Acupunctuur Bunnik

Het ervaren van klachten is een signaal van je lichaam dat iets niet werkt, zoals het zou moeten. De kwaal die jij ervaart, geeft aan dat de energiedoorstroming van je lichaam op een bepaald punt verstoord is. Omdat lichaam en geest samenwerken, is de oorsprong van je klachten soms lastig te achterhalen. Lichamelijke problemen kunnen voor mentale klachten zorgen en andersom net zo. Breng een bezoek aan de acupuncturist om de energie weer ongehinderd door je lichaam te laten stromen. Je kunt een afspraak maken bij Acupunctuur Bunnik met klachten als:

  • maag- en darmproblemen
  • ontstekingen
  • migraine of hoofdpijn
  • slaapstoornissen
  • burn-out, stress
  • angst en onrust
  • Acupunctuur, wat is het?

Bij acupunctuur wordt met dunne naalden een verstoring in het lichaam verholpen. Deze behandelmethode is ontstaan in de Chinese geneeskunde, waarbij een holistische benadering leidend is voor de manier van behandelen. Er wordt gebruikgemaakt van het zelf herstellend vermogen dat ons lichaam rijk is. Lichaam = geest en om die reden kunnen klachten zowel fysiek, als mentaal tot uiting komen. Met acupunctuur Bunnik worden jouw klachten verholpen of verlicht, waardoor jij na de behandelingen weer vrij van ongemak kunt functioneren.

Behandeling met naalden

De acupunctuurnaalden worden op een specifieke plek in je huid geplaatst en wel op de plek waar de verstoring van de energie zich bevindt. Door ons gehele lichaam lopen in totaal twaalf energiebanen die stuk voor stuk een specifiek orgaan van energie voorzien. De levensenergie die hiermee gepaard gaat, noemen we Qi. Jouw klachten zijn leidend voor de acupunctuurbehandeling die ik toepas. Nadat ik jouw klachten goed in kaart heb gebracht, weet ik waar ik de naalden moet plaatsen om jouw blokkade op te heffen. Behalve de acupunctuurnaalden kan ik ook gebruikmaken van cups of gedroogd bijvoetkruid tijdens de behandeling. Dit bespreken we samen.

Alternatieve geneeskunde bij Acupunctuur Bunnik

Deze vorm van behandeling behoort tot de alternatieve geneeswijzen en kent vrijwel geen bijwerkingen. Je zult tijdens de behandeling hooguit kort een prikkend gevoel vernemen, dat snel weer wegtrekt. Niet iedereen ervaart dit gevoel trouwens. Voor vergoeding van de behandelingen is het goed om te kijken naar de manier waarop jij verzekerd bent. Vanuit de aanvullend zorgverzekering wordt vaak wel een (gedeeltelijke) vergoeding gegeven. De basisverzekering biedt namelijk geen vergoeding alternatieve geneeswijzen. Laat mij jou helpen om je lichaamsenergie weer vrij te laten stromen en maak een afspraak met acupunctuur Bunnik.

Vind een acupuncturist in de buurt.