Acupunctuur bij een klapvoet

Heb jij last van een klapvoet en wil je graag op een fijne en verantwoorde wijze hiervan afkomen? Dan biedt acupunctuur de uitkomst! Op deze pagina lees je hoe je door middel van acupunctuur van jouw klapvoet verlost kunt worden.

Wat is een klapvoet?

Een klapvoet (ook wel voetheffersparese genoemd) is een erg vervelende aandoening. Als je hier last van hebt, kun je namelijk erg veel moeite hebben met lopen. Daarnaast is de kans ook heel groot dat je tijdens het lopen valt. Een klapvoet kan door meerdere factoren worden veroorzaakt, maar is meestal het gevolg van het verminderd functioneren van de kuitbeenzenuw.

Welke klachten kun je door een klapvoet hebben?

Bij een klapvoet kan het moeilijk of zelfs helemaal niet mogelijk zijn om de voeten/of de tenen op te tillen. De voet ‘klapt’ tijdens het lopen op de grond neer en wikkelt niet goed af. Hierdoor is het lastiger om te lopen en kun je sneller struikelen. Daarnaast is vaak ook de groep spieren verzwakt die de enkel ondersteunen bij het staan en lopen. Hierdoor is de kans groot dat de enkel tijdens het staan of lopen zwikt.

Veel mensen die een klapvoet hebben, krijgen pijnklachten in het onderbeen of de voetwreef. Deze pijn wordt veroorzaak door overbelasting van de verzwakte spieren. In datzelfde gebied kan men ook een doof of tintelend gevoel ervaren. Dit gevoel ontstaat doordat de zenuwtakken worden bekneld.

Kan een klapvoet verdwijnen?

Een klapvoet is gelukkig geen chronische aandoening en kan dus weer verdwijnen. Wanneer een klapvoet verdwijnt, hangt af van hoe ernstig de aandoening is en hoe de patiënt ermee omgaat. Doorgaans verdwijnt een klapvoet binnen 2 a 3 maanden.

Hoe wordt een klapvoet behandeld?

In de Westerse geneeskunde is er geen directe behandeling om een klapvoet te verhelpen. Daarom wordt in de Westerse geneeskunde aangeraden om directe druk op de zenuw te vermijden, door bijvoorbeeld met een kruk of wandelstok te lopen.

Daarnaast wordt bij ernstig verzwakte spieren aangeraden om fysiotherapie behandelingen te ondergaan. Tevens wordt aangeraden om te lopen op schoenen met platte hakken en om op de hakken te lopen totdat de klapvoet voorbij is.

In de Westerse Geneeskunde is er dus geen enkele echt beduidend goede behandeling tegen een klapvoet bekend en wordt er min of meer gehoopt dat de klapvoet zo snel mogelijk vanzelf weer weggaat.

Kan acupunctuur bij een klapvoet helpen?

Een klapvoet wordt veroorzaakt door zenuwpijn en zenuwpijn is zeker goed te behandelen door middel van acupunctuur. Het is zelfs wetenschappelijk bewezen dat acupunctuur zenuwpijn kan verminderen en zelfs kan laten verdwijnen. Door naalden in bepaalde punten van het lichaam te prikken, kan de energie weer voldoende doorstromen.

Daarnaast maakt het lichaam dankzij acupunctuur lichaamseigen stofjes aan die de pijn kunnen verminderen. Waar in de Westerse Geneeskunde dus niet echt een goede klapvoet behandeling is, kan acupunctuur een klapvoet dus zeker wel verhelpen.

Vind een acupuncturist bij jou in de buurt!
Heb jij last van een klapvoet en wil je deze door middel van acupunctuur laten verhelpen? Bekijk dan het overzicht op deze pagina en vind een ervaren acupuncturist bij jou in de buurt.