Acupunctuur bij stress

Iedereen heeft weleens last van stress en dat hoeft op zich ook geen probleem te zijn. Je hebt misschien teveel hooi op je vork genomen of iets anders gooit je normale leven helemaal overhoop. Stress wordt veroorzaakt door het hormoon adrenaline. Adrenaline wordt door je lichaam aangemaakt wanneer er een onverwachte gebeurtenis plaatsvindt. Je krijgt last van stress als je te vaak vol zit met adrenaline en er onvoldoende momenten van rust zijn om weer in balans te komen.

Stress kan zelfs zover oplopen dat het zich uit in een burn-out met alle bijbehorende klachten. Het hebben van langdurige stress is een teken van onbalans in jouw lichaam. Voorkom dat stress jouw leven gaat bepalen en maak gebruik van acupunctuur bij stress. Zo ga je op een natuurlijke manier aan de slag met het behandelen van jouw spanning en nervositeit.

Hoe herken je stress?

Stress kun je het beste herkennen door rustig naar je eigen lichaam en gedrag te kijken. Blijf je bijvoorbeeld de hele tijd denken aan je problemen en ben je vaak doodop? Dat zijn de eerste signalen van een lichaam vol stress. Het lukt je niet om te ontspannen en dat werkt nog meer klachten in de hand. Stress kan zelfs zorgen voor fysieke ongemakken. Het hebben van klachten heeft tot gevolg dat je slaappatroon te lijden heeft onder de stressklachten. Een gebrek aan slaap ligt dan op de loer. Veelgehoorde klachten bij stress zijn:

 • Vermoeidheid en verminderde energie
 • Spierspanning
 • Continu gespannen zijn
 • Snel huilen en boos zijn
 • Dingen vergeten
 • Slecht slapen
 • Hoofdpijn
 • Maagklachten
 • Nekklachten en rugpijn
 • Verminderde afweer
 • Gevoel van somberheid
 • Verkeerde manier van ademhalen
 • Hart voelen kloppen in borstkas of keel
 • Steeds nadenken en daar niet mee kunnen stoppen

Slaaptekort verergert stress

Een tekort aan slaap verergert de stress en voor je het weet zit je in een vicieuze cirkel waar je zelf niet meer uitkomt. Je ligt constant wakker in bed te denken en denkt aan alle problemen en je weet niet hoe je het tij moet keren. Doordat je weinig slaapt, kom je energie tekort, word je prikkelbaar en weet je niet wat je moet doen om weer in balans te komen. Als jij dit bij jezelf herkent, heb je te maken met stress die ten koste gaat van jouw gezondheid.

Voorkom dat je gezondheid hier verder onder te lijden krijgt en kom in actie. En maak een afspraak met een acupuncturist bij jou in de buurt. Met acupunctuurnaaldjes kan actief worden gewerkt aan het verminderen van de stress. Zo wordt voorkomen dat jouw klachten verergeren en maken we gebruik van het zelfherstellend vermogen van jouw lichaam. Dit doen we met behulp van acupunctuur.

Hoe helpt acupunctuur bij stress?

Als je merkt dat je te lang met stress rond blijft lopen, dan kan acupunctuur bij stress goed van pas komen. Acupunctuur kan jouw stress verlichten. Dit wordt bereikt door de balans in je lichaam op een natuurlijke manier te herstellen. Vanuit deze balans kan je weer terug naar de rustige fase van je lichaam en lukt het je om tot rust te komen en jouw lijf te laten ontspannen. Je klachten nemen af en jij komt weer beter in je vel te zitten.

Acupunctuur bij stress herstelt de balans in je lichaam

Breng ook jouw spieren weer tot rust met acupunctuur. Dit is al een goed begin voor jouw herstel en het zorgt ervoor dat je stress vermindert. Als je van jezelf merkt dat je niet meer optimaal functioneert door de stress, raden wij je aan om contact met ons op te nemen en een afspraak te maken om jouw stressklachten aan te pakken via acupunctuur. Ben je geïnteresseerd? Vind een acupuncturist bij jou in de buurt en neem contact op voor het maken van een afspraak.