Acupunctuur bij een blaasontsteking

We spreken van een blaasontsteking als er een ontsteking in het slijmvlies van de blaas is en/of als er een ontsteking in de lagere urinewegen is ontstaan. Acupunctuur kan een blaasontsteking preventief tegen gaan. Je leest er hier meer over!

Wat is een blaasontsteking?

Zoals we allemaal weten, verlaat vocht vanuit de blaas het lichaam via de urinebuis. Wanneer er bacteriën via de urinebuis in de blaas komen, kan er een blaasontsteking ontstaan. Omdat vrouwen een kortere urinebuis hebben dan mannen, kunnen zij sneller last krijgen van een blaasontsteking. Meestal komen de bacteriën uit het gebied rondom de anus.

Waaraan herken je een blaasontsteking?

Een blaasontsteking kun je herkennen aan de volgende klachten:

  • Je hebt boven het schaambeen of in de onderrug last van een drukkend gevoel;
  • Je hebt continu het gevoel dat je moet plassen;
  • Als je naar de wc gaat, heb je meestal maar kleine plasjes;
  • Sommige plasjes kunnen bloedspoortjes bevatten;
  • Je hebt een branderig gevoel;
  • Je hebt pijn tijdens het plassen.

Hoe wordt een blaasontsteking doorgaans verholpen?

Een beginnende blaasontsteking kan doorgaans worden verholpen door veel water te drinken. Wanneer je al een tijdje last hebt van een blaasontsteking, kan het zijn dat je van jouw huisarts een antibioticakuur krijgt. Echter zijn wij ervan overtuigd dat antibiotica alleen wordt gegeven om een ontsteking te remmen. Het pakt niet de daadwerkelijke kern van een probleem aan. Wil je graag dat jouw blaasontsteking goed wordt behandeld? Dan kun je ervoor kiezen om door middel van acupunctuur van jouw blaasontsteking af te komen.

Hoe kan een blaasontsteking door acupunctuur worden verholpen?

Er zijn een aantal manieren waarop acupunctuur bij een blaasontsteking kan worden toegepast. We benoemen elke manier hieronder.

Bij een blaasontsteking kan acupunctuur de nieren helpen bij het afvoeren van vocht. Bovendien kan acupunctuur de doorstroming van vocht richting de blaas stimuleren. Daarnaast kun je door middel van acupunctuur een hogere weerstand krijgen, waardoor de bacteriën zich niet meer kunnen vermenigvuldigen. Wanneer bacteriën zich niet meer kunnen vermenigvuldigen, kan de ontsteking worden aangepakt.

In sommige gevallen is het nodig dat de spierspanning rondom de blaas of de bekkenbodem wordt verhoogd. Ook hiervoor kan acupunctuur worden toegepast.

Waarom kiezen voor acupunctuur bij een blaasontsteking?

Zoals we eerder in dit artikel al benoemden, kan een blaasontsteking op een aantal manieren worden behandeld. Echter worden bij acupunctuur niet alleen de symptomen, maar ook de oorzaken van de ontsteking verholpen. Hierdoor heeft acupunctuur bij een blaasontsteking een zeer preventieve werking. Door middel van acupunctuur kun je dus echt van jouw blaasontsteking af komen.

Hoe ziet een acupunctuur behandeling er precies uit?

Elk persoon en elke blaasontsteking is anders. Daarom is geen enkele acupunctuurbehandeling tegen blaasontsteking hetzelfde. Heb je last van een blaasontsteking en schakel je de hulp in van een acupuncturist? Dan zal de acupuncturist naar jouw specifieke klachten en de oorzaken daarvan kijken. Aan de hand van zijn bevindingen, zal hij bepalen hoe hij jou het beste kan behandelen.

Doordat bij iedereen een blaasontsteking anders moet worden aangepakt, kunnen we niet zeggen hoeveel behandelingen er nodig zijn. De acupuncturist die jou behandelt, kan jou hier het beste een indicatie van geven.

Wil jij door middel van acupunctuur van jouw blaasontsteking afkomen?

Heb je last van een blaasontsteking en wil je door middel van acupunctuur de blaasontsteking laten bestrijden? Zoek dan op deze website naar een ervaren acupuncturist bij jou in de buurt. Heb je iemand gevonden? Neem dan gerust contact met diegene op, zodat hij je zo snel mogelijk kan helpen.