Acupunctuur tegen migraine

Er is bijna niks ergers dan een onverwachte migraineaanval die jou ineens volledig in zijn greep heeft. Migraine wordt in veel gevallen veroorzaakt door stress, maar dat is niet altijd het geval. Dat is wat migraine zo irritant maakt. Het komt altijd op de meest ongeschikte momenten en behalve een allesoverheersende hoofdpijn kan het gepaard gaan met een scala aan klachten.

Een serieuze migraineaanval betekent dat je alleen nog maar op bed kunt lichaam met alle gordijnen dicht en zonder geluiden die tijdens de aanval versterkt bij jou binnenkomen. Vaak werken medicijnen niet goed tegen deze vormen van migraine. Als je huisarts geen medische oorzaak vindt voor je migraine kan een acupuncturist je helpen met het voorkomen van deze migraineaanvallen. Vaak kun je na de eerste afspraak al een afname van je klachten ervaren.

Hoe werkt acupunctuur bij migraine?

Acupuncturisten kunnen vaak op een zeer succesvolle manier je migraine of hoofdpijn bestrijden met behulp van de acupunctuur. Dit kunnen zij doen omdat migraine vaak een diepere, onderliggende oorzaak heeft. Hier wordt door de huisarts vaak niet voldoende naar gekeken. Omdat de Traditionele Chinese geneeskunde ervan overtuigd is dat het hele lichaam met elkaar in verbinding staat, is de kans op genezing van onverklaarbare migraine door een van onze acupuncturisten zeer groot. Hier vind je een overzicht van acupuncturisten bij jou in de buurt.

Spierspanning belemmert energie en bloedstroom

Aan het ontstaan van migraine zijn spierspanningen vaak de oorzaak. Deze spanningen kunnen de gang van bloed en energie naar de hersenen belemmeren, waardoor er tekorten ontstaan. Dit kan resulteren in extreme hoofdpijn en migraine, waarbij zelfs de kleinste beweging een enorme golf van hoofdpijn opwekt. Doordat de acupuncturisten via het plaatsen van de acupunctuurnaaldjes de spieren kunnen laten ontspannen, is het mogelijk om de migraine en de allesoverheersende pijn laten verdwijnen.

Acupunctuur bij migraine werkt niet alleen bij acute aanvallen van migraine. Acupuncturisten proberen altijd de oorzaak van de migraineaanvallen te laten verdwijnen, waardoor toekomstige aanvallen van migraine uitblijven. Het probleem bij de kern oplossen, dat is de insteek van acupunctuur bij migraine.

Oorsprong van migraine in kaart brengen

Bij het eerste gesprek met de acupuncturist zal jou eerst worden gevraagd naar het moment waarop jouw migraineaanvallen begonnen zijn en hoe het verloop van de aanvallen is. Welke klachten ervaar je, hoe lang houden de klachten aan en in hoeverre belemmert de migraine jou in je leven? Op deze manier probeert de acupuncturist informatie bij je in te winnen zodat je zo goed mogelijk behandeld kunt worden. Waar de ene persoon alleen geveld is door een eenzijdige, bonkende hoofdpijn, is een ander soms letterlijk meerdere dagen ziek en uitgeschakeld.

Veelvoorkomende klachten bij migraine

Vaak worden bij een migraineaanval verschillende klachten waargenomen, die veel verder gaan dan ernstige hoofdpijn. Het hele lichaam heeft te lijden onder de aanval. Zo kun je te maken krijgen met:

  • Zware, bonkende(vaak eenzijdige) hoofdpijn
  • Misselijkheid
  • Braken
  • Diarree
  • Zien van schitteringen of flitsen (aura’s)
  • Verminderd gevoel in je ledematen

Maak een afspraak bij een acupuncturist bij jou in de buurt

Ben je jouw migraineaanvallen helemaal zat? Kan de huisarts niks voor je kan betekenen en zoek jij een alternatieve manier om jouw migraine te lijf te gaan? Laat jouw leven niet langer belemmeren door migraineaanvallen, maar neem contact met ons op en maak een afspraak bij een van onze acupuncturisten.