Acupunctuur Brummen

Rondlopen met klachten is vervelend en kan je tot wanhoop drijven. Ik kan jou helpen om weer in balans te komen door het toepassen van acupunctuur. Het ongemak dat jou parten speelt, wordt door het lichaam zelf kenbaar gemaakt in de vorm van specifieke klachten. Zie het als een waarschuwing van je lichaam dat er hulp nodig is. Bij deze alternatieve geneeswijze vormt de Chinese geneeskunde de bron voor de behandeling. Het wordt ingezet vanuit de overtuiging dat ons lichaam ons niet alleen vertelt, waar zich een obstakel in de energievoorziening bevindt, maar er wordt ook gebruikgemaakt van het zelf herstellend vermogen dat ons lichaam rijk is. Door gebruik te maken van de kracht van het menselijk lichaam, kan op een simpele manier jouw energiedoorstroming worden hersteld. Je kunt een afspraak met Acupunctuur Brummen maken, als jij verlost wilt worden van klachten als:

  • angst en onrust
  • darm- en maagproblemen
  • migraine of hoofdpijn
  • ontstekingen
  • huidproblemen
  • burn-out of stress
  • slaapstoornissen

Hoe werkt acupunctuur?

Bij acupunctuur behandelen we de energiebanen in het menselijk lichaam. In totaal lopen er maar liefst twaalf meridianen (energiebanen) door ons gehele lichaam. Elke energiebaan is verantwoordelijk voor de energievoorziening van een bepaald orgaan. Treden er problemen op, dan maakt het lichaam dit aan jou kenbaar door specifieke klachten te geven. Voor mij als acupuncturist zijn jouw klachten dan ook leidend voor de plek die ik ga behandelen. Ik gebruik dunne naaldjes die ik in jouw huid plaats, in de energiebaan die niet naar behoren werkt. Hierdoor kan de blokkade langzaamaan worden opgeheven en dat vermindert jouw klachten. Het is ook mogelijk dat je voedingsadviezen van mij meekrijgt of dat ik kies voor het inzetten van cupping of de Moxa-techniek om jou te helpen. Hierover kan ik jou meer vertellen, wanneer we elkaar spreken. In ieder geval pas ik een holistische behandelwijze toe. Dit betekent dat jij met je lichaam en geest een geheel vormt bij de behandeling. Klachten kunnen zich uiten via mentale problemen, maar ook via fysieke klachten of emotionele problemen.

Acupunctuur kent vrijwel geen bijwerkingen

De naalden die ik plaats, kunnen kortdurend een prikkend gevoel geven, maar voelen over het algemeen niet pijnlijk aan. Hierover hoef jij je dus geen zorgen te maken ende prikkende sensatie is ook maar van korte duur. Na de behandeling zul jij ook geen bijwerkingen ervaren. Wel zijn er meerdere behandelingen nodig om jou weer helemaal te laten herstellen. Behalve het opheffen van de blokkade in energie, zal jouw spierspanning afnemen en zul jij je vitaler voelen.

Ik zie jou graag in mijn praktijk. Met hulp van acupunctuur Brummen is de weg naar jouw herstel begonnen.

Vind een acupuncturist in de buurt.