Acupunctuur bij whiplash

Opzoek naar mogelijke behandelingen zonder nadelige bijwerkingen voor een whiplash? Dan is acupunctuur zeker een efficiënte geneesmethode, waardoor je weer beter in je vel gaat zitten en de gevolgen van een whiplash worden tegengegaan. Een whiplash kan verschillende symptomen veroorzaken, waar mensen jarenlang last van kunnen ervaren. Het is daarom belangrijk om een passende behandeling te vinden, zodat je snel hersteld!

Er zijn veel mogelijke behandelmethoden beschikbaar, waaronder acupunctuur voor mensen die willen kiezen voor doeltreffend herstel van het gehele lichaam, zonder medicatie, pijnlijke behandelingen of andere vervelende bijwerkingen.

Hoe ontstaat een whiplash?

Een whiplash ontstaat altijd bij een ongeval. Het gaat daarbij in de meeste gevallen om een auto-ongeluk. Het hoofd wordt met kracht eerst naar achteren en dan weer naar voren geslingerd. Zelfs een aanrijding met een langzame snelheid is al voldoende om een whiplash te veroorzaken. Hierbij treedt geen aantoonbare hersenbeschadiging op, maar wel veel pijn in onder andere het hoofd en in de nek.

Wat zijn de symptomen van een whiplash?

De klachten lijken veelal op die van een hersenkneuzing en hebben betrekking op het cognitieve functioneren. De symptomen zijn divers en komen meestal gezamenlijk voor.

De symptomen van een whiplash:

  • Concentratieproblemen;
  • Duizeligheid;
  • Emotionele instabiliteit;
  • Hoofdpijn;
  • Overgevoeligheid voor geluid en licht;
  • Vergeetachtig;
  • Vermoeidheid en slecht kunnen slapen.

Gevolgen whiplash tegengaan met acupunctuur

De zojuist opgesomde symptomen hebben een grote invloed op het dagelijkse leven. De klachten zijn van langdurige aard, waardoor mensen zelfs depressief kunnen worden en minder plezier hebben in het leven. In sommige gevallen blijven een aantal klachten, ontstaan door een whiplash, zelfs chronisch aanwezig. Aangezien het niet medisch aantoonbaar is, hebben veel patiënten te maken met onbegrip vanuit werk, verzekeringen en medische keuringen.

Om te voorkomen dat je gebukt gaat onder deze vervelende klachten, is het belangrijk een behandeling te kiezen. In de meeste gevallen worden er medicijnen voorgeschreven die de symptomen onderdrukken. Dit is echter in veel gevallen maar van tijdelijke aard en lost dus niets op. Wil jij gaat voor een efficiënte behandeling tegen de gevolgen van een whiplash? Kies dan voor acupunctuur!

Helpt acupunctuur bij een whiplash?

Tijdens een whiplash krijgen jouw nek en hoofd een flinke klap te verduren. In jouw nek en verbonden door jouw hele lichaam zitten zenuwen. Hersenen sturen de zenuwen aan, zodat je kunt bewegen, voelen en je lichaam laat functioneren, zoals het behoort. Tijdens een whiplash komen onder andere deze zenuwen flink onder spanning te staan. Dit veroorzaakt schade en een disbalans in het lichaam.

Acupunctuur is een geneeswijze die lichamelijke klachten behandeld met behulp van flinterdunne naalden. In het lichaam bevindt zich een energienetwerk met energiebanen. Door met de naalden punten aan te stippen, worden deze energiebanen beïnvloed. Hierdoor raakt jouw lichaam gaandeweg de behandelingen weer in balans. Het verminderd bovendien klachten en verhoogd de weerstaand. Ten slotte draagt acupunctuur bij aan rust, want het helpt je beter te ontspannen.

Acupunctuur om de gevolgen van een whiplash tegen te gaan

Heb je niet eerder te maken gehad met acupunctuur, dan heb je wellicht enkele vragen hierover. Naalden in het lichaam klinkt nou niet als een fijne behandeling. Het tegenovergestelde is echter waar. Acupunctuur is namelijk pijnloos en niet voelbaar. Het is bovendien wetenschappelijk bewezen dat acupunctuur klachten ontstaan door een whiplash onder andere kan helpen verminderen. Bovendien is acupunctuur veilig.

Alle acupuncturisten die werkzaam zijn bij de praktijken te vinden via onze website, zijn aangesloten bij beroepsverenigingen als NVA of Zhong en staan gerant voor kwaliteit en zorgvuldigheid. De naalden die worden gebruikt, zijn uiteraard steriel en worden na elke behandeling weggegooid.

Vind een acupuncturist bij jou in de buurt
Wil je graag met behulp van acupunctuur van jouw whiplash symptomen afkomen? Via het overzicht op onze website vind je betrouwbare acupuncturisten bij jou in de buurt!