Acupunctuur bij gordelroos

Heb jij last van gordelroos? Dan wil je hier vast en zeker van af. Wist je al dat acupunctuur bij gordelroos heel erg effectief kan zijn? Je leest er hier meer over.

Wat is gordelroos?
Acupunctuur kan bij gordelroos erg goed helpen, maar wat is gordelroos eigenlijk? Gordelroos is een huiduitslag die mensen meestal aan 1 kant van het lichaam krijgen, de linker- of de rechterkant. De aandoening ontstaat door hetzelfde virus als dat waterpokken veroorzaakt. Wanneer je waterpokken hebt gehad, blijft het virus in het lichaam aanwezig door zich in een zenuw te nestelen. Na verloop van tijd kan het virus weer opspelen en gordelroos veroorzaken. De kans op gordelroos is het grootst bij ouderen en mensen met een lage weerstand.

Hoe herken je gordelroos?
Wanneer het virus weer actief wordt, kun je als patiënt last krijgen van tintelingen, jeuk en zelfs van hevige pijn. Deze pijn kan een brandend en/of stekend gevoel geven. Na een aantal dagen worden er blaasjes zichtbaar op het lichaam. Dit is vaak rond de taille en/of buik. Na 10 tot 14 dagen drogen de blaasjes op tot korstjes.

Zelfs wanneer de korstjes zijn verdwenen, kan de patiënt nog last krijgen van de bovengenoemde klachten zoals pijn en tintelingen op de plek waar de blaasjes hebben gezeten.

Is gordelroos besmettelijk?
Ja, voor mensen die nog geen waterpokken hebben gehad, is de ziekte besmettelijk. Door middel van contact met het vocht dat uit de gordelroosblaasjes komt, kunnen zij besmet raken met het virus.

Kan acupunctuur gordelroos verhelpen?

De meeste artsen die de Westerse Geneeskunde beoefenen, behandelen gordelroos niet tot nauwelijks. Zij wachten af totdat de ziekte vanzelf overgaat. Soms geven de artsen je wel medicijnen tegen de pijn of een zalfje tegen de jeuk.

Heb jij of heeft iemand in jouw omgeving last van gordelroos? En zoek je naar een mogelijkheid om gordelroos wel zo snel mogelijk te laten verdwijnen? Dan kun je hiervoor heel erg goed terecht bij een acupuncturist. Met acupunctuur is gordelroos namelijk goed te behandelen.

Hoe werkt acupunctuur bij gordelroos?

Bij acupunctuur wordt gordelroos gezien als een conditie waarbij er te veel van een bepaald soort warmte in het lichaam aanwezig is. Bij acupunctuur tegen gordelroos worden kleine naaldjes op bepaalde plekken om het gebied van de korstjes geplaatst. Door het plaatsen van deze naaldjes, wordt de bloedsomloop gestimuleerd. Hierdoor kan het immuunsysteem van de patiënt een stuk beter worden. Dat zorgt er weer voor dat de gordelroos niet erger wordt.

Acupunctuur bij gordelroos kan niet alleen ervoor zorgen dat de patiënt een betere weerstand krijgt, maar ook de klachten van de patiënt verminderen.

Welke acupuncturist kan jou helpen?

Wil je graag door middel van acupunctuur van jouw gordelroos afkomen? En zoek je hiervoor een acupuncturist? Bekijk dan het overzicht acupuncturisten eens op deze website, zodat je kunt zien welke acupuncturist bij jou in de buurt zit. Alle acupuncturisten die op deze website staan, zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur of Zhong. Hierdoor weet je zeker dat je via onze website bij een goede en gecertificeerde acupuncturist terecht zult komen.