Acupunctuur bij een peesontsteking

Je lichaam heeft verschillende pezen die als verbindingen verdeeld zijn door het hele lichaam. Vooral rondom gewrichten van de schouder, elleboog, knie, heup en voet komen regelmatig peesontstekingen voor. Een pees is kwetsbaar en kan daardoor makkelijk beschadigen. Peesontsteking of ook wel ‘tendinitis’ kan zeer pijnlijk zijn. Je wilt daarom snel van deze pijnlijke klachten af en de peesontsteking doen genezen, zodat je weer pijnloos en flexibel kunt bewegen en lekker in je vel zit.

Voor peesontsteking zijn meerdere behandelingen te volgen, waaronder acupunctuur. Acupunctuur is bij tendinitis doeltreffend, bevorderd herstel en brengt jouw complete lichaam in balans, zonder medicatie, pijnlijke ingrepen of vervelende bijwerkingen.

Ontstaan van een peesontsteking

Een peesontsteking kun je op verschillende wijzen oplopen. In de meeste gevallen ontstaat een peesontsteking wanneer er sprake is van overbelasting. Denk hierbij aan lichamelijke overbelasting door zwaar werk of het door het uitoefenen van een zware sport. Er kan ook sprake zijn van een onderliggend reumatische aandoening. Wanneer iemand peesontsteking heeft als gevolg hiervan, dan wordt dit chronisch tendinitis genoemd.

Een laatste oorzaak van peesontsteking is het gevolg van Osteoporose; botontkalking. Doordat de botafbreuk sneller gaat dan de botaanmaak, heeft dit gevolgen voor de pezen, waardoor ze beschadigd raken en ontstoken.

Het is vrij eenvoudig en eenduidig om een ontstoken pees te herkennen. Er is dan namelijk sprake van een lichte en vooral pijnlijke zwelling rondom de pees. De huid voelt er warm aan. De ontsteking kan tevens voor stijfheid zorgen. Om te voorkomen dat jouw peesontsteking verergerd of lang aanhoudt, is het belangrijk om je tijdig te laten behandelen.

Acupunctuur behandeling bij een peesontsteking

Zoals hierboven staat beschreven, veroorzaakt een peesontsteking pijn en belemmerd beweging. De klachten kunnen van dusdanige aard zijn dat mensen liever het gedeelte van hun lichaam waar de peesontsteking zich bevindt, niet meer bewegen. Dit veroorzaakt naast irritatie en pijnlijke prikkels tevens weerstand in het dagelijkse leven. Je kunt niet meer doen wat je allemaal wilde doen en als je de pees dient te gebruiken, gaat dit traag en met (veel) pijn.

Tendinitis is goed te behandelen met acupunctuur, zodat je snel weer van jouw pijnklachten af bent. Wanneer je naar de huisarts gaat, worden er bijna altijd medicijnen voorgeschreven die de ontsteking en de pijn onderdrukken. Wil je liever voor een directe en doeltreffende behandeling gaan, zonder nadelige bijwerkingen? Kies dan voor een bewezen acupunctuurbehandeling, zodat je snel weer lekker in je vel zit!

Peesontsteking en acupunctuur

Wanneer je last hebt van een peesontsteking kunnen zenuwen en de pees zelf flink onder spanning komen te staan. Het is belangrijk om jouw lichaam weer te helpen ontspannen, zodat de pijn en de ontsteking verminderd. Hiervoor is ook het boosten van de weerstand een essentiële factor.

Acupunctuur is een geneeswijze die lichamelijke klachten behandeld met behulp van hele kleine naalden. In het lichaam bevindt zich een energienetwerk bestaande uit energiebanen. Door met de naalden specifieke punten ‘aan te stippen’, worden deze energiebanen beïnvloed. Hierdoor raakt jouw lichaam tijdens de behandelingen weer in balans, waardoor een peesontsteking kan herstellen. Het aanstippen van de disbalansen in het lichaam heeft nog een extra bijkomend voordeel, het draagt er namelijk ten slotte aan bij dat je rustig wordt en goed kunt ontspannen.

Acupunctuur is overigens geheel pijnloos. Het is daarbij wetenschappelijk bewezen dat het klachten helpt verminderen. Acupunctuur is uiteraard veilig en een bekende geneesmethode in Nederland die door veel zorgverzekeringen vanuit je aanvullende verzekering wordt vergoedt.

Vind een praktijk in de buurt
Alle acupuncturisten die werkzaam zijn bij praktijken die je kunt vinden via onze website, zijn aangesloten bij beroepsvereniging NVA of Zhong en staan daardoor gerant voor kwaliteit en professionaliteit. Wil je graag met behulp van acupunctuur van jouw peesontsteking afkomen? Via het overzicht op onze website vind je een betrouwbare acupuncturist bij jou in de buurt!