Acupunctuur bij psoriasis

Psoriasis is een chronische huidaandoening die helaas niet te genezen is. Het is nog niet echt goed bekend hoe psoriasis wordt veroorzaakt. Het lijkt er wel op dat psoriasis gedeeltelijk genetisch is bepaald. Ben je benieuwd of acupunctuur tegen psoriasis helpt? Je leest het hier!

Wat is psoriasis precies?
Psoriasis is een auto-immuunziekte waarbij de genen die zorgen voor de bescherming van de huid overgevoelig zijn en daardoor overdreven reageren. Je herkent deze huidaandoening aan het feit dat er platte, rode plekken op de huid aanwezig zijn en dat de huid op deze plekken schilferig is. Deze plekken kunnen de ene keer enorm jeuken en een andere keer weer wat minder.

Afwijkingen aan de nagels
De meeste mensen met psoriasis (tussen de 50 en 80%) kampt ook met verscheidene nagelafwijkingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • Loslaten van de uiteinden van de nagels;
  • Putjes in de nagels;
  • Gele vlekken.

Psoriasis kan niet compleet genezen, maar gelukkig kun je dankzij acupunctuur psoriasis wel een stuk minder maken.

Verschillende vormen van psoriasis

Er zijn verschillende vormen van psoriasis, waarvan plaque psoriasis de meest voorkomende is. Meer dan 80% van de mensen met deze huidaandoening, hebben last van deze vorm. Deze vorm van psoriasis kan erg beperkt blijven, maar zich ook enorm ontwikkelen. Hierdoor kunnen mensen er zelfs in hun dagelijkse leven erg veel last van hebben. Daarnaast is er onder andere ook psoriasis capitis wat vooral op de hoofdhuid voorkomt, psoriasis palmoplantaris wat vooral op de handen en voetzolen aanwezig is en de ernstige levensbedreigende vorm Psoriasis Pustulosa von Zombusch.

Helpt acupunctuur bij psoriasis?

Normaliter wordt psoriasis zoveel mogelijk bestreden door een hormonenzalf die u van de huisarts meekrijgt. Acupunctuur kan bij psoriasis zeker helpen om de klachten te verminderen. Je kunt bij psoriasis gerust de hormoonzalf die je van jouw huisarts heeft gekregen blijven smeren, terwijl je tegelijkertijd ook acupunctuurbehandelingen ondergaat.

Bij acupunctuur bij psoriasis richt de acupuncturist zich vooral op de plekken waar de huid al is aangetast. De acupuncturist geeft de behandelingen met als doel om de energiepijl van het lichaam weer op te krikken. Wanneer de energiepijl weer goed is, kan het lichaam zelf weer goed afvalstoffen afvoeren. Hierdoor krijgt de aangetaste huid de ruimte en mogelijkheid om weer te herstellen.

Hoelang duurt acupunctuur bij psoriasis?

Psoriasis is helaas niet te genezen en dus ook niet na 1 of 2 acupunctuurbehandelingen weg. Om de klachten van psoriasis drastisch te kunnen verminderen, is het belangrijk dat je voor minstens een jaar 1 maal per maand een acupunctuurbehandeling ondergaat.

Door de maanden heen zul je zien dat de behandelingen zeker effect hebben: de plekjes worden minder rood en de huid onder die plekjes wordt ook steviger. Dat komt doordat de huid dankzij de acupunctuur zelf weer op een goede manier afvalstoffen kan afvoeren.

Door middel van acupunctuur psoriasis verminderen?
Heb jij last van een psoriasis en wil je de psoriasis door middel van acupunctuur laten behandelen? Bekijk dan hier welke acupuncturist in jouw buurt dit voor jou kan doen. Neem vervolgens gerust contact op met de acupuncturist van jouw keuze, zodat diegene jou zo snel mogelijk kan helpen.