Acupunctuur Eerbeek

De kracht van het lichaam is goed te gebruiken bij het verminderen of opheffen van klachten. Hiervoor wordt vanuit de alternatieve geneeskunde gebruikgemaakt van acupunctuur. Deze doeltreffende vorm van Chinese geneeskunde wordt al duizenden jaren gebruikt om de verstoorde levensenergie weer onbelemmerd te laten stromen. Bij Acupunctuur Eerbeek wordt dit bereikt door de energiebanen (meridianen) via naaldjes in de huid aan te zetten tot herstel. Het zelf herstellend vermogen aanspreken om blokkades in je lichaam op te heffen, kent veel voordelen. Het is een holistische geneeswijze die aandacht besteed aan de mens als geheel. Lichaam is geest moeten om die reden als zodanig worden behandeld. De wisselwerking uit zich ook in de verscheidenheid aan klachten die je ontwikkelt als er een blokkade in je lichaam optreedt.

Voor welke klachten acupunctuur?

De toepassing van acupunctuur kan voor een grote verscheidenheid aan klachten van grote waarde zijn. Hierdoor is een oplossing te bieden voor klachten van emotionele, lichamelijke en mentale aard. Door het zelf herstellend vermogen van het lichaam in te zetten, kun jij verlost worden van klachten, zoals:

  • oogproblemen
  • diabetes
  • migraine of hoofdpijn
  • menstruatieklachten
  • slaapproblemen
  • hooikoorts
  • hernia
  • burn-out of depressie

Hoe werkt acupunctuur?

Om te begrijpen hoe acupunctuur werkt, moet je weten dat het lichaam is voorzien van twaalf energiebanen (meridianen). Deze lopen kriskras door het menselijk lichaam en elke energiebaan is verantwoordelijk voor de energievoorziening van een enkel orgaan. Is de doorstroom van de energie om een bepaalde reden verstoord, dan ontwikkel je klachten van verschillende aard. Elk orgaan kent specifieke klachten op mentaal, lichamelijk en emotioneel vlak. Jouw problemen geven acupunctuur Eerbeek gelijk al een goed beeld van de plek waar de acupunctuurnaaldjes moeten worden geplaatst om de klachten te verhelpen.

Pijnloze behandelingen

Vrijwel niemand ervaart de behandelingen acupunctuur als vervelend. Pijnlijk is het zeker niet, maar wat wel kan, is dat je een kortdurende sensatie voelt op het moment dat ik de naaldjes in je huid plaats. Ik zet de naalden op precies de juiste plek in de meridiaan. Hierdoor kan de verstoring worden opgeheven met als gevolg een vrije doorstroom van jouw energie. Je zult je naarmate de behandelingen vorderen steeds beter gaan voelen. Niet alleen zul je minder ongemak en pijn hebben, ook je energie en vitaliteit nemen zienderogen toe.

Vergoeding zorgverzekering

Voor de behandelingen die ik je geef, kun je een beroep doen op de aanvullende zorgverzekering, mits je aanvullend verzekerd bent. Helaas worden alternatieve geneeswijzen niet vergoed vanuit de basisverzekering. Laat acupunctuur Eerbeek jou helpen om weer klachtenvrij door het leven te gaan en neem vandaag nog contact met mij op.

Vind een acupuncturist in de buurt.