Acupunctuur Aalsmeer

Een alternatieve vorm van geneeskunde die al langdurig in de Chinese geneeskunde wordt gebruikt, is acupunctuur. Binnen deze alternatieve geneeswijze wordt een balans tussen geest en lichaam noodzakelijk geacht om zonder klachten te kunnen functioneren. Wordt de balans verstoord, dan kan je levensenergie (Qi) niet onbelemmerd stromen. Je lichaam geeft dan op een bepaald moment een signaal af in de vorm van pijn, ongemak of belemmeringen. Klachten waarvoor Acupunctuur Aalsmeer wordt ingeschakeld als acupuncturist, zijn onder andere:

  • ontstekingen
  • problemen van de huid
  • slapeloosheid
  • hoofdpijn en migraine
  • depressieve of burn-out klachten
  • problemen van maag- en darmstelsel
  • diabetes

Je kunt je echt moedeloos voelen bij het hebben van pijn of klachten. Je hebt misschien hoofdpijn, maar bent daarbij mentaal ook niet in goeden doen. Zoek niet langer naar een oplossing, maar laat acupunctuur Aalsmeer jou weer op de rit krijgen.

Maak een afspraak bij een acupuncturist in Hoofddorp of Uithoorn.

Meridianen

Als je begrijpt hoe het lichaam functioneert, begrijp je ook beter waarom je bepaalde klachten hebt ontwikkeld. Weet dat de energiehuishouding in je lichaam door twaalf energiebanen naar je organen stroomt. De uitingen van pijn en ongemak betekenen dat een bepaald orgaan niet de energie krijgt die het nodig heeft om zijn werk goed te kunnen doen.

Ik kan jou helpen door met acupunctuur de blokkade in die meridiaan (energiebaan) te verhelpen. Hiervoor onderga jij een aantal behandelingen bij mij. Ik maak gebruik van dunne naaldjes die ik plaats in jouw huid. Ik bereik hierdoor de energiebaan die niet goed functioneert. De naaldjes laten de energie na verloop van tijd weer stromen, zoals het bedoeld is en daardoor nemen jouw klachten af. Afhankelijk van de hulp die jij nodig hebt om weer optimaal te kunnen functioneren, kan ik ook andere behandelingen inzetten, zoals de Moxa-techniek en cupping. Dit bespreek ik uitvoerig met jou.

Lichaamseigen kracht gebruiken

Acupunctuur maakt gebruik van de kracht van het menselijk lichaam. Het zelf herstellend vermogen is dusdanig groot dat voor een groot aantal klachten de toepassing van alternatieve geneeswijzen tot een goed resultaat leiden.

Moet ik de behandelingen zelf betalen?

Alternatieve geneeswijzen worden tot op zekere hoogte door zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende pakketten. De basisverzekering kent geen vergoeding voor behandeling via alternatieve geneeswijzen. Of jij recht hebt op een tegemoetkoming hangt dus af van de manier, waarop jij verzekerd bent voor ziektekosten. Neem hiervoor even contact op met je eigen zorgverzekeraar.

Vind een acupuncturist in de buurt.