Acupunctuur bij knieklachten

Ervaar je de laatste tijd steeds vaker knieklachten? Dan is het belangrijk om hiervoor een doeltreffende oplossing te vinden. Het kniegewricht is kwetsbaar en wordt gevormd door drie botstructuren. Het bovenbeen, het onderbeen en de knieschijf, waaromheen het gewrichtskapsel zit. Zowel aan de binnenkant als buitenkant van de knie liggen kniebanden die zorgen voor stabiliteit. In de knie zijn tevens kruisbanen en de meniscus te vinden, die de voor- en achterwaartse bewegingen stabiliseren.

Ontstaan van knieklachten

Knieklachten kunnen op hele verschillende wijzen worden veroorzaakt. In de meeste gevallen ontstaan klachten aan en rondom de knie door overbelasting of als gevolg van een acuut trauma. Denk aan een ongeluk of val. Aangezien de knie een kwetsbaar gewricht is die dagelijks veel wordt gebruikt, komen ook knieklachten voort uit slijtage. Bovendien zien wij vaak dat knieklachten samenhangen met sport- of werkblessures.

Symptomen knieklachten

De klachten worden variërend omschreven. Van een aanhoudende zeurende pijn, tot een instabiel gevoel of stijfheid. Ook het blokkeren van de knie wordt regelmatig als klacht omschreven. Naast een korte periode van knieklachten zijn er ook mensen die chronisch met knieklachten leven. Om te voorkomen dat je met knieklachten blijft lopen, is het belangrijk om tijdig een professional in te schakelen voor een persoonlijk behandelplan.

Knieklachten behandelen met acupunctuur

De symptomen zijn voor iedereen anders, maar het heeft in elke situatie grote invloed op het dagelijkse leven. De klachten weerhouden mensen van beweging, om erop uit te gaan, waardoor zij minder plezier ervaren bij de dingen die ze doen, aangezien de pijn aanwezig blijft.

Er zijn verschillende mogelijkheden als behandeling of geneesmethode. Wat je in elk geval niet moet doen, zijn knieoefeningen die je zelf hebt bedacht of gezocht. Het kan er namelijk in jouw geval voor zorgen dat de knieklachten alleen maar toenemen. Ook het wetenschappelijke bewijs voor een operatie blijft uit. In veel gevallen worden medicijnen voorgeschreven die de symptomen onderdrukken. Dit werkt echter maar tijdelijk. Liever een bewezen efficiënte behandeling tegen knieklachten? Kies dan voor de vele voordelen van acupunctuur bij een acupuncturist bij jou in de buurt!

Knieklachten aanpakken zonder pijn!

Wanneer je last hebt van knieproblemen kunnen zenuwen en pezen flink onder spanning komen te staan. Het is belangrijk om het lichaam weer te helpen ontspannen en de weerstand een boost te geven, zodat je snel kunt herstellen. Acupunctuur is een geneeswijze die lichamelijke klachten behandeld met behulp van hele kleine naalden.

In het lichaam bevindt zich een energienetwerk bestaande uit energiebanen. Door met de naalden punten ‘aan te stippen’, worden deze energiebanen beïnvloed. Hierdoor raakt jouw lichaam tijdens de behandelingen weer in balans, waardoor knieklachten kunnen worden weggenomen. Ten slotte draagt acupunctuur bij aan rust, want het helpt je om even heerlijk te ontspannen.

Acupunctuur efficiënte behandeling bij knieklachten

Wellicht heb je nog nooit gehoord van acupunctuur en roept dit veel vragen bij je op. Naalden in het lichaam klinkt nou niet echt als een fijne behandeling. Het tegenovergestelde is echter waar. Acupunctuur is namelijk geheel pijnloos en niet voelbaar. Het is daarbij wetenschappelijk bewezen dat acupunctuur klachten kunnen helpen verminderen.

Acupunctuur is uiteraard veilig en een welbekende geneesmethode in Nederland die vanuit je aanvullende zorgverzekeringen wordt vergoedt. Alle acupuncturisten die werkzaam zijn bij de praktijken te vinden via onze website, zijn aangesloten bij beroepsverenigingen als NVA of Zhong en staan gerant voor kwaliteit en zorgvuldigheid.

Acupunctuurpraktijk bij jou in de buurt
Wil je graag met behulp van acupunctuur van jouw knieklachten afkomen? Via het overzicht op onze website vind je betrouwbare acupuncturisten bij jou in de buurt!