Acupunctuur Culemborg – Ibolya van Pinxteren

Ik ben Ibolya van Pinxteren en ik kan je helpen bij veel verschillende klachten. Na een aantal jaren gewerkt te hebben in de Westerse geneeskunde kwam ik in aanraking met de boeiende wereld van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) en de mogelijkheden van acupunctuur.

Na eerst wat rond geneusd te hebben op het gebied van acupressuur raakte is zo geïnspireerd dat ik de opleiding acupunctuur ben gaan volgen aan de TCMA, Traditionele Chinese Medicine Academie in Amsterdam. Dit is een 3 jarige hbo opleiding Chinese Acupunctuur. Na deze studie met veel plezier goed afgerond te hebben ben ik mijn eigen praktijk Acupunctuur Culemborg begonnen.

Ik werk nu uitsluitend als acupuncturist met mijn kennis uit de reguliere geneeskunde altijd op de achtergrond. Voor mij een fijne combinatie omdat ik vind dat deze twee geneeswijzen elkaar goed aanvullen.

Klachten die ik bij Acupunctuur Culemborg behandel

Het grootste deel van mijn cliënten komt voor de behandeling van specifieke lichamelijke, maar ook emotionele klachten zoals:

 • Hoofdpijn, migraine,
 • Uiteenlopende pijnklachten (rugpijn, hernia, nekpijn, schouderpijn, kniepijn, chronische pijnen),
 • Blessures (RSI, frozen shoulder, tennisarm en vele andere sportblessures),
 • Ontstekingen (voorhoofdsholte ontsteking, bijholte ontsteking, ontsteking bij gewrichten),
 • Maag- en darmklachten (maagzuur, verstoppingen, buikpijn, prikkelbaar darmsyndroom),
 • Misselijkheid,
 • (Chronische) vermoeidheid,
 • Hooikoorts,
 • Hielspoor,
 • Eczeem,
 • Astma en hoestproblemen,
 • Stress,
 • Menstruatieklachten,
 • Overgangsklachten,
 • Slaapproblemen.

Staat je klacht er niet tussen? Lees daar meer over op mijn website. Heb je andere vragen of wil je juist een afspraak bij Acupunctuur Culemborg maken? Vul dan mijn contactformulier in of bel mij: 06 45 15 64 62.

Contactformulier

De eerste afspraak
Omdat ik meestal geen wachtlijst heb voor mijn behandelingen kun je snel geholpen worden. Je krijgt bij mij in ieder geval tijdens onze eerste afspraak uitgebreid de tijd om mij meer te vertellen over je klacht en wat er precies speelt. Vertel mij gerust jouw verhaal!

Tijdens de eerste afspraak maken we kennis met elkaar en volgt er een intakegesprek. Tijdens de intake stel ik vragen over je klachten en wat er precies speelt. Dit helpt mij om de oorzaak van je klachten te achterhalen. Zodat we samen kunnen kijken naar wat acupunctuur precies kan gaan betekenen voor je.

Wat is acupunctuur?

Acupunctuur is een alternatieve vorm van geneeskunde die vaak in combinatie met een reguliere behandeling van je eigen arts kan worden ingezet. Om klachtenvrij je leven te leiden, is het nodig dat al je organen ongestoord kunnen functioneren. Er lopen door je lichaam in totaal twaalf meridianen (energiebanen) die je organen de energie geven die nodig is. Helaas treedt er soms een verstoring op die leidt tot verschillende pijnen en klachten. Het kan lastig zijn om zelf te bepalen hoe jouw klachten zijn ontstaan. Voordat ik begin met een behandeling bij Acupunctuur Culemborg, vraag ik je daarom eerst naar je klachten. Wat jij me vertelt, geeft mij de informatie die ik nodig heb om de behandeling te starten.

Behandeling bij Acupunctuur Culemborg

Tijdens de behandeling plaats ik kleine acupunctuurnaaldjes heel precies in je huid. Dit doe ik in de energiebaan die verstoord is geraakt. De naaldjes zorgen ervoor dat de blokkade wordt opgeheven. Dit merk jij doordat je klachten verminderen, het is een teken dat de naaldjes hun werk hebben gedaan en jouw lichaam zichzelf herstelt. Maak ook gebruik van de kracht van je eigen lichaam en plan een afspraak met mij in.

Mijn tarief
Een eerste afspraak duur 90 minuten en kost €85. Een vervolgafspraak duur 45 tot 60 minuten en kost €67,50.

De naalden vallen heel erg mee
Als je nog geen ervaring hebt met acupunctuur dan wil ik je graag vertellen dat je helemaal niet bang hoeft te zijn voor de behandeling. Misschien stelt het je gerust dat bijna alle cliënten die bij mij voor het eerst in behandeling komen allemaal aangeven dat het heel erg mee valt.

Mijn acupunctuurpraktijk in Culemborg

Mijn praktijkadres: Watersalamanderhof 1, Culemborg