Acupunctuur Bergen

Als je goed in je vel zit, betekent dit dat je mentaal en fysiek goed in balans bent. Helaas is er niet altijd sprake van een goed evenwicht. Dit maakt ons lichaam kenbaar via pijn en ongemak. Vervelend, maar wel een belangrijk signaal van ons lijf dat er iets in het lichaam voor problemen zorgt. Tijd om samen met Acupunctuur Bergen jouw klachten aan te pakken. Hiervoor gebruik ik de overtuiging dat een goede energiehuishouding essentieel is voor een goed functionerend brein en lichaam.

Chinese geneeskunde: lichaam is geest

Onze geest werkt samen met ons lichaam en dat geeft ons Qi: levensenergie. Deze energie moet ongestoord kunnen stromen, willen wij als mens goed kunnen functioneren. Via twaalf energiebanen, ook wel meridianen genoemd, worden onze organen van energie voorzien. Iedere meridiaan voorziet een bepaald orgaan van energie. Bij een blokkade of belemmering is er een disbalans en dat moet worden aangepakt. Neem contact op met acupunctuur Bergen, als jij verlost wilt worden van klachten zoals:

  • slaapproblemen
  • depressie of burn-out
  • zenuwpijn
  • artrose
  • hoofdpijn en migraine
  • oogproblemen
  • allergieën

Waarom acupunctuur kiezen?

De Chinese geneeskunde behandelt vanuit de overtuiging dat alle processen in het menselijk lichaam een onderlinge wisselwerking hebben. Dit geldt voor je geest, lichaam en emoties. Acupunctuur Bergen kan voor jou dunne naaldjes in je huid zetten, precies op de plek waar jouw energie verstoord is geraakt. Het is echter nodig dat ik je een aantal keren behandel om de belemmering echt goed op te kunnen lossen. Van pijn is in principe geen sprake. Wel voelen mensen soms een klein schokje op het moment dat de naald wordt gezet.

Aanvulling acupunctuur

Behalve acupunctuurnaalden kan ik ook andere behandelmethoden inzetten om jouw lijf en geest weer goed op elkaar af te stemmen. Warmte is een goede manier om jouw energiebalans te herstellen. Ik kan met verwarmde glazen bolletjes een soort vacuüm op jouw huid creëren. Hierdoor kan de belemmering in de meridiaan worden opgeheven. Daarnaast kan ik gedroogd bijvoetkruid verwarmen en dit op jouw huid leggen. Jouw klachten zijn leidend voor de behandeling die ik ga toepassen. Dit doen we natuurlijk in overleg.

Acupunctuur Bergen: de kosten

De behandelingen die ik jou aanbied, worden (deels) uit aanvullende pakketten van zorgverzekeraars betaald. De meeste zorgverzekeraars hebben alternatieve geneeswijzen opgenomen in hun aanvullende zorgverzekering. Om zeker te weten dat je een vergoeding ontvangt, kun je het beste even contact opnemen met je eigen zorgverzekeraar.

Vind een acupuncturist in de buurt.