Bevalling opwekken met acupunctuur

Over het algemeen is je zwangerschap een erg mooie en bijzondere periode. Negen maandenlang groeit er een kindje in je, dat is natuurlijk al een wonder op zich. Het is helemaal niet gek dat je, ondanks deze bijzondere periode, enorm uitkijkt naar je uitgerekende datum. Wat als de uitgerekende datum nadert of je deze al zelfs voorbij bent en de weeën maar niet komen? Dan kun je overwegen om door middel van acupunctuur de bevalling op te wekken.

Waarom kiezen voor acupunctuur bij bevalling opwekken?
Wanneer het kindje allang mag komen, maar de weeën maar uitblijven, is het heel begrijpelijk dat je op zoek gaat naar een manier op de weeën op te wekken. Helaas zijn voor jou als zwangere vrouw veel opties uit de Westerse Geneeskunde uitgesloten, omdat ze voor jou en/of jouw ongeboren kindje schadelijk kunnen zijn.

Gelukkig is acupunctuur een eenvoudige en veilige methode waarvoor je als (hoog)zwangere vrouw kunt kiezen. Niet alleen in China, maar ook steeds meer in de westerse wereld wordt acupunctuur een populaire methode om een bevalling op te wekken of om zwangerschapsklachten te verminderen.

Helpt acupunctuur bij een bevalling opwekken?

Je vraagt je vast af of acupunctuur echt helpt bij een bevalling opwekken en het antwoord hierop is ja. Vanaf 36 weken kun je beginnen met de geboortevoorbereiding. Dit wordt ook wel een bevallings-voorbereidende acupunctuur genoemd.

Een aantal voordelen van geboortevoorbereiding zijn:

  • De kans dat je binnen 42 weken bevalt, vergroot;
  • De kans is groot dat de bevalling 2 uur korter duurt;
  • De bevalling zal soepeler verlopen;
  • Je zult beter de weeën kunnen opvangen;
  • De ontsluiting verloopt makkelijker;
  • De bevalling zal minder pijnlijk en vermoeiend zijn;
  • De borstvoeding komt sneller op gang;
  • Je zult na de bevalling sneller herstellen.

Hoeveel acupunctuur behandeling zijn er nodig voor de geboortevoorbereiding?

Geboortevoorbereiding kan vanaf week 36 van de zwangerschap. Vanaf deze week kun je elke week een behandeling krijgen die jouw lichaam zo goed mogelijk voorbereidt op de geboorte van je kind.

Wanneer je niet bent bevallen op de uitgerekende datum kun je vanaf begin week 41 een behandeling krijgen die de bevalling meer in gang zet. Meestal beval je binnen 1 tot 2 dagen na deze behandeling.

Wordt acupunctuur bij bevalling opwekken vergoed?
Acupunctuur wordt in de westerse wereld door steeds meer personen én organisaties gezien als een effectief en serieus behandelmethode. De meeste zorgverzekeraars in Nederland vergoeden dan ook acupunctuurbehandelingen, mits deze wel worden uitgevoerd door acupuncturisten die zijn aangesloten bij de NVA of de Zhong.

Wil je zeker weten dat jouw acupunctuurbehandelingen worden vergoed? Dan kun je hierover het beste jouw zorgverzekeraar raadplegen.

Vind een acupuncturist bij jou in de buurt!
Wanneer je graag jouw bevalling wilt opwekken, kan acupunctuur hier dus zeker erg goed aan bijdragen. Ben je op zoek naar een acupuncturist die acupunctuurbehandelingen kan uitvoeren voor een (voor)spoedige bevalling? Bekijk dan dit overzicht welke acupuncturist bij jou in de buurt werkzaam is. Alle acupuncturisten in dit overzicht zijn trouwens aangesloten bij de Zhong of de NVA. Hierdoor weet je zeker dat je in het overzicht altijd een ervaren en vakkundige acupuncturist zult treffen.