Acupunctuur bij angst

Angst helpt je te reageren op gevaar. Bij angst reageert je lichaam door het hart sneller te laten kloppen, de ademhaling te versnellen, de bloeddruk te verhogen en de spieren zich te laten aanspannen. Daarnaast ben je bij angst extra alert. Het is heel normaal om op deze manier op gevaar te reageren. Het is zelfs gezond en kan voorkomen dat je in vervelende situaties terechtkomt.

Echter kan die gezonde angst ook doorslaan, waardoor het ongezond wordt en je klachten of zelfs een angststoornis kunt krijgen. Heb jij veel angstklachten en ben je benieuwd of door middel van acupunctuur jouw angst kan verminderen? Lees dan snel verder!

Helpt acupunctuur tegen angst?

Acupunctuur kan er zeker voor zorgen dat jouw angst een stuk minder wordt. Bij acupunctuur wordt naar jouw lichaam en ziel als 1 geheel gekeken. Daarnaast worden in de Traditionele Chinese Geneeskunde emoties verbonden aan vijf elementen. Angst hoort volgens deze geneeskunde vooral bij het element water. Echter kun je naast angst ook last hebben van nervositeit en zelfs van depressieve gevoelens. Deze emoties zijn weer aan andere elementen gebonden.

Bij acupunctuur tegen angst wordt er naar jou als individu gekeken

Ieder persoon is anders en bij iedereen zijn er weer andere emoties sterker aanwezig. Om met acupunctuur angst goed te kunnen verminderen, wordt er eerst naar elk element gekeken. Vervolgens wordt er ook gekeken naar wat de onderliggende oorzaak is van angst.

Aan de hand van zijn bevindingen, maakt de acupuncturist voor jou een behandelplan op maat. Doordat bij acupunctuur tegen angst niet alleen naar het element angst, maar ook naar de andere elementen en de onderliggende oorzaak wordt gekeken, hebben de acupunctuurbehandelingen ook op langer termijn effect.

Hoe lang duurt acupunctuur tegen angst?

De oorzaak van angst is voor iedereen anders. Daarnaast heeft de ene persoon meer last van angstklachten dan de ander. Bovendien reageert ook iedereen weer anders op een acupunctuurbehandeling. Hierdoor is het niet concreet te zeggen hoelang acupunctuur tegen angst duurt of hoeveel acupunctuurbehandelingen je nodig zult hebben.

Wanneer je niet enorm hevige angstklachten hebt, kunnen tot 10 behandelingen al voldoende zijn. Heb je zeer ernstige angstklachten? Dan is de kans groot dat je meer dan 10 behandelingen nodig zult hebben. Pas wanneer de acupuncturist jou heeft gezien en gesproken, kan hij of zij een inschatting maken van hoeveel behandelingen je nodig zult hebben.

Kan acupunctuur ook in combinatie met andere methodes worden gebruikt?

Jazeker! Door middel van acupunctuur kun je een stuk beter in je vel gaan zitten. Hierdoor krijg je meer energie en kun je zelfs gemotiveerd zijn om naast of na de acupunctuurbehandelingen ook psychotherapie te volgen. Deze combinatie kan er zelfs voor zorgen dat je de oorzaak van angst een plekje kunt geven en dat je leert hoe je met angstgevoelens kunt omgaan.

Welke acupuncturist kan jou helpen?
Wil jij graag weten welke acupuncturist door middel van acupunctuur jouw angst kan verminderen? Op deze pagina vind je een overzicht van ervaren en betrouwbare acupuncturisten. Bekijk hier welke acupuncturist bij jou in de buurt zit en maak een afspraak.