Acupunctuur Vaassen – Elly Zeelenberg

Mijn naam is Elly Zeelenberg en ik kan je helpen bij veel verschillende klachten in mijn eigen praktijk Acupunctuur Vaassen. Toen ik in aanraking kwam met acupunctuur was ik geïntrigeerd en verbaasd over de goede resultaten die een behandeling met acupunctuur gaven.

Gebruik mijn contactformulier hieronder, dan kun jij mij uitleggen waar je mee zit en ik kan je vertellen hoe ik je kan gaan helpen.

Deze oosterse alternatieve vorm van geneeswijze gaat uit van een holistische benadering. Dit betekent dat er aandacht wordt besteed aan zowel jouw lichaam, als jouw geest. Beide worden betrokken bij de behandeling die ik je kan geven.

Preventieve behandelmethoden met acupunctuur zijn er ook. Deze richten zich op het verbeteren van je mentale en fysieke gezondheid. Ja, ook mentale klachten kunnen voorkomen én aangepakt worden met acupunctuur.

Marleen over haar behandeling bij mij:
“Op zoek naar een acupuncturist kwam ik Elly tegen. Het sprak mij aan dat zij een achtergrond heeft als voormalig fysiotherapeut. Dit merkte ik ook tijdens de behandeling. Elly werkt gedegen en professioneel. Met haar no nonsens houding stelde ze me op mijn gemak.”

Acupunctuur als aanvulling op reguliere geneeskunde

Als aanvulling op reguliere behandelingen kan Acupunctuur Vaassen worden ingezet bij uiteenlopende klachten. Zowel op mentaal, lichamelijk en emotioneel vlak. Met behulp van acupunctuur kan ik jou helpen bij klachten, als:

 • hoofdpijn of migraine,
 • chronische pijn,
 • burn-out of stress,
 • angst,
 • blessures,
 • slaapproblemen,
 • menstruatie klachten,
 • overgangsklachten,
 • schouder- en rugklachten,
 • knieklachten,
 • nekklachten,
 • fibromyalgie,
 • hielspoor,
 • huidklachten,
 • ontstekingen,
 • hooikoorts,
 • misselijkheid,
 • darmproblemen,
 • vermoeidheid.

Hoewel dit al een uitgebreide lijst van klachten is, is dit nog niet alles waarbij ik je kan helpen. Neem gerust contact met mij op, als je klachten hebt die hier niet vermeld staan. De kans is groot dat ik je toch met acupunctuur van je klachten kan bevrijden. Zo voorkom je dat je onnodig lang met klachten rondloopt en jouw leven in het teken van ongemak en pijn blijft staan.

Kom in contact met mij

Neem contact met mij op via: 06 12 79 55 26 of via onderstaand contactformulier.

Monique over haar ervaring bij mij
“Ik ben enorm dankbaar voor de hulp die ik heb ontvangen van Elly Zeelenberg. Een zeer vakkundige acupuncturist. Ik had last van zwelling in mijn gezicht en een frozen shoulder, en was op zoek naar een natuurlijke oplossing omdat ik in het reguliere circuit niet verder kwam.

Elly is een echte vakspecialist en bekend met verschillende technieken en behandelmethoden. Tijdens de behandelingen was zij zorgzaam, vriendelijk en luisterde zij aandachtig naar mijn klachten. Ik was verrast door het positieve resultaat dat ik na enkele behandelingen al merkte. Mijn zwelling is aanzienlijk verminderd. Elke keer wanneer Elly me helpt met mijn frozen shoulder voel ik verlichting van de pijn en verbetert mijn mobiliteit. Ik ben erg blij dat ik deze acupuncturiste op mijn pad is gekomen en wil haar van harte aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een effectieve, natuurlijke behandeling voor fysieke klachten.”

Acupuncturist sinds 2015

Ik ben al vele jaren gefascineerd door de oosterse kijk op gezondheid en behandelmethodes. In 2012 ben ik begonnen met de studie acupunctuur en mag mij sinds juli 2015 gediplomeerd acupuncturist noemen. Ook heb ik met succes de opleiding tot Tuina therapeut afgerond.

Elk jaar doe ik verschillende bijscholingen om zodoende goed op de hoogte te kunnen blijven. Zo heb ik onder andere ooracupunctuur gevolgd en de Dr Tan balansmethode. Deze werkt zeer effectief bij pijnklachten.

Voormalig fysiotherapeut en acupuncturist
Met mijn kennis als voormalig fysiotherapeut van de westerse geneeskunde en de kennis als acupuncturist van de oosterse denkwijze, ben ik van mening dat beide zienswijzen een mooie aanvulling zijn op elkaar bij de behandeling van klachten.

Optimaal mogelijk herstel
Mijn visie is: “Je ondersteunen en begeleiden om samen te werken naar een zo optimaal mogelijk herstel”. Afhankelijk van je hulpvraag zullen we samen besluiten welke behandelmethode het beste aansluit op je klachten.

Marcel over zijn behandeling bij mij:
“Na een medisch traject met blijvende klachten en een gevoel van onbalanse in mijn lijf zocht ik een weg om de onbalans te doorbreken. Van fysieke ongemakken die mij uit mijn slaap hielden ben ik gekomen tot meer rust in mijn lijf en betere nachten.”

Wat kost een afspraak bij Acupunctuur Vaassen?

We beginnen altijd met een intakegesprek om elkaar te leren kennen en jouw klachten zo goed mogelijk boven tafel te krijgen. Hiervoor reken ik 70 euro. Ook voor de behandelingen die daarna volgen, reken ik hetzelfde bedrag. Je kunt bij mij gewoon met pin betalen. Als acupuncturist ben ik niet BTW plichtig.

Ben je verhinderd voor een afspraak bij mij? Laat dit dan minimaal 24 uur van tevoren weten. Doe je dit later, of kom je helemaal niet opdagen, dan zal ik de behandeling toch in rekening moeten brengen.

Acupunctuur kent geen bijwerkingen

De kracht van Acupunctuur Vaassen zit hem niet alleen in de goede resultaten die worden behaald met de inzet van de kracht van het menselijk lichaam. Het feit dat de behandeling geen nare bijwerkingen kent, is een fijne bijkomstigheid. Maar wat is acupunctuur nou eigenlijk?

Acupunctuur een Traditionele Chinese Geneeswijze

Uitgangspunt bij Acupunctuur Vaassen is de overtuiging dat lichaam en geest even belangrijk zijn. Er moet sprake zijn van een balans tussen je fysieke en mentale gezondheid om zonder klachten je leven te kunnen leiden. Ervaar jij klachten, dan is er sprake van een verstoring in een energiebaan in je lichaam. Het lichaam is in totaal voorzien van twaalf meridianen (energiebanen). Elke energiebaan is verantwoordelijk voor de energievoorziening van een specifiek orgaan. Zo is het menselijk lichaam voorzien van onder meer de:

 • maagmeridiaan
 • levermeridiaan
 • niermeridiaan
 • hartmeridiaan

Jouw klachten geven mij dus een goed beeld van de plek van de energieverstoring in je lichaam. Door met acupunctuur het zelfherstellend vermogen van jouw lichaam in te zetten, kan de verstoring op een eenvoudige manier worden verholpen. De levensenergie (Qi) zal weer ongestoord kunnen stromen en jouw klachten nemen af. Bij een acupunctuurbehandeling plaats ik dunne naaldjes in de energiebaan die belemmerd wordt in de energiedoorstroming. Voor jou betekent het dat je na de behandeling meer energie zult krijgen. Dit is de bevestiging dat de balans in je lichaam aan het herstellen is en dat de acupunctuurbehandeling zijn werk doet.

Vergoeding vanuit aanvullende zorgverzekering

Vanuit de basisverzekering wordt geen vergoeding gegeven voor alternatieve geneeswijzen. Ben je aanvullend verzekerd, dan is er in veel gevallen wel een vergoeding mogelijk.

Neem even contact op met je zorgverzekeraar om helder te krijgen hoeveel je vergoed krijgt. Na afloop van een behandeling krijg je van mij het kostenoverzicht per e-mail toegestuurd. Deze hoef je alleen nog te declareren bij je zorgverzekeraar om de tegemoetkoming te ontvangen.

Mijn praktijkadres: Koekoeksweg 40, 8171 VH in Vaassen