Vergoedingen van acupunctuur behandelingen

Of je behandeling vergoed gaat worden hangt af van je zorgverzekeraar en of je een aanvullende verzekering hebt. Dit kun je het beste zelf even navragen bij je eigen verzekeraar of zelf uitzoeken aan de hand van je verzekering. Als de acupuncturist aangesloten is bij de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA) of bij de NVTCG Zhong dan worden de behandelingen meestal vergoed vanuit je aanvullende zorgverzekering. Deze vergoeding bestaat dan over het algemeen uit een gedeeltelijke vergoeding.

Bekijk de vergoedingen voor acupunctuur bij Independer.nl

Vergoeding acupunctuur verzekering
Bekijk de polisvoorwaarden van je aanvullende zorgverzekering om er zo achter te komen welke vergoeding je kunt krijgen. Vaak vind je deze vergoeding terug onder de noemer alternatieve geneeswijzen.

Beroepsverenigingen
Sommige zorgverzekeraars vergoeden alleen acupunctuur behandelingen op voorwaarde dat jouw behandelaar is aangesloten bij een beroepsvereniging. Voorbeelden van deze beroepsverenigingen zijn:

  • Nederlandse Vereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde Zhong (NVTCG Zhong)
  • Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA)
  • Nederlandse beroepsvereniging voor Chinese geneeswijzen Yi (NBCG Yi)
  • Nederlandse Artsen Acupunctuur Vereniging (NAAV)

Wanneer je er niet helemaal uitkomt met het bepalen van de vergoedingen, dan kan je acupuncturist hier waarschijnlijk wel bij helpen.

Vind een acupuncturist bij jou in de buurt
Bekijk het complete overzicht van aangesloten acupuncturisten en maak een afspraak. Het maakt niet uit wat je vraag, klacht of probleem is, zij helpen je graag verder.