Acupunctuur bij de ziekte van Bell

Aangezichtspijn is een vervelende pijn die in het gezicht wordt ervaren tussen het voorhoofd en de kin. De pijn kan tevens doorvloeien tot in de oren. De ziekte van Bell kan acuut optreden wanneer iemand tand- of kiesproblemen of een neusbijholteontsteking heeft, maar het kan ook van chronische aard zijn. De pijnscheuten zijn vaak langdurig en komen voortdurend terug, waardoor mensen die de ziekte van Bell hebben, beperkt worden in hun dagelijkse leven. Ben je opzoek naar een behandelmethode zonder vervelende bijwerkingen? Laat dan jouw aangezichtspijn behandelen door een acupuncturist!

Wat is de ziekte van Bell?

Deze ziekte wordt in de volksmond ook wel ‘aangezichtspijn’ genoemd. Het is een zeer vervelende ziekte die meestal aan één kant van het gezicht voelbaar is. Denk aan het voorhoofd, in de neus, de bovenkaak, in de lip, tong of onderkaak. De pijnscheuten zijn hevig en duren gemiddeld enkele secondes tot een paar minuten. Tussen de pijnaanvallen door, wordt er vaak geen pijn ervaren. Op het moment dat iemand pijn lijdt door de ziekte van Bell is hij of zij echt goed ziek. Er wordt vaak vreemd tegen deze niet zichtbare ziekte aangekeken. Van intense pijn naar helemaal pijnloos en dat binnen een korte tijdsduur, zorgt namelijk voor veel onbegrip bij velen.

Oorzaken ziekte van Bell

Net als bij veel andere ziektes heeft de ziekte van Bell verschillende oorzaken en zijn er meerdere aandoeningen te onderscheiden, waarvan Trigeminusneuralgie de meest voorkomende is. Aangezichtspijn kan ontstaan door een bacteriële infectie en/of ontsteking, tandheelkundige problemen, eerdere tandheelkundige behandelingen, gezwellen, overbelasting van verkeerde mondgewoontes, Multiple Sclerose, verwonding aan het gezicht, compressie van de trigeminus zenuwknoop of andere zenuwen en botproblemen. In de meeste gevallen is het vaak moeilijk om de oorzaak te achterhalen en in sommige gevallen wordt deze dan ook niet gevonden.

Waarom acupunctuur inzetten bij de ziekte van Bell?

Voor aangezichtspijn zijn tegenwoordig allerlei medicijnen te verkrijgen. Meestal met diverse nadelige bijwerkingen. Heb jij of een geliefde de ziekte van Bell en ben je daarom opzoek naar een behandelmethode zonder negatieve bijwerkingen of ingrijpende operaties? Kies dan voor de vele voordelen van een acupunctuurbehandelingsplan op maat!

Uit onze ervaringen én meerdere wetenschappelijke onderzoeken is namelijk gebleken dat acupunctuur pijnklachten helpt verminderen, de weerstand van het lichaam een enorme boost geeft en rustgevend is voor de geest, zodat je sneller hersteld. Door het aanstippen van belangrijke energiebanen in het lichaam, creëer je namelijk weer een evenwichtige balans, waardoor onder andere spieren en zenuwen zich ontspannen en beknellingen verdwijnen.

Hoe verloopt een acupunctuurbehandeling bij de ziekte van Bell?

Tijdens een acupunctuurbehandeling worden er kleine flinterdunne en steriele naaldjes in het lichaam geplaatst op specifieke punten in het lichaam, die invloed hebben op de energiestroming. Veel mensen gaan er vanuit dat de naalden pijnlijk aanvoelen. Het tegendeel is echter waar. De behandeling is namelijk geheel pijnloos. Door punten ‘aan te stippen’ kan de energiestroom worden beïnvloed, waardoor de symptomen van de ziekte van Bell afnemen. Hoe lang je behandeld dient te worden is vooraf moeilijk te voorspellen. De meeste behandelingen nemen ongeveer zes weken in beslag, afhankelijk van de mate waarin je pijnscheuten ervaart.

Maak een afspraak bij jou in de buurt
Wil je graag hulp bij de ziekte van Bell en door middel van acupunctuur ervaren hoe het is om weer beter in je vel te zitten en pijnklachten tegen te gaan? Neem dan contact op met een acupunctuurpraktijk bij jou in de buurt!