Acupunctuur bij opvliegers

Tijdens de overgang verandert er van alles in je lichaam. Je vruchtbare jaren lopen ten einde en dat brengt een verschuiving in je hormoonhuishouding teweeg. Hoewel het een natuurlijk proces is dat alle vrouwen doorlopen, verloopt het niet bij iedere vrouw hetzelfde. Veruit het grootste deel van de vrouwen krijgt te maken met opvliegers. Hierbij wordt je huid ineens rood en krijg je het enorm warm. Soms ga je ook enorm zweten. Veel vrouwen staan tijdens de warmte-aanval te wapperen, met hun handen, een boek of zelfs een waaier om maar een beetje warmte kwijt te raken.

Waar je als vrouw van nature voorzien bent van een hoge dosis van het vrouwelijke hormoon oestrogeen, daalt dit hormoongehalte langzaam, maar zeker tijdens de overgang. Het hebben van een opvlieger kan je leven flink lastig maken.

De Chinese geneeskunde ziet de overgang als een periode die net als de puberteit van grote invloed is op het lichaam. Bij opvliegers is de nierenergie de boosdoener. Als je weet dat dit de batterij of de basisenergie van je lichaam is, is goed te begrijpen dat de behandeling met naaldjes hier veel goeds kan brengen. De insteek van acupunctuur bij opvliegers is dus een behandeling van de niermeridiaan.

Autonome zenuwstelsel geprikkeld door afname oestrogeen

De bloedvaatjes, die vlak onder je huid zitten in je borst en hals, zetten tijdens een opvlieger uit oftewel ze verwijden. Dit komt doordat er een tekort aan hormonen ontstaat. Het uitzetten van de bloedvaten zorgt voor de enorme warmte, maar brengt ook vaak een rood gezicht en rode hals met zich mee.

Alsof dit nog niet vervelend genoeg is, komen de opvliegers op willekeurige momenten opzetten en houden ze soms lange tijd aan. Waar de opvlieger bij de een na een aantal seconden voorbij is, heeft een ander er een half uur lang mee te kampen. Ook in de nacht. Nachtelijk zweten en slecht slapen zijn dan het gevolg. Acupunctuur kan jou hierbij helpen. Laat je leven niet langer in het teken staan van opvliegers, zweten en warmte, maar maak gebruik van deze Chinese geneeskunde.

Yin-tekort bij ouder worden

Van nature heeft ons lichaam de mogelijkheid om zichzelf te voeden en te bevochtigen, af te koelen en tot rust te komen. Dit wordt in de Chinese geneeskunde de Yin-energie genoemd. Helaas neemt deze energie af naarmate we ouder worden. De balans is zoek en dat veroorzaakt een scala aan vervelende klachten. Blijf hier niet mee rondlopen, maar laat de natuurlijke geneeswijze jou hierbij helpen.

Intakegesprek

Heb jij niet alleen met opvliegers te maken, maar ook met andere klachten? Tijdens het intakegesprek gaan we helder in kaart brengen wat er bij jou speelt en welke invloed dit op je leven heeft. Onderdeel van dit kennismakingsgesprek is het voelen van je pols en het bekijken van je tong. Dit zegt namelijk ook veel over je fysieke toestand. Aan de hand van vragen wordt duidelijk wat jij nodig hebt om de controle over je leven weer wat terug te krijgen.

Behandeling van opvliegers met acupunctuur

Om jou via acupunctuur te behandelen tegen opvliegers, worden de dunne naaldjes op meerdere plekken in je huid geplaatst. Dit zal voornamelijk zijn in je onderarmen en onderbenen, maar ook in je buik en rug. De ontspanning die je voelt na de behandeling laat je met een beetje geluk direct al beter slapen.

Veel vrouwen merken dat ook de opvliegers al na de eerste acupunctuurbehandeling wat afnemen. Hierbij gaat het zowel om het aantal opvliegers, als de heftigheid ervan. In de meeste gevallen zijn er iets meer behandelingen nodig om de opvliegers echt onder controle te krijgen.

Maak een afspraak

Kom in actie tegen de lichamelijke ongemakken die jou parten spelen tijdens de overgang en onderga een acupunctuurbehandeling tegen opvliegers. Met de wetenschap dat de overgang meerdere jaren duurt, is het fijn om de klachten actief te lijf te gaan. Maak nu een afspraak bij een goede acupuncturist in de buurt, zoals Simone Thewissen, acupuncturist voor vrouwen in Utrecht of Marjolein Kranendijk in Zeist. Ervaar zelf de kracht van acupunctuur in de strijd tegen overgangsklachten.