Acupunctuur Gorinchem

Acupunctuur is een alternatieve geneeswijze die is ontstaan vanuit de Chinese geneeskunde. Basis van de Chinese geneeskunde is dat jij als persoon als een geheel wordt gezien. Lichaam is geest en het lichaam heeft een zelfherstellend vermogen. In het lichaam zijn twaalf energiebanen dag in dag uit bezig om jouw lichaam en geest in balans te houden. De energiebanen (meridianen) lopen kriskras door het hele lichaam en voorzien elk een specifiek orgaan van de benodigde energie. Ieder orgaan heeft weer een verbinding met bepaalde emoties. Bij klachten is het voor acupunctuur Gorinchem al snel duidelijk, waar in jouw lichaam sprake is van een verstoring.

Bij welke klachten acupunctuur?

De Chinese geneeskunde is toepasbaar bij een groot aantal klachten. Realiseer je dat bij klachten een signaal wordt afgegeven door jouw eigen lichaam. Iets werkt niet naar behoren en belemmert de vrije doorstroom van je energie. Hierdoor kan dat specifieke orgaan niet optimaal worden voorzien van de benodigde energie. Pak de bron van jouw problemen aan en ga niet alleen voor het oplossen van de symptomen.
Maak een afspraak voor acupunctuur als je een van de volgende klachten ervaart:

  • Oogproblemen
  • Hooikoorts
  • Menstruatieklachten
  • Diabetes
  • Hernia
  • Depressie

Behandeling acupunctuur

Bij een acupunctuurbehandeling wordt onder meer gebruikgemaakt van dunne naalden. Deze naalden worden op exact de juiste plek in de energiebaan gezet om de verstoring van de energie op te heffen. Behalve naalden kan de acupuncturist er ook voor kiezen om gebruik te maken van een gedroogd bijvoetkruid (Moxa-behandeling) of cupping. Bij cupping wordt op de te behandelen plek een met warme lucht gevuld bolletje op de huid gezet. Hierdoor ontstaat een vacuüm en dit vacuüm zorgt ervoor dat de blokkade wordt opgeheven. De ervaring leert dat de behandeling weinig ongemak oplevert. De kwaliteit van leven wordt echter enorm vergroot.

Vergoeding van acupunctuur

Alternatieve geneeswijzen worden door de zorgverzekeraar vergoed, vanuit de aanvullende pakketten. Om zeker te weten dat de behandelingen (deels) worden vergoed, kan je het beste contact opnemen met je eigen zorgverzekeraar. Ervaar zelf de kracht van acupunctuur Gorinchem en maak een afspraak. Ook als je geen recht hebt op vergoeding zal de helende werking van acupunctuur de investering meer dan waard zijn.

Neem contact op met Acupunctuur Culemborg – Ibolya van Pinxteren of bekijk hier het complete overzicht van aangesloten acupuncturisten