Acupunctuur Dordrecht – Jolanda Baan

Ben jij op zoek naar een holistische benadering van jouw klachten? Voel je dat er meer nodig is dan alleen symptoombestrijding? Dan ben je bij mij aan het juiste adres. Mijn naam is Jolanda Baan, en ik sta klaar om jou te helpen. Met mijn ruime ervaring, zowel in Oosterse als Westerse geneeskunde, combineer ik verschillende behandeltechnieken om tot de beste resultaten te komen.

Al meer dan 10 jaar help ik mensen uit Dordrecht en omgeving bij diverse klachten. Door de combinatie van acupunctuur, psychosociale therapie en massagetechnieken zoals guasha en cupping bied ik een unieke aanpak die effectief is gebleken voor vele cliënten. Ik geloof sterk in de kracht van deze complementaire disciplines. Het samenvoegen van kennis uit het Oosten en Westen stelt mij in staat om echt maatwerk te bieden.

Op dit moment zit ik met mijn praktijk in Zwijndrecht.

Nicolien over haar behandeling bij mij
“Op aanraden van een goede vriendin heb ik een afspraak gemaakt bij Jolanda.
Overgangsklachten, ouder worden met de bijkomende ongemakken en vaak een geïrriteerde nek en schouderpartij waren voor mij de reden om een behandeling te boeken. Jolanda is kundig, neemt de tijd, luistert en geeft goed advies.

De acupunctuur in combinatie met massage hebben ervoor gezorgd dat mijn klachten verdwenen. De laatste behandeling heeft zij mij uitgelegd wat ademhaling met en in je lichaam doet. Je houding en de invloed van hoe je ademhaalt is groot. Iedere sessie wordt ik bewuster en wijzer. De sessies zijn een cadeautje en meer nodig dan ik dacht.”

Westers en Oosters geschoold

Vanuit een brede opleiding, met volop aandacht voor de fysieke en mentale gesteldheid van mensen, kan ik jou een oplossing bieden als je last hebt van bijvoorbeeld:

Acupunctuur Dordrecht - Jolanda Baan
 • Stress
 • Nek- en schouderklachten
 • Rugklachten
 • Hoofdpijn
 • Migraine
 • Buikpijn, opgeblazen gevoel
 • Hulp bij afvallen
 • Menstruatieklachten
 • Overgangsklachten
 • Onzekerheid
 • Onrust
 • Vermoeidheid
 • Slaapproblemen
 • Burn-out
 • Trauma
 • Jeuk en eczeem
 • Verzwikking
 • Sportblessures
 • Stoppen met roken
 • Obstipatie
 • Fibromyalgie

Wanneer je wilt weten of ik jou kan helpen met jouw klacht, neem dan vrijblijvend contact op. Mijn behandelmethodes zijn bij veel problemen een goede oplossing. Laat me gerust weten waar jij mee rondloopt, dan kijken we samen hoe ik jou zou kunnen helpen.

Waarom naar Acupunctuur Dordrecht?

Vanuit de liefde voor mijn werk help ik je graag zowel fysiek als mentaal. Daarnaast probeer ik jou ook bewust te maken van je eigen aandeel in je klacht, zodat je later in staat zult zijn zelf tijdig in te grijpen wanneer een klacht op gaat spelen. Het ontwikkelen van klachten kan door verschillende oorzaken komen. Laten we samen kijken waar jouw klacht door veroorzaakt wordt.

Eén van de dingen die ik heel erg belangrijk vind, is het ontwikkelen van lichaamsbewustzijn. We zitten veel te veel in ons hoofd en verliezen de connectie met ons lichaam en ons gevoel. Dat geeft stress. Stress en het onvermogen om op tijd in te grijpen. We voelen ons lichaam pas als er een flinke klacht is ontstaan.

Een goede verbinding met je lijf zorgt dat je voelt dat je tegen grenzen aanloopt, of dat je in een situatie zit die niet goed voor je is.

Menno over zijn behandeling bij mij
“Ik kwam bij Jolanda vanwege stressklachten en hoofdpijn. Dankzij de professionele aanpak van Jolanda die bij een intake gericht naar de klachten vraagt , werden de klachten aangepakt. Ze maakt hierbij gebruik van vele technieken zoals acupunctuur, Shiatsu massage en auriculotherapie waarbij magneetballetjes in mijn oren werden geplaatst.

Hierdoor zijn mijn klachten enorm verbeterd. Tevens kreeg ik ook inzicht in het ontstaan van de klachten, hoe je psyche je lichamelijke klachten beïnvloeden kan. Ook nu het beter gaat blijf ik langskomen voor behandelingen, zodat mijn klachten niet weer opnieuw ontstaan. “

Klachten zijn leidend voor het bepalen van de verstoring

Tijdens onze kennismaking bij Acupunctuur Dordrecht hoor ik graag van je waar je last van hebt en hoe lang dit al speelt. Dit vormt de basis van de behandeling die ik bij jou ga inzetten. Ik stel allerlei vragen die op het eerste gezicht niets met deze klacht te maken hebben, maar die voor het totale beeld wel belangrijk zijn. Daarnaast voel ik je pols en kijk ik naar je tong, waaruit ik kan concluderen waar de zwaktes zitten in jouw energiesysteem. Dit geeft mij een beeld van waar we aan gaan werken.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

Afhankelijk van de klacht kies ik bij Acupunctuur Dordrecht wat het beste bij jou past. Dat kan acupunctuur zijn, een combinatie van acupunctuur en massagetechnieken, of we kiezen voor psychosociale therapie (coaching/counseling) eventueel in combinatie met acupunctuur en massage.

Bij acupunctuur worden dunne naaldjes geprikt (meestal pijnloos) in de energiebanen. De naaldjes zorgen ervoor dat een disbalans wordt opgeheven. Blokkades verdwijnen en de energie kan beter stromen, waardoor de organen en weefsels beter gevoed worden. Wanneer het lichaam in balans is, is dat zowel lichamelijk als geestelijk te merken. Klachten verdwijnen en je voelt je ook steviger in je schoenen staan.

Acupunctuur is een methode waarbij op een natuurlijke manier wordt gewerkt aan het herstellen van de energiedoorstroom in jouw lichaam. Daarnaast gaan we aan de slag met wat je zelf kunt doen en kijken we naar je voedingspatroon.

Mijn tarief
Voor het intakegesprek en de eerste afspraak reken ik bij Acupunctuur Dordrecht €85. Een vervolgafspraak is €70. De behandelingen worden deels vergoed als je aanvullend verzekerd bent voor alternatieve geneeswijzen.

Op dit moment zit ik met mijn praktijk in Zwijndrecht.

Neem contact met mij op
Kom vandaag nog in actie en neem contact met Acupunctuur Dordrecht op. Zo hoef je onnodig lang met de vervelende klachten rond te lopen en gaan we het zelfherstellend vermogen van je lichaam aanspreken om jouw problemen aan te pakken. Nadat je contact met mij hebt opgenomen, gaan we een eerste afspraak inplannen. Spreek ik je snel?