Acupunctuur Utrecht – Bas van Dijk

Acupunctuur Leidsche RijnMijn naam is Bas van Dijk en ik werk sinds 2001 als acupuncturist in mijn eigen praktijk. Je kunt bij Acupunctuur Utrecht terecht voor de behandeling van een breed scala aan klachten. Verder is het goed om te weten dat ik een achtergrond heb als fysiotherapeut (sinds 1991).

De impact die acupunctuur heeft op klachten die men ervaart, verwondert mij nog steeds. Het is geweldig om te zien hoe klachten veranderen of inzichten worden verkregen. Samen met mij zijn er veel andere gemotiveerde acupuncturisten werkzaam die allen op hun eigen manier mensen van hun klachten af kunnen helpen.

Voor mij persoonlijk zijn de gesprekken met mijn cliënten de mooiste ervaringen. Iedere cliënt wordt door mij op een persoonlijke manier geholpen. Wil een cliënt tijdens de behandeling even heerlijk ontspannen liggen zonder te praten, dan is dat natuurlijk prima. Ik haal mijn motivatie uit het feit dat veel cliënten nog eens bij mij komen of mij bij anderen hebben aangedragen. Het is voor mij het teken dat de acupunctuurbehandeling tot goede resultaten heeft geleid en dat er sprake was van een klik met mij als acupuncturist.

Heleen over haar behandeling bij mij
“Al 4 maanden lang had ik erg veel last van migraine en hoofdpijn. Ik had van mijn zusje gehoord dat accupunctuur wel eens zou kunnen helpen. In de afgelopen 6 weken ben ik 5 keer naar Bas gegaan. Het heeft goed geholpen! geen migraine aanval meer gehad en de hoofdpijn is ook een stuk afgenomen. Heel erg tevreden dus!”

Romée over haar behandeling
“Prettige, professionele, vriendelijke acupuncturist. Ik zou iedereen aanraden naar Bas te gaan! En hoewel ik er van te voren niet zo in geloofde: ik ben WEL van mijn hooikoorts af nu!”

Loes over haar ervaring met mij
“Na veel injecties ivm met slijmbeursontstekingen in heup/been naar Bas van Dijk gegaan. Prima geholpen en door een paar behandelingen klachten vrij. Zeer blij mee en zal in de toekomst zeker, voor andere klachten, de praktijk weer bezoeken.”

Klachten die ik bij Acupunctuur Utrecht behandel

Het grootste deel van mijn cliënten komt voor de behandeling van specifieke lichamelijke, maar ook emotionele klachten zoals:

 • Hoofdpijn, migraine,
 • Uiteenlopende pijnklachten (rugpijn, nekpijn, kniepijn, pijnklachten na operatie, chronische pijnen),
 • Blessures (RSI, frozen shoulder, tennisarm en vele andere sportblessures),
 • Ontstekingen (voorhoofdsholte ontsteking, bijholte ontsteking, ontsteking bij gewrichten),
 • Maag- en darmklachten (maagzuur, verstoppingen, buikkrampen, prikkelbaar darmsyndroom),
 • Misselijkheid,
 • (Chronische) vermoeidheid,
 • Hooikoorts,
 • Hielspoor,
 • Rugklachten,
 • Astma en hoestproblemen,
 • Stress,
 • Stoppen met roken,
 • Ondersteuning bij afvallen,
 • Slaapproblemen.

Staat je klacht er niet tussen? Heb je andere vragen of wil je juist een afspraak bij mij maken? Vul dan mijn contactformulier in.

Contactformulier

De eerste afspraak bij mij in Utrecht

Tijdens de eerste afspraak maken we kennis met elkaar en volgt er een intakegesprek. Tijdens de intake stel ik vragen over je klachten en wat er precies speelt. Dit helpt mij om de oorzaak van je klachten te achterhalen. Zodat we samen kunnen kijken naar wat acupunctuur precies kan gaan betekenen voor je.

De naalden vallen heel erg mee
Als je nog geen ervaring hebt met acupunctuur dan wil ik je graag vertellen dat je helemaal niet bang hoeft te zijn voor de behandeling. Misschien stelt het je gerust dat bijna alle cliënten die bij mij voor het eerst in behandeling komen allemaal aangeven dat het heel erg mee valt.

Tarief voor acupunctuur
Voor je eerste afspraak, de intake, reken ik €88. En voor een vervolgafspraak bij Acupunctuur Utrecht reken ik €71,50.

Vertrouwd adres
Bij aankomst van mijn praktijk in Utrecht zie je direct een groot logo op de ramen, zodra je op de behandelbank gaat liggen. Dit is het Du Mai 4 logo dat staat voor “vuur tussen de nieren” en dit staat binnen de acupunctuur bekend als Mingmen. Dit logo spreekt mij zo aan vanwege de bliksemschicht en de naald die de beweging van Qi impliceert. Qi staat voor levensenergie en dat is altijd een fijn onderwerp om over te praten tijdens een behandeling.

Al ruim 20 jaar ben ik een vertrouwd adres in Utrecht en omstreken, niet in de laatste plaats vanwege mijn ervaring als manueel therapeut en het feit dat ik CKR en BIG geregistreerd ben. Mijn manier van werken is gericht op een combinatie van manuele geneeskunde, fysiotherapie en acupunctuur. Op deze manier komen de reguliere en alternatieve zorg op een mooie manier bij elkaar. Mijn kennis is altijd up-to-date door de jaarlijkse bij- en nascholingen die ik volg op het gebied van fysiotherapie, dry needling en acupunctuur.

Mijn acupunctuurpraktijk in Utrecht

Mijn praktijkadres: Homeruslaan 59 a, 3581 MD, Utrecht