Acupunctuur bij reuma

Typen, iets aanpakken of een fles opendraaien zijn maar een aantal simpele alledaagse handelingen die door reuma erg lastig kunnen worden. Wanneer je last hebt van reuma, kunnen de meest simpele handelingen veel pijn kosten. Dit kan een enorme impact hebben op je leven, omdat het je beperkt in de handelingen die je kunt uitvoeren. Ben jij op zoek naar een behandelmethode waarvan je geen last zult hebben van vervelende bijwerkingen? Dan kun je jouw reumatische klachten eens laten behandelen door een acupuncturist. Acupunctuur kan bij reuma namelijk erg effectief zijn.

Wat is reuma?
Er zijn wel honderden verschillende reumatische aandoeningen. Kort gezegd is reuma het pijnlijk worden en verstijven van gewrichten en het omliggende weefsel van gewrichten. Deze klachten zijn blijvend en kunnen een grote invloed hebben op je dagelijks leven.

Artrose, reumatische artritis, de ziekte van Bechterew en juveniele chronische artritis (JCA) zijn enkele voorbeelden van chronische reumatische aandoeningen. Elk reumapatiënt ervaart klachten zoals pijn, stijfheid en zwellingen. Door deze klachten is het voor de patiënt erg pijnlijk én lastig om te bewegen.

Hoe ontstaat reuma?

Er zijn niet alleen veel verschillende vormen van reuma, er zijn ook allerlei factoren die reumatische aandoeningen kunnen veroorzaken. Zo kan acute reuma worden veroorzaakt door ontstoken gewrichten. Chronische reuma ontstaat doorgaans door een combinatie van factoren.

Factoren die reuma kunnen veroorzaken, zijn:

  • Ontstoken gewrichten
  • Verkeerd bewegen
  • Overbelasten van de gewrichten
  • Ernstig verstoord immuunsysteem
  • Langdurige geestelijke en/of emotionele spanning.

Daarnaast kunnen mensen ook aanleg hebben voor reuma. Wanneer naast aanleg 1 of meerdere van bovenstaande factoren op een persoon van toepassing zijn, is de kans groot dat deze persoon last krijgt van reuma of er al last van heeft.

Waarom kiezen voor acupunctuur bij reuma?

Er zijn allerlei medicijnen tegen reuma op de markt te vinden, met elk zo hun negatieve bijwerkingen. Heb jij last van reumatische aandoeningen en ben je op zoek naar een methode waarbij je niet bang hoeft te zijn voor negatieve bijwerkingen? Dan kun je kiezen voor een behandeling met acupunctuur. Uit de praktijk en meerdere wetenschappelijke onderzoeken is namelijk gebleken dat acupunctuur bij reuma zeer effectief kan zijn.

Hoe werkt acupunctuur tegen reuma?
Bij acupunctuur tegen reuma wordt er eerst gekeken naar welke pijnklachten je hebt. De acupuncturist zal zijn behandelingen namelijk eerst richten op het verminderen van deze klachten.

Doordat de pijnklachten en de stijfheid van de gewrichten minder worden, kun je deze weer beter bewegen.

Reuma is een gevolg van energieblokkades
In de Chinese Traditionele Geneeskunde worden reumatische aandoeningen beschouwt als een gevolg van energieblokkades in het menselijk lichaam. Om de patiënt van zijn klachten af te kunnen laten komen, wordt bij acupunctuur tegen reuma de naaldjes op zo’n manier aangebracht, dat de energieblokkades oplossen.

Helaas kan acupunctuur beschadigde gewrichten niet meer genezen, maar de acupunctuurbehandelingen kunnen wel voorkomen dat de reumatische klachten verergeren.

Hoe lang duurt acupunctuur bij reuma?

Hoe lang acupunctuur bij reuma duurt, is niet 1, 2, 3, te zeggen. Meestal zijn bij acute behandelingen maar 4 tot 5 behandelingen nodig. Bij chronische reuma zijn er meer behandelingen nodig. En zijn de klachten eenmaal verminderd? Dan is het een goed idee om je nog steeds eens in de 6 weken te laten behandelen door een acupuncturist.

Acupunctuur is bij reuma dus zeer effectief!
Dankzij acupunctuurbehandelingen kunnen de klachten dus enorm verminderen, waardoor jij je weer vrijer kunt bewegen. Het wordt weer makkelijker om de alledaagse handelingen uit te voeren. Hierdoor ga je ook weer lekkerder in je vel zitten. Wil jij graag weten wie bij jou in de buurt acupunctuur tegen reuma kan toepassen? Bekijk eens dit overzicht voor een betrouwbare en ervaren acupuncturist bij jou in de buurt.