Acupunctuur bij hielspoor

Als je last hebt van hielspoor dan merk je dit aan een pijnlijke achterkant van je voet, de hiel. Dit voel je vooral als je staat en loopt, maar ook aan het begin van de dag, omdat je hiel dan langere tijd ontzien is. De pijn die met hielspoor gepaard gaat, kan sterk naar voren komen, als je jouw hiel lang en veel belast. Hierdoor ontstaan verkalking van de peesplaat die zich aan je hielbeen bevindt.

De botten in het lichaam zijn voorzien van een botvlies. Bij hielspoor is het botvlies op je hiel gaan irriteren en dat merk je aan een stekende, felle pijn. De pijn kan zelfs uitstralen richting je achillespees. Hoewel verkalking bij veel mensen ontstaat, ervaart niet iedereen hier altijd klachten van.

Hoe ontstaat hielspoor?

Een overbelasting van je voeten zorgt ervoor dat je hielspoor ontwikkelt. Toch is er vaak een sprake van meerdere factoren die tot jouw klachten leiden. Hierbij kun je denken aan een combinatie van:

  • Een afwijkend looppatroon
  • Schoenen met onvoldoende ondersteuning
  • Rennen op een harde ondergrond
  • Overgewicht
  • Ouderdom
  • Diabetes
  • Langdurig staan
  • Te intensief sporten
  • Holvoet of platvoet
  • Te weinig ondersteuning van de voetboog

Behandelen van hielspoor met acupunctuur

De pijn, die je ervaart bij hielspoor, is heftig en vraagt om een goede behandeling om de ontsteking te remmen. Wacht hier daarom niet te lang mee. Schakel de hulp van een acupuncturist in om snel verlichting van je klachten te bereiken. Met acupunctuur gaan we op specifieke plekken de bloedsomloop in je voet, enkel en onderbeen stimuleren om zo de ontsteking te verminderen en je lichaam aan het werk te zetten om vanzelf te herstellen.

De ontstane blokkade wordt opgeheven en de energie kan weer onbelemmerd stromen. De plaatselijke zwelling verdwijnt en je doorbloeding herstelt zich. Acupunctuur kan snel resultaat geven en je pijn verminderen. Maak ook gebruik van de kracht van je eigen lichaam en kies voor acupunctuur in jouw strijd tegen hielspoor.

Moxatherapie helpt ontsteking te remmen

Naast acupunctuur met dunne naalden behandelen we hielspoor vaak ook in combinatie met Moxa. Met deze gedroogde kruiden zorgen we er binnen de acupunctuur voor dat de ontsteking waar jij last van hebt, geremd wordt. De kruiden bieden ook uitkomst als jouw hielspoor te gevoelig is om te behandelen met naalden, of als je bang bent voor de naaldjes. Zo kunnen we ook in die situaties via acupunctuur hielspoor behandelen op een natuurlijke manier. Laten we samen kijken welke behandeling het beste past bij jouw klachten.

Intakegesprek bij een acupuncturist

Bij het eerste gesprek met de acupuncturist zal jou gevraagd worden welke klachten je ervaart en hoe deze zijn ontstaan. De informatie die jij geeft zal worden meegenomen in de behandeling tegen de hielspoor. Het is goed om alvast na te denken over het moment waarop je de klachten ontwikkelde. Zo kan snel worden gestart met de behandeling en ben jij sneller verlost van deze nare aandoening.

Neem contact met ons op

Maak vandaag nog een afspraak met een goede acupuncturist bij jou in de buurt om jouw hielspoor met acupunctuur effectief te laten behandelen. Je kunt hiervoor terecht bij onder andere: Renata Uribe in Den Haag, Betty Wondergem in Eindhoven, Judith Brattinga-Heres in Almere en Samgis Zandi in Uithoorn.

Heb je vragen over acupunctuur en de werking bij hielspoor? Stel ze gerust.