Acupunctuur bij Neuropathie

Ben je opzoek naar mogelijke behandelingen bij Neuropathie? Dan helpen wij jou graag verder. Neuropathie is een pijnlijke neurologische stoornis dat een hevige en chronische pijn kan veroorzaken als gevolg van zenuwbeschadiging. Zenuwen zijn echter cruciaal en vormen de verbinding tussen het ruggenmerg en het lichaam, waardoor hersenen kunnen communiceren met huid, inwendige organen en spieren. Er zijn verschillende behandelopties mogelijk, waaronder acupunctuur.

Hoe ontstaat Neuropathie?

Neuropathie wordt, zoals hierboven staat vermeld, veroorzaakt door een beschadiging van de zenuwen. Aangezien zenuwen zeer belangrijk zijn en zich overal in het lichaam bevinden, kan Neuropathie grote gevolgen hebben. Neuropathie kan worden veroorzaakt door onder andere:

Wat zijn de symptomen van Neuropathie?

Hoe verschillend de oorzaak ook kan zijn van deze pijnlijke chronische stoornis in de zenuwen, de symptomen komen echter veelal met elkaar overeen. Er kan hierbij onderscheid worden gemaakt tussen klachten in de sensorische (gevoel)zenuwen en motorische (beweging)zenuwen. Neuropathie geeft veelal een scherpe of stekende pijn, een branderig of juist dof gevoel en veroorzaakt pijn bij normale bewegingen of aanrakingen die geen pijn behoren te doen, denk aan kramp, evenwichtsstoornissen, prikkelingen en spierzwakte. Deze symptomen worden vaak ervaren in handen of voeten.

Acupunctuur helpt tegen pijnklachten van Neuropathie

Veel mensen in Nederland worden getroffen door deze chronische en vooral pijnlijke stoornis. Heb jij of heeft iemand in jouw familie- of vriendenkring Neuropathie? Dan wil je hier graag iets aan kunnen doen. Er zijn verschillende behandelingen mogelijk. Zeer ingrijpende behandelingen, zoals operaties, medische implantaten of lokale zenuwblokkades die worden geïnjecteerd. Ligt hierbij niet jouw voorkeur en ben je bereidt andere mogelijkheden te proberen? Dan biedt acupunctuur jou veel uitkomst!

Waarom kiezen voor acupunctuur bij Neuropathie?

Acupunctuur is een geneeswijze die door middel van het aanstippen van belangrijke energiebanen in het lichaam de weerstand en lichamelijke balans kan verbeteren. Acupunctuur helpt jou lichaam weer terug te komen in een evenwichtige balans, waardoor bijvoorbeeld zenuwen een betere doorstroming krijgen. Door het toepassen van acupunctuur bij Neuropathie kunnen jouw pijnklachten worden verminderd, waardoor je minder belemmeringen ervaart in het dagelijkse leven.

Wat is acupunctuur en hoe werkt het?

Heb je nog geen ervaring met acupunctuur? Dan is het goed om je eerst verder te laten informeren. Veel mensen gaan er namelijk vanuit dat deze mini naalden pijnlijk voelen als ze in het lichaam worden geplaatst. De naalden worden geplaatst op punten die ervoor zorgen dat de energiestroming van jouw lichaam worden beïnvloeden. De naalden die worden gebruikt bij acupunctuur zijn zo flinterdun, dat ze niet pijnlijk of voelbaar zijn.

De punten die worden behandeld, zijn de zogeheten acupunctuurpunten die op de energiebanen liggen. Al deze banen vormen gezamenlijk het energienetwerk binnen jouw lichaam. Door die punten ‘aan te stippen’ kan de energiestroom worden gewijzigd, waardoor Neuropathische klachten kunnen afnemen. Hoelang je behandeld dient te worden is vooraf niet duidelijk te voorspellen.

Neuropathie is bovendien is een chronische aandoening en afhankelijk van de frequentie waarin je pijnlijke symptomen ervaart, kunnen wij een behandelplan samen met jou opzetten. Doordat jouw lichaam weer in balans wordt gebracht en aangezien de weerstand wordt verhoogt, zul je je een stuk beter gaan voelen door acupunctuur toe te passen bij Neuropathie. Het is ten slotte zeker rustgevend en zorgt ervoor dat je ontspannen raakt.

Wil je graag hulp bij Neuropathie en wil je door middel van acupunctuur ervaren hoe het is om beter in je vel te zitten en pijnklachten tegen te gaan? Neem dan gerust contact op of maak gelijk een afspraak bij een acupunctuur praktijk bij jou in de buurt. Tijdens deze afspraak kom je er gelijk achter of acupunctuur inderdaad past bij jou als behandeling bij Neuropathie pijnklachten.