Acupunctuur tegen migraine

Er is bijna niks ergers dan een onverwachte migraineaanval. Migraine wordt vaak veroorzaakt door stress. Daarom is migraine vaak zo irritant. Het komt altijd op de meest ongeschikte momenten. Een serieuze migraineaanval betekent dat je alleen nog maar op bed kunt lichaam met alle gordijnen dicht. Vaak werken medicijnen niet goed tegen deze vormen van migraine. Als er geen medische oorzaak te vinden is voor je migraine, bijvoorbeeld door een huisarts, kan een acupuncturist je helpen met het voorkomen van deze migraineaanvallen. Vaak kun je na de eerste afspraak al een verlichting van je klachten ervaren.

Hoe werkt acupunctuur bij migraine?

Acupuncturisten kunnen vaak op een zeer succesvolle manier je migraine of hoofdpijn bestrijden. Dit kunnen zij doen omdat migraine vaak een diepere, onderliggende oorzaak heeft. Hier wordt door de huisarts niet of nauwelijks naar gekeken. Omdat de acupunctuur wereld gelooft in het feit dat het hele lichaam met elkaar in verbinding staat, is de kans op genezing van onverklaarbare migraine door een van onze acupuncturisten zeer groot. Hier vind je een overzicht van acupuncturisten bij jou in de buurt.

Vaak wordt migraine veroorzaakt door spierspanningen. Deze spanningen kunnen de gang van bloed en energie naar de hersenen belemmeren. Dit kan resulteren in extreme hoofdpijnen en migraine. Doordat de acupuncturisten de spieren kunnen laten ontspannen, door middel van het plaatsen van naalden, kunnen ze de migraine laten verdwijnen. Dit geldt dus niet alleen voor acute aanvallen van migraine. Acupuncturisten proberen de oorzaak van de migraineaanvallen te laten verdwijnen.

Er wordt aan je gevraagd wanneer je migraineaanvallen begonnen zijn. Op deze manier probeert de acupuncturist informatie bij je in te winnen zodat je zo goed mogelijk behandelt kunt worden.

Maak een afspraak bij een acupuncturist bij jouw in de buurt
Ben je jouw migraineaanvallen helemaal zat? Kan de huisarts niks voor je kan betekenen? Neem dan contact met ons op en maak een afspraak bij een van onze gecertificeerde acupuncturisten.