Veel gestelde vragen over acupunctuur

Hieronder vind je de antwoorden op vragen die we vaak krijgen in onze praktijken.

Wat zijn de resultaten van acupunctuur?
Bijna alle cliënten ervaren direct een verbetering van hun algehele welzijn en energieniveau. Een erg groot gedeelte laat tijdens de behandelingen een sterke vooruitgang zien. De afgelopen jaren is er uitgebreid onderzoek gedaan naar de resultaten van acupunctuur op verschillende klachten, waaruit is gebleken dat het een aantoonbaar positief effect heeft voor 80% van de mensen die een acupunctuurbehandeling ondergaat:

  • Bij 45% van de cliënten is de klacht geheel verholpen
  • Bij 35% van de cliënten is een de klacht sterk afgenomen
  • de overige patiënten ervaren goede verbetering en komen periodiek terug voor behandeling

Wat voel ik van de kleine naaldjes?
In principe voel je bijna niets van de naaldenprikjes. De naaldjes zijn namelijk erg dun en worden enkel op het oppervlak van je huid ingebracht. Wat goed is om te weten is dat hier nog een verschil in zit tussen Chinese en Japanse acupunctuur. Bij de Japanse acupunctuur worden de naaldjes nog minder diep aangebracht dan bij de Chinese acupunctuur. Over het algemeen geven cliënten aan dat acupunctuur erg meevalt en dat het absoluut geen pijn doet.

Hoe maak ik een afspraak?
Je kunt zowel per e-mail als telefonisch een afspraak maken bij een acupuncturist. Meestal kan je vrij snel terecht, in sommige gevallen zelfs binnen een week.

Heb ik een verwijsbrief nodig van mijn huisarts?
Nee, dat is niet nodig. Je kunt een acupuncturist rechtstreeks bellen en een afspraak maken.

Waar dien ik rekening mee te houden als ik voor mijn behandeling kom?
Zorg ervoor dat je in ieder geval gegeten hebt. Acupunctuur op een compleet lege maag is niet aan te raden. Ga op
tijd van huis en kom ontspannen aan. Probeer verder in ieder geval een ruim zittende broek te dragen of een rok. Afhankelijk van de klacht worden er ook punten op de rug behandeld.

Hoe weet ik of ik bij een goede acupuncturist ben?
Belangrijk is dat een acupuncturist aangesloten is bij een beroepsvereniging die kwaliteitseisen stelt aan al zijn leden zoals de Zhong of de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA).

Worden mijn behandelingen vergoed?
Als je aanvullend verzekerd bent dan worden de behandelingen van een acupuncturist meestal vergoed. Lees meer over vergoedingen.

Vind een acupuncturist bij jou in de buurt
Bekijk het complete overzicht van aangesloten acupuncturisten en maak een afspraak. Het maakt niet uit wat je vraag, klacht of probleem is, zij helpen je graag verder.