Acupunctuur bij een burn out

Heb je last van een burn out of denk je daar last van te hebben? Wanneer je een burn out hebt, wil je daar natuurlijk zo snel mogelijk van af komen. Echter is het ook belangrijk dat je echt voor de volle 100% van de burn out afkomt. Door middel van acupunctuur kan een burn out zo effectief mogelijk worden bestreden.

Wat is een burn out?

Wanneer je last hebt van een burn out, heb je werkelijk last van een opgebrand gevoel. Daardoor heb je daadwerkelijk geen energie en motivatie meer om jouw dagelijkse activiteiten te doen. Vaak wordt een burn out verward met overspannenheid. Echter is de aanlooptijd naar een burn-out toe veel langer dan die van overspannenheid.

Bovendien is er bij overspannenheid vaak 1 oorzaak, terwijl een burn out door allerlei omstandigheden samen kan worden veroorzaakt. Dit is dan ook de reden dat het over het algemeen langer duurt om van een burn out af te komen, dan van overspannenheid.

Waaraan herken je een burn out?

Vermoed jij dat je last hebt van een burn out? Een burn out kun je aan de volgende symptomen herkennen:

 • Je hebt last van maag- en darmklachten;
 • Je eet veel minder dan anders;
 • Je bent altijd vermoeid;
 • Je hebt meerdere nachten achter elkaar last van slaapproblemen;
 • Je merkt dat je vergeetachtiger bent dan anders;
 • Je voelt je niet alleen fysiek, maar ook mentaal opgebrand;
 • Je piekert veel;
 • Je hebt last van concentratieproblemen;
 • Je moet steeds vaker huilen;
 • Je voelt je angstig en/of depressief;
 • Je maakt meer fouten;
 • Je nuttigt (meer) drugs en/of alcohol;
 • Je rookt meer of je begint met roken;
 • Je hebt geen zin in sociale activiteiten zoals borrels, afspraken met vrienden en verjaardagen.

Hoe lang duurt een burn out?

Zijn veel van bovengenoemde punten op jou van toepassing? Dan is het erg belangrijk om erachter te komen of je daadwerkelijk een burn out hebt. Je kunt hiervoor een afspraak maken met jouw huisarts. Hij zal je een aantal vragen stellen om erachter te komen of je inderdaad last van een burn out hebt. Om lichamelijke oorzaken van jouw klachten uit te kunnen sluiten, kan hij je ook lichamelijk onderzoeken.

Wanneer je de diagnose van een burn out hebt gekregen, word je in de Westerse Geneeskunde doorgaans doorverwezen naar een professional. Door het opstellen en uitvoeren van een behandelplan, zal hij proberen je van de burn out af te helpen. Hoe lang het duurt dat je door zo’n behandelmethode van een burn-out af bent, is lastig te zeggen. Sommige mensen zijn er al na een half jaar van af en anderen pas na ruim een jaar.

Wat kan acupunctuur bij een burn out voor jou betekenen?

Bij een burn-out ben je als het ware chronisch gespannen. Hierdoor kom je niet meer tot rust, waardoor daadwerkelijk je energie opraakt. Dit veroorzaakt ook dat opgebrande gevoel. Omdat je bij een burn-out daadwerkelijk last hebt van een gebrek aan energie, kan acupunctuur goed van pas komen.

Door acupunctuur bij een burn out toe te passen, kan namelijk het gebrek aan energie worden hersteld. Hierdoor verdwijnt de spanning in het lichaam en worden geest en lichaam rustiger. Wanneer jouw energiebalans herstelt en de spanning minder wordt, worden de daaruit voortkomende klachten ook minder.

Bovendien kan een acupuncturist de acupunctuurbehandeling bij een burn out compleet richten op wat jij als individu nodig hebt. Zo kan de acupuncturist samenwerken met jouw huisarts, als dat jouw herstel verbeterd. Daarnaast kan een acupuncturist je ook aanraden om bepaalde oefeningen te doen, omdat die jouw herstel kunnen stimuleren.

Wil je door middel van acupunctuur van jouw burn-out afkomen?

Ook als acupunctuur bij een burn out wordt ingezet, is het lastig om te zeggen hoe lang het duurt dat je van de burn out af bent. Wil jij graag door middel van acupunctuur van jouw burn out af komen? Bekijk hier welke acupuncturist bij jou in de buurt je hiermee kan helpen.