Acupunctuur bij stress

Iedereen heeft weleens last van stress. Je hebt te veel hooi op je vork genomen of iets anders gooit je normale leven helemaal overhoop. Stress wordt veroorzaakt door adrenaline. Adrenaline wordt aangemaakt door je lichaam als er een onverwachte gebeurtenis plaats vindt. Je krijgt last van stress als je te vaak vol zit met adrenaline, zonder een rust moment tussendoor. Stress kan zelfs zover oplopen dat het zich uit in een burn-out.

Hoe herken je stress?
Stress kun je het beste herkennen door rustig naar je eigen lichaam en gedrag te kijken. Blijf je bijvoorbeeld de hele tijd denken aan je problemen en ben je vaak doodop? Dat zijn de eerste signalen van een lichaam vol stress.

Stress kan zelfs doorlopen tot fysieke ongemakken. Veel hoofdpijn en last van spanningen in je spieren bijvoorbeeld. Dit leidt uiteindelijk tot een gebrek aan slaap, en dit verergert de stress alleen maar. Constant in bed liggen denken aan alle problemen. Als je hier last van hebt, heb je stress. Dit is niet gelijk een heel groot probleem, maar loop hier niet te lang mee rond.

Wat kan ik eraan doen?
Als je merkt dat je er wel mee rond blijft lopen, dan kan acupunctuur van pas komen. Acupunctuur kan jouw stress verlichten door de balans in je lichaam te herstellen. Vanuit deze balans kan je weer terug naar de rustige fase van je lichaam.

Acupunctuur is bij uitstek geschikt om de spieren in je lichaam weer tot rust te brengen. Dit is al een goed begin voor jouw herstel. Als je van jezelf merkt dat je niet meer optimaal functioneert door de stress, raden wij je aan om contact op te nemen met ons.

We kunnen een afspraak met je maken en je proberen te helpen met het laten verdwijnen van de stress. Ben je geïnteresseerd? Vind een acupuncturist bij jou in de buurt.