Acupunctuur bij (lage) rugpijn en rugklachten

Rugpijn is een klacht die heel erg belemmerend kan zijn voor je dagelijks leven. Rugpijn kan je grijpen bij alles wat je doet, iets van de grond af pakken bijvoorbeeld, of een stoel verplaatsen. Vaak is de rugpijn zo hevig dat het erg veel moeite kost om weer rechtop te staan. Vaak komt de rugpijn doordat je jarenlang een verkeerde beweging hebt gemaakt met je rug, denk maar eens aan hoe je zware dingen optilt.

Maar nu de vraag, hoe kom ik ervan af?
Zo gemakkelijk gaat dat eerlijk gezegd niet. Je moet je rug namelijk gaan trainen. Maar als je op korte termijn een oplossing nodig hebt tegen de pijn, dan komt acupunctuur heel goed van pas. Acupunctuur is namelijk bij uitstek geschikt als het gaat om pijnbestrijding en spierontspanning. Doordat acupunctuur ook kan zorgen voor een gemakkelijkere beweging van je gewrichten, kan er heel erg veel voor je worden gedaan met betrekking tot het verlichten van je klachten. In veel gevallen kan acupunctuur je rugpijn zelfs helemaal laten verdwijnen.

Acuut of chronisch rugpijn?

Zowel bij acute als chronische rugpijn kunnen we je helpen om van je klachten af te komen. Echter zijn er voor chronische klachten wel een stuk meer behandelingen nodig. Omdat er bij het hebben van rugpijn heel veel verschillende oorzaken kunnen zijn, hebben onze acupuncturisten zoveel mogelijk informatie nodig. Alle informatie
die je ons kunt geven over je klachten werkt mee aan jouw voorspoedige herstel. Als de rugpijn het gevolg is van slijtage aan je rug, kan acupunctuur slechts bijdrage aan pijnvermindering. Acupunctuur kan in dit geval niet zorgen voor genezing.

Wij kunnen je helpen!
Als je behoefte hebt aan hulp bij het verminderen of laten verdwijnen van je rugklachten, neem dan contact met een praktijk in de buurt op.