormonen in balans met behulp van acupunctuur

De hormoonhuishouding in je lichaam is verantwoordelijk voor de processen in je lichaam. Bij vermoeidheid is de balans in deze huishouding niet in orde. Teveel stresshormoon verstoort je slaappatroon en dat verergert je vermoeidheid. In plaats daarvan zal met acupunctuur worden geprobeerd de aanmaak van goede hormonen te stimuleren.

Blokkades verhelpen en energie aanvullen

Een verstoorde energiebalans heeft effect op je organen. De meridianen of energiebanen in je lichaam zijn stuk voor stuk gekoppeld aan een specifiek orgaan. Als een orgaan niet de energie krijgt die het nodig heeft om ongestoord te kunnen functioneren, ga je klachten krijgen.

Moxatherapie, acupunctuurnaalden en voedingsadviezen

Bij moxatherapie wordt van bijvoetkruid een stick gemaakt. Vervolgens wordt deze net boven het lichaam kortdurend gebrand. De hitte die hierdoor ontstaat, zorgt ervoor dat de blokkades worden opgeheven en de energiedoorstroom zich herstelt.

Acupunctuurnaalden worden door de acupuncturist nauwkeurig op een blokkade in een energiebaan geplaatst met als doel de energiedoorstroom te herstellen. Tenslotte kunnen er voedingsadviezen als aanvulling op de acupunctuurbehandelingen worden gegeven. Hierbij wordt aandacht besteed aan de belangrijkste voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft, waaronder:

  • vetzuren
  • aminozuren
  • vitaminen
  • mineralen.

De acupuncturist zal uitvoerig met je bespreken welke behandelmethode in jouw situatie het meest effectief is.

Neem contact met ons op
Maak vandaag nog een afspraak bij een acupuncturist bij jou in de buurt, zoals: Ruben Imming in Alkmaar, Judith Brattinga-Heres in Almere, Elly Zeelenberg in Vaassen, Ibolya van Pinxteren in Culemborg, Renata Uribe in Den Haag, Paul van Alphen in Etten-Leur, Anneke Vruggink in Soest, Samgis Zandi in Uithoorn, Jolanda Baan in Zwijndrecht, Bas van Dijk in Utrecht, Marjolein Kranendijk in Zeist.