Zit je in de overgang? Dan gaat dit doorgaans gepaard met veel klachten. De klachten waarvan je tijdens de overgang last kunt hebben, kunnen heel divers zijn. Om deze klachten te verminderen, is het een goed idee om tijdens jouw overgang acupunctuur te laten toepassen.
Wat is acupunctuur?
Van de Traditionele Chinese Geneeskunde is acupunctuur wellicht de meest bekende behandeling. Bij deze geneeswijze worden lichaam en geest als 1 gezien. Een ziekte is dan ook niet op een zichzelf staand fenomeen. Het is een uiting van een verstoorde balans tussen lichaam en geest. Deze verstoring kan zowel fysiek als mentaal worden geuit. Hoe een ziekte zich uit, verschilt ook nog eens per mens. Daarom wordt bij een acupunctuurbehandeling goed naar elk individu gekeken en daarop een behandelplan gemaakt.
Alle acupunctuur behandelingen hebben als doel om de balans tussen lichaam en geest weer in orde te maken. Dit doet een acupuncturist door heel dunne naaldjes op bepaalde punten in het lichaam te brengen. Door dit te doen, kan de acupuncturist de energiehuishouding van het lichaam reguleren.
Van welke klachten kun je last hebben tijdens de overgang?
Tijdens de overgang kun je last hebben van deze klachten:
- Slaapproblemen
- Opvliegers
- Migraine
- Een slechte concentratie
- Blaasontsteking
- Droge huid
- Droge ogen
- Stemmingswisselingen en nog veel meer!
Helaas worden vrouwen die in de overgang zijn en last hebben van overgangsklachten vaak niet serieus genomen. ‘Het is maar tijdelijk, dus stel je niet aan!’ of ‘het gaat vanzelf wel weer over’, zijn veel genoemde reacties van andere mensen in de omgeving. Echter kun je flink last hebben van jouw klachten. Om deze klachten te verminderen, wordt er over het algemeen hormoon houdende medicijnen voorgeschreven. Wil je liever op een natuurlijke manier van deze klachten afkomen? Dan kun je het beste kiezen voor acupunctuur.
Waarom acupunctuur bij de overgang gebruiken?
Hoewel de overgang een natuurlijk proces is, kun je er als vrouw veel last van hebben. Niet alleen lichamelijk, maar ook fysiek kan de overgang erg zwaar zijn. Bij acupunctuur wordt er een verband gezien tussen overgangsklachten en een vermindering van de energie Jing. Dit is een energie dat in de nieren wordt opgeslagen. Daarom worden de meeste acupunctuurbehandeling bij de overgang op deze energie gericht. Daarnaast kan met acupunctuur bij de overgang ook de hormoonhuishouding in evenwicht worden gebracht.
Waaruit bestaat een acupunctuurbehandeling bij de overgang?
Een acupuncturist gaat iets anders te werk dan iemand die de Westerse geneeskunde toepast. Een acupuncturist zal namelijk voorafgaande een behandeling eerst een observatie maken. Deze observatie is nodig om vast te kunnen stellen waar en door welke oorzaken de verstoring optreedt die tot bovengenoemde klachten leidt. Aan de hand van deze observatie wordt bepaald waar de naalden het beste kunnen worden aangebracht. Soms kunnen er ook kruiden nodig zijn om het proces zo optimaal mogelijk te laten verlopen.
Bovendien kijkt een acupuncturist altijd naar een individu. Daarom zal jouw acupuncturist altijd aan je vragen om jouw klachten zo goed mogelijk te omschrijven. Een acupuncturist kan je ook een aantal persoonlijke vragen stellen. Wat hieruit voortkomt, kan hij of zij meenemen in de behandeling.
Waarom kiezen voor een acupuncturist op deze website?
Wil je graag dat door middel van acupunctuur jouw overgang een stuk prettiger verloopt? Dan is het een goed idee om via deze website een acupuncturist bij jou in de buurt te benaderen, waaronder Simone Thewissen, acupuncturist voor vrouwen in Utrecht of Marjolein Kranendijk in Zeist. Alle acupuncturisten die op deze website staan vermeld, zijn namelijk aangesloten bij een beroepsvereniging. Hierdoor weet je zeker dat je door een deskundig en betrouwbaar acupuncturist zult worden geholpen.
Neem vandaag nog contact op!
Heb je op onze website een acupuncturist in jouw buurt gevonden waarvan je denkt dat die jou kan helpen met acupunctuur bij jouw overgang? Schroom dan niet om contact op te nemen voor het maken van een afspraak.