Acupunctuur tegen misselijkheid

Tijdens een zwangerschap is misselijkheid een veelvoorkomende klacht die ontstaat door een veranderende hormoonbalans. In het begin van je zwangerschap maak je onder meer de volgende hormonen aan:

  • hCG
  • oestrogeen
  • progesteron

Wat later in de zwangerschap neemt de baarmoeder dusdanig veel plek in je buik in dat ook hierdoor misselijkheid kan ontstaan. Acupunctuurbehandelingen kunnen jou dan uitkomst bieden.

Misselijkheid bij kanker
Bij een behandeling tegen kanker wordt veel gebruikgemaakt van chemotherapie. Hiermee wordt geprobeerd de kankercellen te vernietigen. Helaas gaan hierdoor ook gezonde cellen verloren, waardoor veel patiënten te maken met vervelende bijwerkingen zoals:

  • misselijkheid
  • overgeven
  • verminderde eetlust
  • maagklachten

De chemotherapie staken is geen oplossing, omdat de kwaadaardige cellen hoe dan ook moeten worden aangepakt. Wat wel kan, is acupunctuur misselijkheid inzetten om de periode van de chemotherapie zo goed mogelijk door te komen. Hiermee wordt op een natuurlijke manier geprobeerd om het ongemak tegen te gaan. De naaldjes die de acupuncturist gebruikt, herstellen de energiedoorstroom, waarna het betreffende orgaan weer optimaal wordt voorzien van energie en zo ongestoord kan functioneren.

Acupunctuur bij misselijkheid

Je arts zal jou naar alle waarschijnlijkheid medicatie voorschrijven om de misselijkheid tegen te gaan. Helaas werken die medicijnen niet bij iedereen even goed. Acupunctuur misselijkheid kan bij iedereen worden ingezet om de negatieve gevolgen van chemotherapie tegen te gaan. De impact van kanker is groot. Het kan je het gevoel geven dat je geen controle meer hebt over je eigen leven.

De acupunctuurbehandelingen zijn ook om die reden aan te raden. Tijdens de sessies bij de acupuncturist wordt de kracht van jouw lichaam namelijk gebruikt om de negatieve uitwerking van de misselijkheid tegen te gaan. Het kan een goed gevoel geven dat jouw lichaam ondanks de kanker toch in staat is om op eigen kracht de balans terug te vinden.

Natuurlijke geneeswijze tegen misselijk zijn

Acupunctuur wordt al duizenden jaren gebruikt in de Chinese geneeskunde. Het is gebaseerd op het zelf herstellend vermogen van het menselijk lichaam. Als alternatieve geneeswijze is acupunctuur heel goed in te zetten, als de medicijnen van de oncoloog bij jou geen of weinig effect hebben. De combinatie van de reguliere geneeskunde en de alternatieve behandelingen van acupunctuur kunnen heel goed naast elkaar worden ingezet.

Ontbreken van eetlust
Je lichaam heeft voedingsstoffen nodig om zo optimaal mogelijk te functioneren en al helemaal in een periode waarin alles in het teken staat van jouw ziekte. Zou jij de misselijkheid niet effectief gaan aanpakken, dan kan het zijn dat je gaat overgeven en een verminderde eetlust krijgt. Dit is verre van ideaal, want hierdoor zullen er belangrijke tekorten in je lichaam ontstaan die op hun beurt weer voor nieuwe klachten zorgen.

Neem vandaag nog contact op met de acupuncturist om je met acupunctuurbehandelingen te wapenen tegen misselijkheid. Je zult je een stuk beter voelen na de behandelingen en dat verdien je.