Acupunctuur helpt bij schildklierproblemen

Er bestaan verschillende schildklierproblemen. De klachten zijn daardoor divers en kunnen verschillende oorzaken hebben. Schildklierproblemen zorgen ervoor dat de functie van de schildklier verstoord kan raken. De meest voorkomende problemen zijn te snel of juist te langzaam werkende schildklieren.

Dit heeft beide grote gevolgen, want hierdoor versnellen of vertragen lichamelijke én geestelijke processen. Het is heel belangrijk om een behandelmethode te vinden die past bij jouw wensen. Acupunctuur bij schildklierproblemen is zeer efficiënt en veroorzaakt bovendien geen vervelende bijwerkingen!

Wat is een schildklier en welke functie heeft het?

Ieder mens heeft een schildklier. Het is één van de belangrijkste klieren in het lichaam en is te vinden in de halsstreek. Het is een soort schild om de luchtpijp heen. Tijdens het slikken kun je de schildklier zien en voelen. Een klier heeft als functie om bepaalde chemische stoffen te produceren en/of te transporteren door het lichaam.

Ondanks de kleine afmeting van een schildklier, heeft het een cruciale taak. Een schildklier is namelijk verantwoordelijk voor allerlei processen, waaronder het goed laten functioneren van stofwisselingsprocessen en groei door het afgeven van schildklierhormonen thyroxine en T3. Met andere woorden: hoe jouw lichaam energie haalt uit het eten dat je binnenkrijgt.

Hoe herken je schildklierproblemen?

Schildklierproblemen kunnen voor vervelende en vergaande gevolgen zorgen. Mensen kunnen zich rusteloos gaan voelen, nerveus, emotioneel en prikkelbaar, kunnen slecht slapen en zijn altijd bezig. Daarnaast komen trillende handen voor, gewichtsverlies ondanks toegenomen eetlust, hartkloppingen, zweten, afkeer tegen warmte, veel dorst, kortademig, diarree of vaker dan normaal naar het toilet moeten.

Huidproblemen kunnen ontstaan, zoals jeuk en haaruitval, menstruatie kan veranderen (wordt meestal lichter of onregelmatig) en vermoeidheid en spierzwakte kunnen optreden. Andere manieren om schildklierproblemen te herkennen, zijn klachten die zich uitten als zwellingen of bobbels in de hals die een heesheid of benauwdheid veroorzaken.

Acupunctuur om schildklierproblemen tegen te gaan

De klachten die ontstaan door het te snel of te langzaam werken van een schildklier zijn invloedrijk. Het is daarom belangrijk om opzoek te gaan naar een betrouwbare en efficiënte aanpak hiertegen. Medicatie is veelvuldig verkrijgbaar met mogelijke negatieve bijwerkingen. Indien er een grote bobbel of gezwel op jouw luchtpijp drukt of andere problemen veroorzaakt, wordt dit weggehaald tijdens een operatie.

Gaat jouw voorkeur op dit moment uit naar pijnloze behandeling zonder nadelige bijwerkingen? Kies dan voor acupunctuur. Uit wetenschappelijk onderzoek en onze eigen ervaringen is gebleken dat het een zeer efficiënte geneeswijze is bij het reduceren van klachten door schildklierproblemen.

Acupunctuur helpt bij schildklierproblemen

Wellicht ben je nog niet eerder in aanraking gekomen met acupunctuur. Schildklierproblemen of het nu om een te snel of te langzaam werkende schildklier gaat, veroorzaakt een disbalans in het lichaam. In het lichaam bevinden zich energiebanen. Bij acupunctuur worden punten aangestipt die deze energiebanen beïnvloeden. Naast het verminderen van klachten, wordt tevens de weerstand verhoogd. Het lichaam geraakt langzaam weer in balans, waardoor gevolgen door schildklierproblemen afnemen en je veel minder wordt belemmerd in het dagelijkse leven.

Acupunctuur schildklierproblemen is veilig en pijnloos

Flinterdunne naalden worden op punten in het lichaam geplaatst, om de energiestroming van het lichaam te beïnvloeden. Een disbalans kan namelijk voor medische problemen zorgen en klachten verergeren. De naalden die worden gebruikt bij acupunctuur zijn niet pijnlijk of voelbaar.

Al onze acupuncturisten zijn aangesloten bij beroepsverenigingen als NVA of Zhong en staan gerant voor kwaliteit en zorgvuldigheid. Alle acupuncturisten hebben bovendien de juiste opleidingen gevolgd. De naalden die worden gebruikt, zijn altijd steriel en worden na elke behandeling weggegooid om infecties of ziektes te voorkomen.

Acupunctuur inzetten om schildklierproblemen tegen te gaan, is dus zeker veilig en risicovrij. Doordat een acupuncturist alleen naar jouw specifieke klachten kijkt en daarop de behandeling aanpast, krijg je ten slotte een complete behandeling op maat.

Wil je met behulp van acupunctuur de gevolgen van schildklierproblemen tegengaan? Plan dan een afspraak in bij een acupunctuurpraktijk bij jou in de buurt!