Acupunctuur bij verkoudheid of griep

Heb je te maken met de vervelende klachten die horen bij een verkoudheid of griep? De virus infecties die griep of verkoudheid veroorzaken, zetten zich in je bovenste luchtwegen vast en brengen verschijnselen met zich mee die je flink in de weg kunnen zitten.

Vooral in de donkere maanden van het jaar krijgen veel mensen last van griep- of verkoudheidsverschijnselen. Niet zo vreemd, als jij je bedenkt dat we in die maanden veel meer binnen zitten en dus in nauwer contact staan met anderen. De kans op besmetting met een van deze virussen ligt dan op de loer. Voorkom dat jij je door voor een griep of verkoudheid moet ziekmelden van werk of school en laat je helpen met acupunctuur verkoudheid of griep.

Welke verschijnselen horen bij verkoudheid of griep?

Hoe de griep of verkoudheid zich laat gelden, verschilt per persoon. Waar de ene persoon vooral loopt te hoesten, is de ander continu in de weer met zakdoekjes vanwege een loopneus. Dit heeft deels met je weerstand te maken.

Veelvoorkomende symptomen die bij griep en verkoudheid horen, zijn:

  • Keelpijn
  • Hoesten
  • Verstopte neus
  • Loopneus
  • Oorpijn
  • Koorts
  • Spierpijn
  • Vermoeidheid

Deze lijst aan klachten laat wel zien hoe heftig het kan zijn om een griep of verkoudheid mee te maken. Hoewel het niet gevaarlijk is, kan het toch erg vervelend zijn. Een verwaarloosde griep kan zich ontwikkelen tot bijvoorbeeld een longontsteking bij een bepaalde groep patiënten. Dit zijn vooral ouderen, mensen met astma, kleine kinderen en zwangere vrouwen.

Door acupunctuur toe te passen tijdens jouw verkoudheid, valt veel winst te behalen en dat ook nog eens zonder medicatie te slikken. Met een acupunctuurbehandeling nemen niet alleen je klachten af, maar je herstelt met deze geneeswijze ook sneller.

Acupunctuurbehandeling tijdens de griep

Bij een goed functionerend immuunsysteem krijgt een griepvirus of verkoudheid minder snel vat op je. Dit is het positieve effect van een lichaam dat een goede weerstand heeft. Het op niveau houden van je immuunsysteem is dus belangrijk om je te wapenen tegen ziekte. Helaas lukt het niet altijd om dit zelf voor elkaar te krijgen. Door acupunctuurnaalden door de acupuncturist heel precies op specifieke acupunctuurpunten in je huid te laten zetten, wordt de balans in je lichaam langzaam maar zeker herstelt. Ook wordt je immuunsysteem door de behandeling direct versterkt. Door een behandeling acupunctuur te ondergaan, voorkom je bovendien dat het virus dieper je lichaam ingaat en nog meer klachten gaat geven.

Chinese kruiden als aanvulling op acupunctuur

De specifieke klachten die jij hebt, vormen een goede basis voor het gebruik van Chinese kruiden. Dit gebeurt in combinatie met de acupunctuurbehandelingen. Door de kruiden heel gericht op jouw klachten samen te stellen, krijgt jouw lichaam een enorme boost. Vertel je acupuncturist dus heel duidelijk al je klachten, zodat de goede combinatie van Chinese kruiden kan worden samengesteld.

Acupunctuur en werking na griep of verkoudheid

De klachten als hoesten, onregelmatige stoelgang of slijmproductie die door het virus ontstaan, kunnen je voor langere tijd in de weg zitten. Je kunt je hier erg ziek en naar onder voelen en het beperkt je in je dagelijkse doen en laten. Zorg dat je snel weer op de been bent en doe daarvoor een beroep op een acupuncturist bij jou in de buurt.

Zelfs als je al hersteld bent van de griep is het goed om een behandeling te krijgen. Door de behandeling herstelt namelijk het evenwicht van je ademhalings- en spijsverteringsstelsel. Als dit weer op het juiste niveau is, vormt jouw lichaam een barrière tegen virussen die jouw lichaam willen binnendringen.