Acupunctuur Etten-Leur – Paul van Alphen

Acupunctuur Etten-Leur - Paul van AlphenLaat ik mij kort even aan je voorstellen, ik ben Paul van Alphen en ik werk al ruim 17 jaar als zelfstandig acupuncturist in mijn eigen praktijk Acupunctuur Etten-Leur.

Tijdens mijn studie Fysiotherapie in de jaren negentig maakte ik voor het eerste kennis met acupunctuur. Toen ik in twee verschillende fysiotherapiepraktijken de werking en de resultaten van acupunctuurbehandelingen van dichtbij heb mogen meemaken was ik verkocht. Daarom begon ik in 1999 met mijn studie acupunctuur bij de Nederlandse Artsen Acupunctuur Stichting.

Deze en andere klachten behandel ik:

 • Chronische (pijn)klachten,
 • Hoofdpijn en migraine,
 • Rugklachten,
 • Stress, burnout, depressie en angstklachten,
 • Diverse allergieën waaronder hooikoorts,
 • Astma en hoestproblemen,
 • Hyperventilatie,
 • Blessures,
 • Stoppen met roken,
 • Afvallen en gewichtsbeheersing,
 • Overgangsklachten,
 • Eczeem,
 • Ontstekingen,
 • Maag- en darmklachten,
 • Slaapproblemen
 • Vruchtbaarheidsproblemen, kinderwens, zwangerschapsklachten.

Nadat jij mij hebt verteld, onder welke klachten jij gebukt gaat, weet ik waar ik jou moet behandelen om je lichaam en geest weer in balans te brengen. Hiervoor gebruiken we de kracht die in je lichaam van nature aanwezig is. Door jouw verstoorde energie weer te laten stromen, nemen je klachten af en ga jij je weer lekker voelen.

Contact
Blijf niet langer met je klachten rondlopen, maar neem contact op met Acupunctuur Etten-Leur voor het maken van een afspraak. Bezoek mijn website of vul het onderstaande contactformulier in.

Mijn contactformulier

Reguliere geneeskunde in combinatie met acupunctuur

Mocht je op dit moment onder behandeling van een arts zijn, dan is het goed om te weten dat de acupunctuurbehandeling zonder problemen kan worden gestart. Er wordt vaak gekozen voor een combinatie van alternatieve geneeskunde en de westerse geneeskunde.

Behandeling bij Acupunctuur Etten-Leur

Bij Acupunctuur Etten-Leur stel ik alles in het werk om jou te helpen. Ik leg je uit wat ik doe tijdens de behandeling en hoe de acupunctuurnaaldjes jou gaan helpen om weer in balans te komen. De kracht van acupunctuur zit hem voornamelijk in de kracht van je eigen lichaam, die met acupunctuur op een natuurlijke manier wordt gebruikt om ontstane problemen op te lossen. Met de dunne naaldjes kan de blokkade in je lichaam op een pijnloze manier worden opgeheven. Hierdoor gaat je energie weer onbelemmerd stromen en neemt het ongemak dat je voelt snel af.

Effectieve werking van acupunctuur

Ik vind het erg mooi om te zien dat je met acupunctuur zeer sterke resultaten kan behalen zonder vervelende bijwerkingen. Soms vertellen mijn cliënten dat andere methoden en vormen van geneeskunde hen niet verder konden helpen, maar acupunctuur wel.

Jouw herstel
Aan de basis van mijn behandeling staat dat jouw lichaam en energie een geheel is. En dat de oplossing voor een klacht of voor een bepaalde ziekte in de mens zelf aanwezig is. Mijn benadering gebeurt met name vanuit mijn kennis, ervaring, gevoel, intuïtie en observatievermogen.

Weer in balans
Als je voor het eerst bij mij komt dan besteed ik veel aandacht aan het onderzoeken van jouw vraag of klacht. Met mijn zeer dunne naaldjes is het mogelijk om bepaalde energiebanen op specifieke punten op het lichaam te beïnvloeden en energiestromen in balans te brengen. Wanneer er bijvoorbeeld te weinig energie naar een bepaalde plek in je lichaam gaat, dan kan ervoor gekozen worden om meer energie naar deze plek te geleiden.

De ervaring van mijn cliënten bij Acupunctuur Etten-Leur is dat zij weinig tot niets merken van het prikken van de naaldjes. Je hoeft je daar geen zorgen over te maken. Wat daarentegen wel soms voorkomt is dat de cliënt bepaalde beweging van energieën kan voelen.

Omdat ik meestal geen wachtlijst kan ik je snel helpen met mijn behandelingen in Etten-Leur.

Tarief van Acupunctuur Etten-Leur

Voor de eerste afspraak van 60 minuten reken ik €72. Daarna duurt een afspraak 45 minuten en reken ik €69.

Voor een behandeling aan huis in Etten-Leur, Hoeven en Oudenbosch reken ik €72. Buiten deze kernen reken ik een toeslag van €0,25 per km.

Mijn praktijk voor acupunctuur in Etten-Leur

Mijn praktijkadres: Trivium 120, Etten-Leur