Acupunctuur bij een hernia

Wanneer lopen, zitten en andere alledaagse bewegingen pijn geven door een hernia, dan is het vooral belangrijk dat er snel een efficiënte oplossing komt. Een hernia kan een voortdurende felle beenpijn veroorzaken. Daarnaast kan er een slapend of dof gevoel ontstaan in de benen of rug. Deze nare gevoelens beginnen soms al in de bil en stralen helemaal door tot de voeten. Ben je opzoek naar een behandelmethode zonder vervelende bijwerkingen? Laat dan jouw hernia behandelen door een acupuncturist!

Wat is een hernia en hoe ontstaat het?

Een hernia is een uitstulping van een weefsel of orgaan uit een lichaamsholte. Een hernia komt meestal in de rug of nek voor. Een wervelkolom bestaat uit verschillende wervels. Tussen de wervels vangen zachte tussenwervelschijven schokken op, zodat je flexibel en pijnloos kunt bewegen. Deze tussenwervelschijven hebben een elastische kern met een stevige vezelwand van bindweefsel.

Wanneer je een hernia hebt, is de tussenwervelschijf ingezakt en verzwakt de wand, waardoor de elastische kern naar buiten kan uitpuilen. Het uitpuilende gedeelte wordt een hernia genoemd. In de wervelkolom zitten bovendien allemaal zenuwen. Een hernia komt tegen de zenuwen aan, waardoor het voor een (constante) pijn kan zorgen. Als een zenuw zeer bekneld raakt door een hernia, is het zelfs mogelijk dat een spiergroep kracht verliest of in ernstige gevallen verlamd raakt.

Oorzaken hernia

Een hernia komt regelmatig voor bij mensen tussen de twintig en vijftig jaar en is in de meeste gevallen een gevolg van aangeboren zwakte van de tussenwervelschijf. De aanleg voor een hernia kan dus zeker genetisch worden overgedragen. Een hernia kan tevens ontstaan door zware of langdurige belasting van de rug door een verkeerde houding. Denk aan een verkeerde werkhouding.

Wanneer de jaren verstrijken, hebben mensen meer kans om door slijtage een hernia te krijgen. Andere mogelijke oorzaken of factoren die de kans op een hernia vergroten zijn: overgewicht, roken, te weinig beweging, een slechte conditie en slechte rugspieren.

Waarom kiezen voor acupunctuur bij een hernia?

Tegen de pijn van een hernia zijn allerlei medicijnen te verkrijgen tegenwoordig. Meestal met diverse negatieve bijwerkingen. Heb jij een hernia en ben je opzoek naar een behandelmethode zonder bang te hoeven zijn voor negatieve bijwerkingen of operaties? Kies dan voor een acupunctuur. Uit onze ervaringen en meerdere wetenschappelijke onderzoeken is namelijk gebleken dat acupunctuur pijnklachten helpt verminderen, de weerstand van het lichaam een boost geeft en rustgevend is voor de geest. Door het aanstippen van belangrijke energiebanen in het lichaam, creëer je een evenwichtige balans, waardoor pijnklachten verminderen.

Werkwijze acupunctuur bij een hernia

Acupunctuur is een geneeswijze dat de focus legt op de energiebanen van het lichaam. Wanneer je nog geen ervaring hebt van acupunctuur bij een hernia, is het goed om je hierover verder te laten informeren. Veel mensen gaan er namelijk vanuit dat de naalden die worden toegepast bij acupunctuur, pijnlijk aanvoelen wanneer ze in het lichaam worden geplaatst. Het tegendeel is echter waar. De naalden zijn flinterdun, waardoor je ze niet voelt.

Bij acupunctuur voor herniaklachten worden deze naalden geplaatst op punten die ervoor zorgen dat de energiestroming van jouw lichaam worden beïnvloeden. Deze punten zijn de zogeheten acupunctuurpunten die op de energiebanen liggen. Al deze banen vormen gezamenlijk het energienetwerk binnen jouw lichaam.

Door punten ‘aan te stippen’ kan de energiestroom worden beïnvloed, waardoor hernia klachten kunnen afnemen. Hoelang je behandeld dient te worden is moeilijk te voorspellen. Doordat een hernia een lichamelijke afwijking is, kan dit niet worden genezen met behulp van acupunctuur. Wel kun je de pijnklachten die je door een hernia ervaart verminderen met een gerichte acupunctuur behandeling.

Wil je graag hulp bij een hernia en door middel van acupunctuur ervaren hoe het is om beter in je vel te zitten en pijnklachten tegen te gaan? Neem dan contact met ons op of plan een afspraak in bij een acupunctuurpraktijk bij jou in de buurt.