Acupunctuur bij chronische pijnklachten

Heb je al tijden last van chronische pijnklachten en kom je maar niet verder? Wil je eens een andere manier van chronische pijnbestrijding proberen? Er zijn vele chronische pijnklachten die met acupunctuur behandeld kunnen worden. Vind een praktijk in de buurt.

Hoe acupunctuur werkt? Acupunctuur stimuleert ons lichaam onder andere om de productie van lichaamseigen pijnstillers en ontstekingsremmers te verhogen. Acupunctuur verbetert als het ware het zelfgenezend vermogen van ons lichaam. De World Health Organisation (WHO van de VN) adviseert acupunctuur dan ook, en wel bij o.a.:

Staat jouw pijnklacht er niet tussen? Neem dan gerust contact op met een acupuncturist bij jou in de buurt en ontdek wat acupunctuur voor jou kan betekenen. Vaak kun je na de eerste afspraak al een verlichting van je klachten ervaren.

​Al duizenden jaren behandelen Chinese Geneeskunde en acupunctuur met succes verschillende pijnklachten. In Nederland, als je kijkt naar alle complementaire geneeswijzen, dan is een acupunctuur veruit het populairste, zo blijkt uit cijfers van het CBS. Vooral voor chronische pijnklachten raadplegen mensen vaak een acupuncturist. Dat is niet wonderlijk, want diverse wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat acupunctuur effectief kan zijn bij pijnbestrijding

Chinese geneeswijzen beschouwt pijn altijd als een teken van stagnatie. Als jij pijn ervaart, dan is de vrije stroom van bloed en levensenergie (Qi) in jouw lichaam verhinderd. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Bijvoorbeeld een ophoping van afvalstoffen, een ontsteking, een verwonding of geen goede voeding van pezen of gewrichten als gevolg van ouderdom. Het plaatsen van kleine naaldjes in het lichaam stimuleert de doorstroming.

Neem contact met ons op
Maak vandaag nog een afspraak bij een acupuncturist bij jou in de buurt, zoals: Ruben Imming in Alkmaar, Judith Brattinga-Heres in Almere, Elly Zeelenberg in Vaassen, Jolanda Baan in Zwijndrecht, Ibolya van Pinxteren in Culemborg, Renata Uribe in Den Haag, Paul van Alphen in Etten-Leur, Anneke Vruggink in Soest, Samgis Zandi in Uithoorn, Bas van Dijk in Utrecht en Marjolein Kranendijk in Zeist.