Acupunctuur bij (lage) rugpijn en rugklachten

Rugpijn is een klacht die heel erg belemmerend kan zijn voor je dagelijks leven. Rugpijn kan je grijpen bij alles wat je doet, iets van de grond af pakken bijvoorbeeld, of een stoel verplaatsen. Vaak is de rugpijn zo hevig dat het erg veel moeite kost om weer rechtop te staan of ontspannen te zitten.

Een goede nachtrust is bij het hebben van rugpijn ook niet vanzelfsprekend. Het bewegen kost pijn en moeite en soms is er geen enkele houding te vinden waar jij je prettig bij voelt. Vaak komt de rugpijn doordat je jarenlang een verkeerde beweging hebt gemaakt met je rug, denk maar eens aan de manier waarop je zware dingen optilt. Het belang van een gezonde rug is dus groot.

Voorkom verergering van je rugklachten

Het is belangrijk om goed voor je rug te zorgen en bij rugpijn direct aan de bel te trekken om verergering van je pijnklachten te voorkomen. Met acupunctuur wordt jouw rugpijn op een natuurlijke manier aangepakt, via het zelfherstellend vermogen van jouw lichaam.

Hoe kom ik snel mijn rugpijn af?

Rugpijn zomaar even oplossen is nog niet zo eenvoudig. Je moet je rug namelijk gaan trainen om de spieren sterk te maken. Gelukkig betekent dit niet dat je nog maandenlang met deze klachten moet rondlopen. Als je op korte termijn een oplossing nodig hebt tegen de pijn, dan komt acupunctuur heel goed van pas. Acupunctuur is namelijk bij uitstek geschikt als het gaat om pijnbestrijding en spierontspanning.

Doordat acupunctuur ook kan zorgen voor een gemakkelijkere beweging van je gewrichten, kan er heel erg veel voor je worden gedaan met betrekking tot het verlichten van je klachten. In veel gevallen kan acupunctuur je rugpijn zelfs helemaal laten verdwijnen. Deze vorm van alternatieve geneeswijze biedt zowel bij chronische als acute rugpijn uitkomst.

Acute of chronische rugpijn?

Zowel bij acute als chronische rugpijn helpt acupunctuur bij het verlichten van je klachten. Acute rugpijn ontstaat zoals de naam het al zegt, plotseling. Dit kan doordat er een blokkade in een wervelgewricht optreedt of doordat je rugspieren ineens verkrampen of stijf worden. Soms is opstaan of iets tillen al genoeg om ineens rugpijn te krijgen.

Met een paar acupunctuurbehandelingen ben jij dan vaak al geholpen. Als je te maken hebt met chronische klachten, dan zijn er wel een stuk meer behandelingen acupunctuur nodig. De klachten bestaat dan immers al langer en dat vraagt om meer behandelingen.

Oorzaak van rugpijn achterhalen

Omdat er bij het hebben van rugpijn heel veel verschillende oorzaken kunnen zijn, hebben onze acupuncturisten zoveel mogelijk informatie van jou nodig voordat er met de acupunctuur wordt gestart. Alle informatie die je ons kunt geven over je klachten werkt mee aan jouw voorspoedige herstel. Probeer dus te achterhalen wanneer jouw klachten zijn begonnen en op welke momenten jij hier het meeste last van hebt.

Door de oorzaak te achterhalen, kan de behandeling gerichter worden ingezet en ben jij het beste geholpen. Als de rugpijn het gevolg is van slijtage aan je rug, kan acupunctuur slechts bijdragen aan pijnvermindering. Acupunctuur kan in dit geval niet zorgen voor genezing, maar biedt wel de nodige verlichting. Blijven bewegen is ook bij slijtage enorm belangrijk.

Wij kunnen je helpen!
Als je behoefte hebt aan hulp bij het verminderen of laten verdwijnen van je rugklachten, neem dan contact met een praktijk in de buurt op.