Acupunctuur bij oogproblemen

Ogen zijn zeer gevoelig en vrijwel onmisbaar in het dagelijkse leven. Het oog is een bijzonder orgaan dat veelal diep in het lichaam beschermd en verborgen ligt. Ogen bestaan uit verschillende onderdelen. Je hebt het zichtbare gedeelte, zoals de iris en een klein gedeelte van de oogbol en het onzichtbare gedeelte, zoals het netvlies.

In Nederland is een lange lijst bekend met diverse oogproblemen. De meeste oogklachten die voorkomen zijn onschuldig, maar worden zeker als storend en hinderlijk ervaren. Andere oog gerelateerde klachten kunnen een belangrijk signaal zijn dat er iets ernstig mis is. Schakel daarom altijd hulp in wanneer je oogproblemen ervaart. Als je opzoek bent naar een behandeling om oogproblemen tegen te gaan, is acupunctuur een ideale uitkomst.

Wat zijn de symptomen van oogproblemen?

Aangezien oogproblemen kunnen ontstaan door tal van verschillendere oorzaken, zijn de symptomen die worden ervaren divers. Veel mensen ervaren één of meerdere van de hieronder staande symptomen bij oogproblemen:

 • Computerogen;
 • Droge ogen;
 • Hoofdpijn;
 • Kleurenblindheid;
 • Lui oog;
 • Minder scherp zicht, zowel dichtbij als ver weg;
 • Nek- en schouderpijn;
 • Pijnlijke ogen;
 • Sterretjes zien;
 • Tranende ogen;
 • Trillend ooglid;
 • Vermoeide ogen;
 • Vlekken in het oog/wazig zien.

Acupunctuur doet oogproblemen verdwijnen

Veel mensen krijgen in hun leven op een gegeven moment te maken met oogproblemen. Dit kan onder andere ontstaan op het werk. Denk aan lasogen, computerogen of een beschadiging door chemische stoffen of licht. Ogen zijn tevens gevoelig voor slijtage. Wanneer mensen op leeftijd raken, kan bijvoorbeeld het netvlies gaan loslaten. Rondom het oog zitten bovendien allerlei kleine belangrijke organen, zoals de traanbuis. Deze kan ontstoken raken, waardoor je flinke pijn kunt ervaren.

Op welke wijze oogproblemen ook ontstaan, je wilt er graag zo snel mogelijk bij geholpen worden. Er zijn verschillende behandelingen mogelijk. Zeer ingrijpende behandelingen, zoals operaties en andere medische ingrepen of medicatie met nadelige bijwerkingen. Ligt hierbij niet jouw voorkeur, kies dan voor een acupunctuurbehandeling op maat.

Waarom kiezen voor acupunctuur bij oogproblemen?
Oogproblemen vloeien vaak voort uit een disbalans in het lichaam. Denk aan beknelde zenuwen of een ontsteking. Met behulp van kleine naalden brengen we jouw lichaam weer langzaam in balans. Door het toepassen van acupunctuur bij oogproblemen kunnen jouw (pijn)klachten worden verminderd, waardoor je minder tot geen belemmeringen ervaart in het dagelijkse leven.

Hoe gaat een acupuncturist ter werk?
Het klinkt in eerste instantie wellicht niet zo prettig, maar de naalden die worden gebruikt bij acupunctuur zijn flinterdun en steriel. Een acupunctuurbehandeling is hierdoor veilig en pijnloos. Je voelt de naalden niet terwijl ze op specifieke punten in het lichaam worden gezet. De naalden worden geplaatst op punten die ervoor zorgen dat de energiestroming van jouw lichaam wordt beïnvloeden. Al deze banen vormen gezamenlijk het energienetwerk van jouw lichaam. Door die punten ‘aan te stippen’ kan de energiestroom worden gewijzigd, waardoor oogproblemen afnemen. Doordat jouw lichaam weer in balans wordt gebracht en aangezien de weerstand wordt verhoogt, zul je jouw tevens een stuk beter gaan voelen. Acupunctuur is ten slotte zeer rustgevend en zorgt ervoor dat je ontspannen raakt en hierdoor beter kunt herstellen.

Wil je graag hulp bij oogproblemen?
Ervaar door middel van acupunctuur hoe het is om beter in je vel te zitten en oogproblemen tegen te gaan. Neem contact op met Ruben Imming in Alkmaar of met een andere acupunctuurpraktijk bij jou in de buurt. Alle acupuncturisten die je via onze website kunt vinden, zijn aangesloten bij een beroepsvereniging als NVA of Zhong en staan gerant voor kwaliteit en professionaliteit.