Acupunctuur bij schouderpijn

Schouderklachten zijn zeer vervelend en belemmeren bijna elke beweging die je wilt maken. Maar liefst één op de vijf mensen heeft in Nederland last van schouderpijn! Aangezien je graag snel van schouderpijn af wilt, is een doeltreffende behandeling de volgende stap. Je kunt kiezen voor een behandelmethode waarin medicatie centraal staat. Vergeet dan zeker de nadelige bijwerkingen niet mee te wegen. Daarnaast zijn medische ingrepen mogelijk, afhankelijk van de ernst of fysiotherapie. Kies je liever voor een behandeling zonder pijn én vervelende bijwerkingen? Kies dan voor acupunctuur!

Hier vind je een acupuncturist bij jou in de buurt.

Symptomen bij schouderpijn

Schouderklachten bestaan er in verschillende mate. Hieronder een opsomming van veelvoorkomende symptomen bij schouderpijn:

  • Niet goed kunnen bewegen van de schouder (en arm);
  • Pijn rondom het schoudergewricht;
  • Pijn uitstralend naar de schouderbladen, nek, bovenarm, elleboog of zelfs vingers;
  • Slecht kunnen slapen, doordat je niet op je schouder kunt liggen van de pijn.

Oorzaken schouderpijn

Het is mogelijk om een schouderprobleem op te lopen door een plotselinge voorval, denk aan een val of trauma. Daarnaast worden schouderklachten opgelopen op een geleidelijke wijze door bijvoorbeeld een verkeerde lichaamshouding. De wervelkolom en de manier waarop je jouw lichaam beweegt, is van groot belang bij het aanpakken van schouderpijn. Schouderproblemen kunnen worden verergerd door instabiliteit aan de schouder of KANS (Klachten aan Arm, Nek en/of Schouder).

Naast oorzaken zijn er diverse risicofactoren die schouderpijn kunnen veroorzaken. Denk hierbij aan langdurig een herhalende beweging maken met de schouder en/of arm dat een peesontsteking kan veroorzaken in de schouder. Ook spanning thuis of op het werk (stress) kunnen ervoor zorgen dat je pijn krijgt in en rondom de schouder.

Acupunctuur geneest schouderpijn

Het is belangrijk om afwisselende bewegingen te maken wanneer je aan schouderpijn lijdt. Hierdoor voorkom je stijfheid of verergering in de schouder en bevorder je de bewegelijkheid van het schoudergewricht. Bovendien kun je gaan sporten door de kracht en de flexibiliteit van de schouders te vergroten.

Wat je absoluut moet vermijden is het tillen van zware voorwerpen, herhalende bewegingen van schouder en arm (zoals klikken met de muis). Naast deze stappen is het belangrijk om voor een doeltreffende behandelmethode te kiezen, zodat je snel weer pijnloos kunt bewegen. Als jouw voorkeur uitgaat naar een ontspannende en pijnloze behandeling, kies dan voor acupunctuur bij schouderpijn!

Schouderpijn behandelen met acupunctuur

Schouderpijn wordt vaak veroorzaakt door een onbalans in het lichaam. Denk aan beknelde zenuwen, overspanning van de spieren of letsel. Acupunctuur is een efficiënte geneesmethode die tegenwoordig door veel zorgverzekeraars wordt vergoedt vanuit je aanvullende zorgverzekering. Het is namelijk wetenschappelijk bewezen dat acupunctuur pijn helpt reduceren en vele andere voordelen heeft. Met behulp van kleine naalden die belangrijke energiebanen in het lichaam aanstippen, kan de balans worden hersteld. Ga je voor een acupunctuurbehandeling dan zal jouw schouderpijn afnemen. Bijkomende symptomen worden tevens aangepakt, zodat je binnenkort weer onbezorgd én pijnloos kunt bewegen.

Wat is acupunctuur?

Wij kunnen ons goed voorstellen dat je bij naalden aan een nare en pijnlijke behandeling denkt. Dit is echter zeker niet aan de orde bij acupunctuur. De naalden zijn flinterdun en steriel, waardoor de behandeling veilig en geheel pijnloos is. De naaldjes worden op punten in het lichaam gezet, die de energiestroming van het lichaam beïnvloeden. De weerstand wordt hierdoor verhoogd en spieren en zenuwen zullen herstellen en ontspannen, waardoor schouderpijn afneemt en je een stuk beter in je vel zit! Bovendien is het zeer rustgevend en helpt het jezelf te ontspannen.

Wil je graag geholpen worden met jouw schouderpijn?

Start dan met acupunctuurbehandelingen bij een professionele acupunctuurpraktijk bij jou in de buurt. Op onze website vind je een handig overzicht met betrouwbare en deskundige acupuncturisten die allemaal zijn aangesloten bij de beroepsvereniging NVA of Zhong. Ze staan uiteraard garant voor hoogwaardige kwaliteit, kennis en professionaliteit, zodat je snel pijnloos kunt bewegen!