Acupunctuur bij een tennisarm

Een tennisarm, ook wel tenniselleboog genoemd, ontstaat meestal door overbelasting. Door acupunctuur bij een tennisarm toe te passen, kan de tennisarm worden verholpen.

Wat is een tennisarm precies?

Een tennisarm is een aandoening van de aanhechting van de strekspieren van de onderarm aan de elleboog. Deze strekspieren zijn via een enkele pees aan het buitenste botknobbel van de elleboog gehecht. Wanneer deze pees en spieren worden overbelast, kan er een ontsteking in de aanhechting ontstaan. Dit wordt een tennisarm of tenniselleboog genoemd.

Van welke klachten kun je last hebben bij een tennisarm?

Wanneer je last hebt van een tennisarm, kan het achterover halen van jouw hand en zelfs iets vastpakken met de hand enorm pijnlijk zijn. De pijn kan zelfs helemaal naar onder in de arm uitstralen, waardoor je er ook in jouw vingers last van kunt hebben.

Daarnaast kun je last hebben van de volgende klachten:

  • Pijn nadat je de elleboog lang niet hebt gebruikt;
  • Pijn aan de buitenkant van de elleboog;
  • Pijn in de elleboog bij tillen;
  • Pijn in de elleboog tijdens het maken van draaiende bewegingen;
  • Een stijve elleboog;
  • Pijn wanneer je de ondernam draait of de pols zijdelings buigt;
  • Krachtverlies in de arm en/of zelfs de hand.

Waarom met acupunctuur een tennisarm behandelen?

In de Westerse geneeskunde wordt een tennisarm doorgaans verholpen door middel van fysiotherapie, rust, ontstekingsremmende medicatie en een brace om de arm te ontlasten. In sommige gevallen kun je zelfs een injectie met corticosteroïde (steroïdehormonen) krijgen. Zoals je ziet, wordt in de Westerse geneeskunde vooral de ontsteking aangepakt. Echter zijn er meerdere factoren die behandeld dienen te worden. Bovendien kan het bij de Westerse geneeskunde wel 6 tot 12 maanden duren voordat je van een tennisarm af bent.

Wil je daadwerkelijk van jouw tennisarm afkomen? Dan is het belangrijk dat niet 1 factor, maar alle factoren worden behandeld. Door middel van acupunctuur kun je jouw tennisarm op de meest effectieve manier laten behandelen.

Hoe komt het dat met acupunctuur een tennisarm wel effectief wordt behandeld?

Door middel van acupunctuur wordt een tennisarm wel goed behandeld, omdat bij acupunctuur niet maar 1 aspect wordt aangetast. Bij de Westerse geneeskunde wordt vooral de ontsteking geremd. Echter is het ook belangrijk dat de stijve spieren en gewrichten worden behandeld. Elk aspect is weer een gevolg of oorzaak van het ene aspect. Je kunt de oorzaken van de klachten dus zien als een vicieuze cirkel.

Wanneer je jouw tennisarm door een acupuncturist laat behandelen, wordt deze vicieuze cirkel doorbroken. Door middel van acupunctuur wordt namelijk niet alleen de ontsteking aan de pees, maar ook de andere aspecten aangepakt.

Hoe wordt door middel van acupunctuur een tennisarm behandeld?

Om met acupunctuur een tennisarm te behandelen, wordt door het zetten van naalden de doorbloeding van de meridianen bevorderd. Deze verbeterde doorbloeding kan ervoor zorgen dat de tennisarm beter geneest. Daarnaast worden er ook naalden op punten aangebracht die de pezen kunnen versterken. Bovendien kan de acupuncturist je een behandeling geven die voorkomt dat de tennisarm terugkeert.

Naast acupunctuur, kan de acupuncturist nog andere methodes gebruiken tijdens de behandeling van jouw tennisarm.

Heb jij last van een tennisarm?
En wil je graag door middel van acupunctuur van jouw tennisarm afkomen? Bekijk dan op deze website welke acupuncturist in jouw buurt hiermee kan helpen.