Acupunctuur Amersfoort – Bas van Dijk

Acupunctuur Amersfoort

Mijn naam is Bas van Dijk en ik werk sinds 2001 als acupuncturist in mijn eigen praktijk. Je kunt bij Acupunctuur Amersfoort terecht voor de behandeling van veel verschillende klachten. Verder is het goed om te weten dat ik een achtergrond heb als fysiotherapeut (sinds 1991).

Mijn interesse voor de acupunctuur is ontstaan toen ik in een verpleeghuis stage liep voor mijn opleiding als fysiotherapeut. Hier leerde ik acupuncturist Tileke Bos kennen die mij de tongdiagnose liet zien en daar de meest bijzondere verhalen bij wist te vertellen.

Tijdens een zonnige vakantie in Portugal nam ik het besluit om zelf acupunctuur te gaan leren. Grappig genoeg kwam ik tijdens de opleiding weer in contact met Tileke Bos. Zij was namelijk de docente en zij wist mij dusdanig te inspireren en motiveren dat ik dit als het startschot van mijn acupunctuurcarrière ben gaan zien.

Inmiddels mag ik mij al vele jaren acupuncturist noemen, want ik ben sinds 2001 als acupuncturist werkzaam in Amersfoort. Ook ben ik aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur en het Koninklijk Nederlands Genootschap Fysiotherapie. Veel mensen wisten mij in het verleden al te vinden vanuit mijn functie als fysiotherapeut, waarbij ik ook dry needling toepaste tijdens behandelingen. Vanuit die hoedanigheid heb ik al meerdere cliënten weten te helpen bij de meest uiteenlopende klachten.

De impact die acupunctuur heeft op klachten die men ervaart, verwondert mij nog steeds. Het is geweldig om te zien hoe klachten veranderen of inzichten worden verkregen. Voor mij persoonlijk zijn de gesprekken met mijn cliënten de mooiste ervaringen. Iedere cliënt wordt door mij op een persoonlijke manier geholpen.

Andre over zijn behandeling
“Na ernstige lage rugproblemen heb ik van alles geprobeerd. Bas heeft na een aantal sessies mijn mobiliteit significant weten te verbeteren.”

Klachten die ik behandel bij Acupunctuur Amersfoort

Het grootste deel van mijn cliënten komt voor de behandeling van specifieke lichamelijke, maar ook emotionele klachten zoals:

 • Hoofdpijn, migraine,
 • Uiteenlopende pijnklachten (rugpijn, nekpijn, kniepijn, pijnklachten na operatie, chronische pijnen),
 • Blessures (RSI, frozen shoulder, tennisarm en vele andere sportblessures),
 • Ontstekingen (voorhoofdsholte ontsteking, bijholte ontsteking, ontsteking bij gewrichten),
 • Maag- en darmklachten (maagzuur, verstoppingen, buikkrampen, prikkelbaar darmsyndroom),
 • Misselijkheid,
 • (Chronische) vermoeidheid,
 • Hooikoorts,
 • Hielspoor,
 • Rugklachten,
 • Nekklachten,
 • Astma en hoestproblemen,
 • Stress,
 • Stoppen met roken,
 • Ondersteuning bij afvallen,
 • Slaapproblemen.

Staat je klacht er niet tussen? Heb je andere vragen of wil je juist een afspraak bij mij maken? Vul dan mijn contactformulier in of lees meer informatie op mijn website.

Tarief voor acupunctuur
Voor je eerste afspraak, de intake, reken ik €88. En voor een vervolgafspraak reken ik €71,50.

Contactformulier

Josje over haar behandeling
“Bas heeft mij met acupunctuur behandeld voor schouderproblemen. Na 3 tot 4 behandelingen zou er resultaat zijn. En dat klopt. Na 4 behandelingen voelt mijn schouder weer zo goed aan dat ik zonder complicaties mijn werk als verpleegkundige kan uitvoeren.”

Anton over zijn ervaring met mij
“Ik heb 5 behandelingen gehad van Bas voor mijn artrose in mijn nek, ik had veel last van pijn in mijn nek. Al na de eerste behandeling was de pijn afgenomen. Ook heb ik veel uitstraling in linker schouder en heup. Ook daar is de spanning en de pijn goed afgenomen. Wel blijft er een zekere stijfheid helaas. Maar ben dik tevreden met het resultaat. Bedankt Bas.”

De eerste afspraak

Op het moment dat je met mij een afspraak maakt, heb je waarschijnlijk al langer last van bepaalde klachten. Het feit dat jij klachten hebt, betekent dat er sprake is van een hormonale disbalans. Hierdoor ben je uit evenwicht en daar kan acupunctuur effectief voor worden ingezet.

Ik kan je helpen bij uiteenlopende klachten die zich zowel lichamelijk, als geestelijk kunnen uiten. De klachten die jij omschrijft, geven mij gelijk een goed beeld van het probleemgebied. Ik zal jou tijdens de behandeling begeleiden als acupuncturist, therapeut en begeleider in jouw proces van herstel. Zo komen we samen tot een behandeling op maat om jou van je klachten af te helpen.

Wat is acupunctuur?

Acupunctuur is ontstaan binnen de Chinese Traditionele Geneeskunde en werkt vanuit de overtuiging dat lichaam en geest in balans moeten zijn om klachtenvrij te kunnen functioneren. Kriskras door je lichaam lopen meerdere energiebanen (meridianen) die stuk voor stuk een eigen orgaan voorzien van energie. Raakt een energiebaan verstoord, dan wordt de energie belemmerd en dat uit zich in klachten. Ik leg je alle details graag uit tijdens de behandeling.

Mijn acupunctuurpraktijk in Amersfoort

Mijn praktijkadres: Bergstraat 8, 3811 NH, Amersfoort